家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 zoemanman 於 08-9-16 17:14 發表
destiny+唔該哂您呀!

我是買了約個半月,當時的買入買價是941:94元、939:6.1元、857:9.95元。利息是每個月4-20%所以買咗!!

上落市, 這種產品或者有點價值...
單邊市..
個市爆升...散戶吃虧
個市狂跌...散戶亦吃虧....

不要做"好息"之徒
因為好息可以好大獲...

銀行知道不少倉位...大市走勢一望已知...價位上
佢地自己亦對住接貨價來做野.....
故散戶通常吃虧....
命理服務 : 八字/易經卜卦/嬰兒擇日
本人乃香港術數協會會員
--------------------------------------------------
筆者10月舉辦技術分析課程講座, 報名請ADD我MSN
--------------------------------------------------
msn: [email protected]
BLOG: http://hk.myblog.yahoo.com/goodtoseeme2004

別墅

原文章由 mcdullmama 於 08-9-16 15:24 發表
次前賣樓後一直未買返, 咁手上的資金有何建議呢?

等股市跌多d 買番d#5, 可以嗎?
除左 #5 還有沒有其他建議?

還是手持現今等樓價跌??

many thanks

5號仔, 今次問題我覺得可以冇事
但市場會壓到佢有事
5號仔點解要賣總部...?
知道將來流動資金或許不夠
仲派咁高息? 意欲如何?
我想了很久想不通, 唯一解釋,是銀行高層無奈地同某些大戶鉤結
做一場戲, 上演, 派高息吸引散戶入市, 之後洗倉, 跌到四腳朝天...
但如果是這樣, 匯豐銀行最後應冇事, 但價格低到你都不相信

要賣, 都等低價買, 到100-110蚊左右, 再開post提我, 或者msn提我...
, 我之前想110-115叫人買
想想下, 廢時中招....叫人不要買住

樓的問題..我想再做夠資料搜集先, 再有更精確的結論
命理服務 : 八字/易經卜卦/嬰兒擇日
本人乃香港術數協會會員
筆者10月舉辦技術分析課程講座, 報名請ADD我MSN
msn: [email protected]
BLOG: http://hk.myblog.yahoo.com/goodtoseeme2004

大宅

thanks a lot!! 謝謝你的專業意見

男爵府

咁941長線值唔值得呢

首頁

尾頁

跳至