自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

公爵府

Edith_Lo 發表於 17-7-4 16:40
因為老公呀媽, 我已經同過老公講離婚, 尋日我地又噪過黎, 相信就黎捱唔住

我都係就快忍唔住…

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

你既反應好正常, 我6299係好人, 但同住加有B真係超多矛盾
老公夾中間其實都唔好受
我忍左10個月搬走左
有能力就搬啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

你可否回奶家住一兩个月,bb喊少d至回來(百日哭,真係惡頂架).如餵人奶你就更累.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

長假期番外家住, 緩和下!

珍珠宮

我結婚前,都知道要同99住,
但我老公承諾他日, 如果我同佢家人夾唔黎,

一係就我搬走,一係就我地搬出去住,
而我加上一個條件,係無論我點錯都好,
你都要企係我個邊,

SO FAR, 老公都做到, 而我同佢家人相處幾好,
而佢父母都知, 佢個仔必企係我個邊

所以如果當你到頂點時, 離婚最好,
我意思係搬開, 一家一主.

不過我知道唔易,因為租貴,加上有小朋友.

公爵府

回覆樓主:

坐完月,同埋個b返外家住下休息下先
佢地問就話佢地個邊習慣得坐完月返外家補一個月,任你up咩原因,搬到屋企習俗佢地都唔好講d咩,記住同你媽夾口供,點都好走開休息下放鬆下先,日日咁對身體唔好

公爵府

Jasmine-4711 發表於 17-7-4 16:45
回覆 siuling0119 的帖子

你可否帶住笑容同佢地講,bb仔肚餓或 賴濕左係會喊架啦,嘈住你地真係唔好意思.

bb依家先三星期大…我都覺得自己有抑鬱…本身bb扭計,喊,辛苦,我預左,但我真係好怕佢屋企人仲要係咁煩我!
bb一喊親,就話係咪唔舒服?肚痛?之前bb有眼膠,健康院醫生開左D眼药水俾阿b滴,佢就日哦夜哦話唔好幫阿b滴,滴壞眼,我已好好語氣解釋佢聽,D药水係醫生開的,只要跟足指示滴無問題的,佢又話依家D醫生好水皮,無用的…
初出世時,在醫院4小時餵一次奶,但去健康院磅重,姑娘話阿b重得少要3小時餵一次奶,回到家佢地又哦,又話我俾得多bb食,一陣食滯佢…無論冲涼,食奶,換片,bb打c egg,任何嘢佢地都總有說話講…攪到我真係好大壓力

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

有能力搬喇

公爵府

Cowboy100 發表於 17-7-4 16:43
我明白,同6299住真係好怕bb喊,果種壓力係無形既。小小事(例如俾蚊針)都講到係你照顧唔好
...

就係咁

大宅

MommyPanel勳章 認識瑞士牛牛第一回

siuling0119 發表於 17-7-4 16:19
我甚至有諗過想離婚,但自己年紀都唔細,阿b又剛出世,老公又對我幾好,只因為對佢屋企人相處唔到…就咁離 ...
我都有諗過離婚,諗過無數次, 雖然99已經搬左,姑仔亦唔係同住,不過條刺依然响度,想同佢地和好,但又擔心所有野打回原形....

公爵府

搬啦,相見好同住難
恭賀新禧,迎春接福!

翡翠宮

siuling0119 發表於 17-7-4 16:51
錢銀問題搬唔到,等到上樓,但都唔知仲要等幾耐…一直唔想生,但老公又好想生,加上自己年紀唔細,過多幾 ...

唔想關係惡化就更加要出黎做野

困獸鬥, 你辛苦, 相信佢地一樣辛苦.
無啦啦多左一家3口入去, 我唔覺得佢地會好開心....

水晶宮

siuling0119 發表於 17-7-4 16:36
其實我內心係知佢地無惡意的,亦有叫自己唔好咁計較,但每次阿b喊親我就好大壓力,因為怕佢父母又會問長問 ...

好明白你!同你一樣處境,不過有能力但唔可以搬,咩原因就唔講啦!唯有忍!最多成日匿係房算

水晶宮

Cowboy100 發表於 17-7-4 16:43
我明白,同6299住真係好怕bb喊,果種壓力係無形既。小小事(例如俾蚊針)都講到係你照顧唔好
...

全中!個孫叻同乖就天生嘅或者似爸爸,有咩唔好、衰嘢、頭暈身慶就一定係我問題

公爵府

sumsum_so 發表於 17-7-4 16:43
你老公支唔支持你先,除左搬,平時會唔會開口話佢父母?同佢講遲早爆佢父母一穫,睇佢咩反應。有啲人呢.... ...

我一直忍住唔爆,係因為唔想我老公難做…知佢其實都好錫佢屋企人,所以為左維繫夫妻感情,唯有死忍

子爵府

櫻花bb 發表於 17-7-4 17:19
全中!個孫叻同乖就天生嘅或者似爸爸,有咩唔好、衰嘢、頭暈身慶就一定係我問題
...

No.....我仔學親任何新野,6299都話係佢地教 / 學佢地

男爵府

如果兩夫妻感情無問題, 唔洗要離婚哩步
相見好同住難, 其他人可能都是想俾多啲意見, 不過一人一句, 就會好難頂.
諗辦法分開住

水晶宮

siuling0119 發表於 17-7-4 17:08
bb依家先三星期大…我都覺得自己有抑鬱…本身bb扭計,喊,辛苦,我預左,但我真係好怕佢屋企人仲要係咁煩 ...

同我當初一模一樣,我都差d抑鬱,好彩有老公關心、支持先捱過!如果老公對你好,為咗咁離婚好唔抵!學樓上jm講,返娘家一排抖抖氣啦!

公爵府

章魚妹妹 發表於 17-7-4 16:50
慢慢同你老公傾下,你亦大可久不久帶bb返娘家抖抖氣,明白事理既唔會唔比你返!你6299長氣,或者相見好同住 ...

我已經個個星期帶阿b返娘家1.2日俾自己抖下,但回來後奶奶又話每次起娘家回來,阿b就特別扭計,晚上喊唔肯瞓…其實我唔覺係咁囉

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

siuling0119 發表於 17-7-4 16:16
同老公父母一齊住,以前都無乜嘢,知道佢屋企人係煩D,長氣D,但都仲接受到…直到生左bb,佢地就更加煩,每 ...
如果小朋友仲細, 分開住好D.
,

首頁
12345...7

尾頁

跳至