親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 meimeilam 的帖子

我上年都係聖誕去,早/晚最低一至二度。日間都有八、九度,可以接受。

今年我21-29/12,行程已經七七八八

大宅

回覆 Rilakkuma312 的帖子

天王寺動物園、海遊館都可以行到半日,之後去SHOPPING!

京都新開左個火車博物館,又有個小水族館和動物園,去京都應該唔會悶親小朋友

男爵府

Patrick 發表於 16-10-13 17:40
1. 請問買了express 4 pass, 這四個game 是否重複再玩, 或每個game 只可用express 玩一次?

2. 第一次去大 ...

今個聖誕大阪酒店好多都full 曬, 上個禮拜上英文網站完全book 唔到,日文網又唔識book。

搵agent book 揀咗好多間,一係好貴,30/12三人房6-7K 一晚;一係無雷公咁遠或網上評語好差。

Agent 猛催,話last room, 唔book 就無,最後正book 曬咁多晚酒店。

如果你今個聖誕去大阪但仲未book 酒店, 就祝你好運!

或者你想搵b&b 、民宿等另類住宿試吓。

禁止訪問

大宅

回覆 Activehealth 的帖子

我兩個幾月首CONFIRM機票已經搵酒店,係幾間大路酒店,唔特別平,但當期時已經係冇得BOOK,全FULL!都唔明點解難BOOK成咁,最終都係B&B搞惦,上年都係

男爵府

yokeeland 發表於 16-10-13 18:08
回覆 Activehealth 的帖子

我兩個幾月首CONFIRM機票已經搵酒店,係幾間大路酒店,唔特別平,但當期時已經 ...

唔知係唔係預留俾自己日本人,或賣俾travel agent。

我地之前年年去北海道滑雪,一定要經agent book。啲resort hotel peak season 房就算係九月book 都一早block 曬。

有朋友係日本通,以前喺日本住過都無偈,因為要日本地址同聯絡電話正可以book 到。

男爵府

我們會搭6時15機去日本大板,去到大約22:35,又要過関取行李,會不會沒有JR撘?
有什麼平交通可撘?

大宅

Activehealth 發表於 16-10-13 18:17
唔知係唔係預留俾自己日本人,或賣俾travel agent。

我地之前年年去北海道滑雪,一定要經agent book。啲r ...

有可能,我用開的幾個酒店Booking 網站都完全冇房

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:yokeeland 的帖子

唔該晒

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:回覆 meimeilam 的帖子我上年都係聖誕去,

原帖由 yokeeland 於 16-10-13 發表
回覆 meimeilam 的帖子

我上年都係聖誕去,早/晚最低一至二度。日間都有八、九度,可以接受。
唔該晒

複式洋房

Rilakkuma312 發表於 16-10-13 13:55
22/12 去6日,只是買左機票同訂左酒店,咩野都未plan,要搵下有咩適合4歲小朋友玩 ...

你买几钱一位?

複式洋房

引用:Quote:Patrick 發表於 16-10-13 17:40 1.

原帖由 Activehealth 於 16-10-13 發表
今個聖誕大阪酒店好多都full 曬, 上個禮拜上英文網站完全book 唔到,日文網又唔識book。

搵agent book 揀 ...
我一家四口20/12第一次出發去大阪,請問可否介詔一些比較交通方便的民宿。

男爵府

肥V 發表於 16-10-13 22:46
我一家四口20/12第一次出發去大阪,請問可否介詔一些比較交通方便的民宿。

...

對不起,從來未住過B&B 或民宿,幫唔到你。

或者Yokeeland 定其他人可以。

子爵府

回覆:蓝色 的帖子

兩大1小機票成萬七,九月初係港航網站買,宜家仲平成千幾二千....

大宅

Hello Hello,

我一家四口26/12出發, 31/12返, 又係第一次去大阪,訂左民宿, 仲未有行程, 見到個JR, 地鐵圖就頭痛了。

子爵府

Rilakkuma312 發表於 16-10-13 23:36
兩大1小機票成萬七,九月初係港航網站買,宜家仲平成千幾二千....

咁貴

我上個月book 2大2小$14000

子爵府

Patrick 發表於 16-10-12 22:20
請教大板通:

我21/12出發
27/12返

子爵府

波蘿包1 發表於 16-10-12 22:54
我23號飛 想滑雪唔知去邊個滑雪場好
但要帶好多野去 都未知滑唔滑好

諗住去琵琶湖

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

YanChow 發表於 16-10-14 17:46
Hello Hello,

我一家四口26/12出發, 31/12返, 又係第一次去大阪,訂左民宿, 仲未有行程, 見到個JR, 地鐵圖 ...
我同你差1天,我又係一家4口 25號去30號返,不過我係卜卜酒店唔係民宿,都係第一次自由行。

首頁

尾頁

跳至