自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

已刪除用户

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

翡翠宮

畀面勳章

唔需要理其他人目光,為自己小朋友爭取最好,不出手段不害人,關其他人乜事

就算你唔去叩門,難道話你同佢爭的人又一定入到嗎?

加油!
日日是好日

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我唔覺得有咩問題喎,我自己原本都係咁打算,不過幸運中乙一,所以唔駛搞

水晶宮

叩前面好正常喎, 唔係心水都唔會放前啦...
叩後面就話玩野je...

男爵府

唔覺呀
都係想小朋友入最心儀果間,好正常姐

lojo11    發表於 17-6-6 11:41

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

唔會啊! 你唔要的學位, 又是另一位家長的第一志願。

珍珠宮

蕃茄薯仔湯 發表於 17-6-6 10:09
話說薯仔派位派到第二志願我就去叩番第一志願
但就比我媽話我怪獸, 派第二仲想點...
我都會咁做,當然要比最好給兒女啦!叩門唔容易㗎,叩到即係証明兒女得!我一定去馬!

水晶宮

esmehouse 發表於 17-6-6 10:11
唔覺怪獸,係媽媽都想盡力為小朋友爭取好 d 嘅學校啦
如果派了第一志願仲去叩門我就覺得怪獸啦..
真係唔少人派到乙一去跨區叩門甲一,甲二. 好多名小接大量叩門表

大宅

回覆 蕃茄薯仔湯 的帖子

我都係中乙2, 準備叩門乙一..呢年爭位咁激烈, 排係第2,3志願既都只係可接受學校既保守選校策略, 叩返自己心儀果間又乜問題? 叩門面試都係靠小朋友實力, 所以唔須要介懷人地講乜野.

大宅

我都係派二叩一,而且叩三間一線,因為我覺得阿囡應付一線能力有餘,想給她最好的平台可以發揮,如果唔叩,不去嘗試我會後悔,叩一線都要覺得自己小朋友可以讀到,勉強讀也是辛苦小朋友,所以每個父母都係為小朋友好,難道有錯嗎?

侯爵府

今年好多第二志願已經係第二線尾三線頭既學校,我最黑仔,一跳去到第8...我交左7間小學,有4間可以面試,我都好擔心如果叩唔到會點...

珍珠宮

畀面勳章

我上年都係咁.
無話怪唔怪獸, 主要睇咩原因扣

伯爵府

回覆樓主:

係呢個世界做咩都會比人講,想進取好正常,唔洗理人點唸,想做就做。
反正小朋友鍾意第一間,入到都會更加開心學習。
怪獸唔係亂咁形容囉

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

做過好過無做

你去叩第三志願先係怪獸呀

加油

水晶宮

理得人講乜。做父母,無呃無搶,為仔女争取最好的學校,無問題wor。

見過有d人,乜都唔理,話忙話懶話無所謂,自己唔做就話人怪獸。咁點好呢,使唔使全世界放pair就佢!

男爵府

唔洗理人, 實左太多把口識話人唔識話自己既三姑六婆

侯爵府

好媽媽勳章

唔怪獸,好正常

大宅

回覆樓主:

我識人派1仲去叩間再好

子爵府

回覆樓主:

唔係玩這個遊戲的人,不用理會! 叩一間,好少啦! 就當給小朋友一個玩面試的遊戲

子爵府

無問題,你叩到第一的話,第二的那個位一樣有人讀!

首頁
12345...9

尾頁

跳至