自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

fai_joan 發表於 16-10-26 18:16
津校無錯係大抽獎, 咩人都有機會入, 人黎自四方八面, 咁有咩問題?, 多接觸唔同階層人唔好, 同唔同既人相處, ...

其實好似護膚品咁。點解有人用Olay, 有人用Channel咁,各有喜好。 Marketing做得好,搵幾個icons做代言,識create demand。唔等於用Olay嗰個保養得唔好喎。或者人哋天生麗質呢?!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

木土土 發表於 16-10-26 18:59
官津直資私立都有好學校大把人想讀,只係官津幾好都最多揀一間報(計分已知實唔收),但直資私立想考幾多間 ...

有d官校有聯繫官中,如軒官,男仔聯qc,女仔聯繫bps,真係一定要比錢先等於好嗎?

水晶宮

pomanlife 發表於 16-10-26 19:04
有d官校有聯繫官中,如軒官,男仔聯qc,女仔聯繫bps,真係一定要比錢先等於好嗎?
...

其實QC一路有d消息話想轉直資,不過佢係官校,唔係咁易,BPS都係一樣。可以自己Google下

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

ash_yehyeh 發表於 16-10-26 19:18
其實QC一路有d消息話想轉直資,不過佢係官校,唔係咁易,BPS都係一樣。可以自己Google下
...

乜唔係kc要轉直資咩?呢個已經傳左好幾年

男爵府

咁津校都有好多種,如果某d 8成係跨境、新移民,你仲會吾會覺得吾雜呢?

水晶宮

pomanlife 發表於 16-10-26 19:21
乜唔係kc要轉直資咩?呢個已經傳左好幾年

QC都係呀,不過得個講字,始終唔易轉

禁止訪問

彩鑽殿

ash_yehyeh 發表於 16-10-26 19:59
QC都係呀,不過得個講字,始終唔易轉

一間官校轉開就好多都會轉架喇

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

annakit 發表於 16-10-26 18:24
其實亞EK紅人都幾予盾, 讀官津校雜, 但自己住公屋唔雜?!

琥珀宮

引用:Quote:木土土+發表於+16-10-26+18:59+官津

原帖由 pomanlife 於 16-10-26 發表
...
鬼唔知免費都有好野咩,入到先得架,官津小學係連考都無得你考呀!

彩鑽殿

木土土 發表於 16-10-26 20:36
鬼唔知免費都有好野咩,入到先得架,官津小學係連考都無得你考呀!

...

靜雞雞話你知,踢拖去報名入左

琥珀宮

引用:Quote:木土土+發表於+16-10-26+20:36+鬼唔

官津小學計分者,夠分就唔著衫行去交表都入到啦!

彩鑽殿

木土土 發表於 16-10-26 20:41
官津小學計分者,夠分就唔著衫行去交表都入到啦!

皇帝的新衣唔啱我啵

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:雜嘅意思,係多大6人,多窮人,D亞媽著拖鞋

原帖由 charmaine_1 於 16-10-26 發表
雜嘅意思,係多大6人,多窮人,D亞媽著拖鞋買送.......
我住既地方,女既學校,都好雜
...
人的心態重雜

伯爵府

津校無錯係大抽獎, 咩人都有機會入, 人黎自四方八面, 咁有咩問題?, 多接觸唔同階層人唔好, 同唔同既人相處, ...

一間間啦,好差嘅學校,學生可以極唔尊重老師,上堂背向老師之後傾計,坐喺枱度指住老師閙,唔交功課家長唔理,學生又玩嘢,重要傳染病咁傳呢d風氣。我有朋友教過地區1缐,2-3缐,屋企人亦教過地區2缐,話我知可以好嚇人。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:木土土 發表於 16-10-26 20:36 鬼唔

我都系踢拖去報名

寶石宮

回覆:D人話成日話津校學生雜, 咁咩係雜, 點解雜唔好

自己揀鍾意嘅學校就得啦,洗乜理人哋講乜

琥珀宮

總有人喜將自己嘅選擇捧上天,而踩別人,唔知佢地係想麻醉自己定係別人。講得出津校雜非常naive, 亦堅離地,可以忽略。

yumui61    發表於 16-10-26 23:19

侯爵府

2018復活節勳章

oh。我雜嘅意思係以為有黑社會個嘅

點知係指踢拖, 真係大件事, 我同我個女都成日踢拖著涼鞋

返playgroup我都係咁, 其他家長可能覺得我雜

首頁

尾頁

跳至