婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:老爺奶奶偏心

偏心一定有,樓主有仔女未? 我99係偏心大嫂既,佢唔錫我唔緊要,但佢偏心大嫂仔女我就好心痛囉

男爵府

引用:當初我結婚時老爺奶奶話咩都唔興,只買左一

原帖由 lumlumcat 於 16-01-28 發表
當初我結婚時老爺奶奶話咩都唔興,只買左一對龍鳳鈪比我就算,其實當時我覺得無所謂,因為唔中意金覺得好老 ...
唔好嬲。而且,根本去飲就唔會咁得閒留意新娘有幾多金器,或估係奶奶定阿媽送,只想食完就走。

別墅

引用:偏心一定有,樓主有仔女未?+我99係偏心大嫂

原帖由 smallb2011 於 16-01-29 發表
偏心一定有,樓主有仔女未? 我99係偏心大嫂既,佢唔錫我唔緊要,但佢偏心大嫂仔女我就好心痛囉

...
咁你點算?自己仔女問你點答?我未生我唔敢諗呀

別墅

引用:Quote:原帖由+lumlumcat+於+16-01-28+發表

原帖由 RockMusicLover 於 16-01-29 發表
唔好嬲。而且,根本去飲就唔會咁得閒留意新娘有幾多金器,或估係奶奶定阿媽送,只想食完就走。

...
就係有男家親戚問我,我先覺得無面呀

子爵府

lumlumcat 發表於 16-1-29 00:25
就係有男家親戚問我,我先覺得無面呀

你咪叫佢地問你老爺奶奶囉~~~~你唔會冇面架~~~係都係佢地冇面姐~~
最好佢兩老係人面前話唔鐘意你所以唔送添~~~咁以後都唔洗理佢地~~~

費事d人口口聲聲個個都錫~~~做人好公平~~~~

公爵府

我99都係偏心叔仔兩公婆,鬼叫老公孝順,咩都就哂呀媽,99咪唔緊張佢囉

lovelyec    發表於 16-1-29 15:52
美菲絲    發表於 16-1-29 02:57

男爵府

回覆:lumlumcat 的帖子

你應該問6299點答好,因為你驚答錯,親戚唔知點諗就唔好啦

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

回覆樓主:

我99都好偏心叔仔,但我老公都心知肚明所以好護住我。我結婚真係毛都無條但我完全不介意,因為無面既係6299,傷心既係老公(叔仔結婚什麼都有)

大宅

當初我結婚時老爺奶奶話咩都唔興,只買左一對龍鳳鈪比我就算,其實當時我覺得無所謂,因為唔中意金覺得好老 ...
我係唔會俾

民房

有沒有問原因?

伯爵府

嘩。。。。偏心得咁大,以後就自掃門前雪囉!
6299留返叔仔2公婆孝順啦!

大宅

lumlumcat 發表於 16-1-28 18:13
個細新抱食飯唔幫手開桌,夠膽死叫我做!勁大支野!我話你唔識就學下啦,我係屋企不嬲都唔洗做架!真係好嬲 ...

如果佢都擺明唔係好人
都無必要對佢咁好啦

一係直接開聲叫佢做XXXX,例如講到明拎碗出飯應
無得話唔識啦,除非佢無手
叫都唔做,我會放少佢一個人果份
佢自己唔識做人基本禮儀,就唔好怪人落佢面
由隻身到日本至落地生根

子爵府

引用:Quote:原帖由 smallb2011 於 16-01-29 發表

原帖由 lumlumcat 於 16-01-29 發表
咁你點算?自己仔女問你點答?我未生我唔敢諗呀
阿仔仲細,冇問我多,但佢可能feel到有不同待遇

子爵府

BK Milk勳章

男家親戚問時,答:
可能我結婚時6299冇錢,所以咪乜都冇囉。
又可能我腳頭好,嫁左入嚟後,6299經濟好左,所以咪細新抱有金器囉。

子爵府

支持你,第時佢地有咩頭暈身興,叫佢地個細新抱照顧就得了

幾時先上到車.....

子爵府

引用:男家親戚問時,答:可能我結婚時6299冇錢,

原帖由 ada_fung 於 16-01-29 發表
男家親戚問時,答:
可能我結婚時6299冇錢,所以咪乜都冇囉。
又可能我腳頭好,嫁左入嚟後,6299經濟好左, ...
一絕!!

幾時先上到車.....

大宅

支持你

複式洋房

支持樓主,我老爺奶奶都係偏心,不過系偏心大伯大嫂一家。人地都係咩都有,我同老公咩都要執二攤,包括我地結婚間屋系大伯距地搬走后唔住的,車都係人地用爛的16年齡舊車!我同老公份人都比較老實,唔識哄老人家開心,大嫂一家都係擦鞋精。人地一仔一女都係長孫,我兩個女都無人理,有咩事d老人都係先鬧我個女!我大女依家2歲8個月,有次返娘家住,我媽問我女爺爺錫唔錫你呀?我女擰頭,距都feel到爺爺唔錫距,我當時心都涼曬,心都碎了…好心痛阿女。無辦法,我老公一直都唔得寵,但偏偏系最孝順果個!次次距都心淡同我講自己的女自己錫,d老人唔理仲好,煩少d…依家我都係做左本分就算,其他多的搵人地去做啦!

大宅

想生BB熱投

大宅

睇見都嬲,支持你!我就送咩禮都唔夠人地一句擦鞋說話,今年個市唔好呀,慳返!

首頁

尾頁

跳至