自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

zola 發表於 17-2-24 19:01
貪玩塞左d野落兩邊鼻哥Lone,了唔返出黎,透唔到氣,諗住死緊(又唔知點解唔記得可以用口透氣),到差不多頂 ...

大宅

seaman1982 發表於 17-2-24 19:27
前夫痴左想勒死我。
有兩秒透唔到氣,然後昏迷,迷糊中失禁,屙左尿,醒番,果個感覺好似瞓醒左一覺咁。一 ...

你前夫咁恐佈,係咪因為這事離婚?

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:Quote:seaman1982 發表於 17-2-24 19:27 前

原帖由 nathylazy 於 17-02-24 發表
你前夫咁恐佈,係咪因為這事離婚?
係呀。

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ChristieMing 發表於 17-2-24 19:06
我以前揸電單車,有一次揸車途中,見架貨櫃車在右線打了死火燈,當時我也在右線,見狀就cut去左線,點知原 ...
你講開貨櫃車,我又有單
果次坐c6電單車係emax油站出面駛過,我地行最近花槽果條線,有架大貨櫃車係一邊剷埋黎,因為架車太高睇唔到我地,c6係咁響銨佢先dum停少少,之後c6比油過左架車先冇事

男爵府

我細個時試過個心臟突然抽一抽,完全透唔到氣,我家姐在旁問你咩事吖,然後我流左一滴眼淚,接近窒息的時候,我阿媽(細個勁唔錫我),講左一句,佢扮野架啫,然後我真係醒一醒,突然無事坐番起身,然後我阿媽仲補多句,都話佢扮野架啦

大宅

zola 發表於 17-2-24 19:01
貪玩塞左d野落兩邊鼻哥Lone,了唔返出黎,透唔到氣,諗住死緊(又唔知點解唔記得可以用口透氣),到差不多頂 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章

1)去美容院桑拿定蒸汽浴,結束後馬上淋浴,然後個心臟突然跳得好快,成個人訓低0係浴室裡面,死亡嘅感覺好接近,隔左一段時間先有力企返起身

2)飲酒,以為酒精濃度低飲的快,過左一陣個心臟跳得好快,成個人訓低,又係死亡嘅感覺好接近,隔左一段時間先有力企返起身

3)0係條河游水,緊張得濟透唔到氣,差d被水冲左去

4)踩單車跌低,原來隔離就係一個大窿(整路有d圍欄圍住),差d跌落去

珍珠宮

seaman1982 發表於 17-2-24 19:27
前夫痴左想勒死我。
有兩秒透唔到氣,然後昏迷,迷糊中失禁,屙左尿,醒番,果個感覺好似瞓醒左一覺咁。一 ...

冇再同佢見面喇?

大宅

SKLH 發表於 17-2-24 19:18
有人跳樓跌到我身邊,當時唔知什麼事,感覺到一陣風吹上黎,望清楚係人黎,即刻打比媽媽上香,嚇死我了:pit ...

好恐呀!

大宅

回覆樓主:

大家啲經歷真係好堅!
識過一次穿過停左路邊嘅車過馬路,就差一腳自己停左,就有部大貨車駛過,如果踏前果步就係咁大

男爵府

引用:我細個時試過個心臟突然抽一抽,完全透唔到

原帖由 seasky21 於 17-02-24 發表
我細個時試過個心臟突然抽一抽,完全透唔到氣,我家姐在旁問你咩事吖,然後我流左一滴眼淚,接近窒息的時候 ...
Sorry,我睇完笑左

男爵府

龍蝦 發表於 17-2-24 19:27
由細到大都試過驚險事:

6歲左右唔睇馬路就衝出去,架白色van仔好彩剎得切車 仲記得個司機爆哂粗 ...

嘩,單單都好中大命

漒水果單,反而想知被潑果個點?

珍珠宮

jarjane 發表於 17-2-24 20:09
約8年前, 我著了一件及膝長度的中褸搭的士, 到步比錢時, 見到有幾個清潔女工用水槍洗地, 我落車後正在關門 ...

睇到個心離一離 ,穿長褸真係要小心啊~

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

試過差D跌落街(9樓)

大宅

我大約半年前落街 眼前大約幾步有花瓶跌左落街 只係幾步!!嚇到我出街成日望個天

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:Quote:seaman1982 發表於 17-2-24 19:27 前

原帖由 KTKTKT5 於 17-02-24 發表
冇再同佢見面喇?
有,當時即日去左向晴軒,只黎得切執底衫褲(因為覺得呢個係女人最後既尊嚴,萬一真係唔再番去,絕不能留低呢D野响人地屋企)。過左排,我租到間劏房,同佢講原諒佢(我其實冇,但唔想刺激到佢),和平離婚,約左幾個時間上去執番自己野走。

珍珠宮

seaman1982 發表於 17-2-24 22:08
有,當時即日去左向晴軒,只黎得切執底衫褲(因為覺得呢個係女人最後既尊嚴,萬一真係唔再番去,絕不能留低 ...

留低嘢就由得佢啦,乜都可以買過! 生命無take 2, 以後無論咩理由點都唔好再見佢喇,唔好比佢知住邊,係街撞到佢揾路走,命仔要緊呀!

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

回覆樓主:

試過幾次……
有次我係紅磡站月台暈,向路軌個度跌,個陣有車埋站,我朋友話佢好快就扯我返黎 兩個一齊跌。
好彩有佢係度,如果唔係我阻住成條東鐵線………………………………………………
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

子爵府

mininab 發表於 17-2-24 21:55
嘩,單單都好中大命

漒水果單,反而想知被潑果個點?

我都想知,但搵唔返當年新聞⋯⋯
當年件事都算矚目㗎,不過屋企人無將我哋遇到嘅事講畀警察/記者知。

大宅

我老公10歲時遇溺,佢話接近昏迷果時,好似入睡咁好舒服,好似張床好軟,醒番之後已經係池邊狂嘔水!

唔怪得電視成日做,叫d就黎無意識既人唔好訓,因為怕醒唔番,太舒服!

首頁
12345...8

尾頁

跳至