夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第二回

如果你係女人, 呢度一定大把鬧爆個男人/老公, 但呢家你係男人, 呢度大多數人都話係樓主自己攞黎縱老婆等等... 所以世事既野就係咁唔公平... 男人蝦女人就話男人賤人, 女人蝦男人就話個男人無用/自己攞黎, 男人唔理老婆就話老公衰, 男人錫老婆就話男人太縱老婆.... 所以點解香港女叫港女... 我自己係女人都睇唔過眼!
而且樓主講明話有同老婆傾但老婆唔聽...但啲人都只留言話你要講出黎先得... 感到樓主既無奈!!!
樓主, 你唯有要恨心啲, 佢唔做話攰, 咁你又話好攰唔做, 就算做只做你自己果part, 例如開飯淨係拎自己飯同阿仔既飯碗, 洗衫只洗自己果啲... 佢打機你就睇AV... 總之唔好再任佢咁樣...

大宅

認識瑞士牛牛第二回

tommy715 發表於 16-6-10 10:30
請工人一係請个鐘點,有啲女人係吾做家務,吾想入㕑房咁可以㸃呢?佢有返工都算係咁啦?老婆係自己簡柏拖你吾 ...
我見好多老婆都係度投訴老公唔做家務, 成日放工返黎就話攰乜都唔做而好嬲, 咁想問你有點睇呢啲老公??係咪都係答男人多數都唔做家務架啦,有工返已經好好! 老公係自己簡拍拖果時唔知架咩?
不過真係要同你講有好多野真係結左婚先知的, 如果唔係唔會有咁多婚後先話性格/生活方式唔合等問題...

男爵府

熱血金章

一個家就緊係要靠兩個人一同努力付出先會有溫暖、溫馨嘅感覺,所以最好就係兩個人坐低傾下,各自分配自己的家務,千祈唔好計較誰付出的較多,因為付出的多少最終都係您們整個家得益呢!

複式洋房

自己傾唔到, 可以考慮找專業輔導幫忙:
明愛, 向晴輔導
熱線電話:18288

子爵府

AF234 發表於 16-6-8 15:43
大家都返工,我返地盤工身水身汗,佢返寫字樓,佢就日日都話攰,唔想做屋企野,食飯開枱無話幫手,食飽掛住 ...

懶過隻豬冇得救,你自救吧,當佢透明,好好照顧個仔,由得佢打機打飽佢,唔好噓寒問暖餵到咀邊,做女人做到咁仲衰過隻豬。總有一日佢會發現你已經無線佢存在,呢個家有冇佢都一樣。你咪做壞姿勢又心軟呀。

首頁

尾頁

跳至