自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

yee_wa 發表於 16-6-16 22:22
喺facebook某個功課group,竟然有家長話佢同老公各自問銀行借貸十幾萬嚟交仔女國際學校嘅學費,仲聲稱自己 ...

十萬都未必夠一年學費

水晶宮

讀書隨時讀十幾年,仲年年加學費,借錢讀,揹條數揹到幾多年。

應該係吹吓水的...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

免費唔讀,要借$去充!

我有自知之明,一定要入官津校,交稅時冇咁傷心!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

無咩問題,條路自己揀的,又唔係偷唔係搶,不過網上言論何需認真。

子爵府

畀面勳章

其實借錢去讀國際同借錢去買名牌名錶都一樣咁離地

公爵府

回覆樓主:

完全唔make sense, 讀國際學校幾乎都要去外國讀大學, 佢同邊個借可以借到個仔大學畢業? 我怕中學都未讀就俾人追債淋紅油

子爵府

回覆:借錢比仔女讀國際學校。。

國際幼稚園呀?10幾個

侯爵府

希望他有能力繼嬻快樂下去

伯爵府

回覆樓主:

十幾萬夠讀幾耐呀

大宅

引用:讀國際學校唔代表一定快樂架, 讀得國際學校

原帖由 vivibabyvivi 於 16-06-16 發表
讀國際學校唔代表一定快樂架, 讀得國際學校個個有錢, 小朋友見到個個同學都富貴, 自己屋企就欠債, 一定有比 ...
又要威又要戴頭盔
其實知足咪已經好快樂囉,呢個世界大把人冇書讀,自己負擔到就話啫,搞到借錢真係洗唔洗呀?國際學校=快樂童年?傻的嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

如果係真就真係好傻的想法。

珍珠宮

BK Milk勳章

十幾萬讀得一兩年,之後再借

珍珠宮

yintinga 發表於 16-6-16 22:39
其他細路個個咁富貴,小朋友都會識同人比較,可能產生自卑感,其實無咁大個頭何必充大頭鬼?
...

絶對是!同學大部分住高尚住宅,到時只會令小朋友更不開心和自卑!

大宅

引用:國際幼稚園呀?10幾個

原帖由 bbasco 於 16-06-16 發表
國際幼稚園呀?10幾個
幼稚園已經要借錢咪仲離地

同埋佢話係小學嚟

大宅

喺facebook某個功課group,竟然有家長話佢同老公各自問銀行借貸十幾萬嚟交仔女國際學校嘅學費,仲聲稱自己 ...

真係O左⋯⋯
十萬係美金就話有機會讀完⋯⋯
港幣快2年內玩完,到時個女話要繼續讀點算⋯⋯

真係堅離地⋯⋯

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

O佢地有錢還咪得.......雖然都幾o 咀

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

囉曬d學費去買曬樓比仔女第日收租

唔止可以快樂童年,唔洗讀,仲可以快樂晚年,一畢業就直接退休添

條友都唔識計數

RAA    發表於 16-6-17 10:49

伯爵府

十幾萬夠交一年咋喎!咁之後點算

大宅

引用:囉曬d學費去買曬樓比仔女第日收租唔止可以

原帖由 myaisha0435 於 16-06-16 發表
囉曬d學費去買曬樓比仔女第日收租

唔止可以快樂童年,唔洗讀,仲可以快樂晚年,一畢業就直接退休添:zombie ...

首頁
12345...8

尾頁

跳至