跳至

首頁

尾頁

複式洋房

嘩! 咁o岩既....我份工又係超自由,好多時我都係上網搵資料
勁開心! 學到好多野!

我都有照4d,bb 既眼耳口鼻都好似好大咁既,個鼻竟然係似足我老爺!!! 真係笑死我同老公! 我祈望佢大大下會似我多o的啦!

我已經買齊好多野啦,可能我心急啦!每次買完bb o野,我都勁開心!
床仔、床上用品、睡袋、奶樽、奶泵、洗衣粉、洗奶樽清潔劑、同埋一o的濕碎野...幾乎全部買齊....
至於衫o個方面,我買左幾件長、短和尚袍、幾件唔同厚度既夾衣, size 由0-3 月到3-6月分別都有o的, 諗住出世有得用住先.
最緊要都係包被,我諗o岩o岩出世多數都係會包住佢, 等佢大o的先再買多幾件衫.
我地o既bb 出世無耐就會到聖誕、又到新舊曆新年
我諗我到時實忍唔手買o的勁得意既過節衫俾佢.....諗起都超開心

我無咩特別胎教,只係我同老公每晚都會同bb 講野。因為老公係音樂迷,每晚佢都會開音樂聽, 不過係jazz 同 rock n roll 音樂,有時都幾嘈,絶對唔係人地o個o的古典音樂!!! 我有時同佢講笑咁講,成日聽埋o的咁既音樂,個女第時實係好搖滾, 想佢斯文都難!

別墅

我又係呀~ 每次買完bb野都會勁開心!!
睡袋我都仲未睇中... 靚果d又真係好貴喎~
我未買齊d野都已經洗左好多錢lu......
bb 車你地睇左未呢?? 真係好好多款, 真係花多眼亂呀!!
有冇咩心水呀? 我就想買Peg Perego / Chicco, 好似好實淨~ 但係Combi 又真係好方便...

仲有呀~ 你地諗唔諗住join package呢??

複式洋房

我未買bb 車呀, 都唔知買邊隻好
可能生完遲少少先買, 反正唔會咁快帶bb 出街
好似好多人用combi, 唔知係唔係好好用呢.

原文章由 ah_tao 於 08-9-9 16:17 發表
我又係呀~ 每次買完bb野都會勁開心!!
睡袋我都仲未睇中... 靚果d又真係好貴喎~
我未買齊d野都已經洗左好多錢lu......
bb 車你地睇左未呢?? 真係好好多款, 真係花多眼亂呀!!
有冇咩心水呀? 我就想買Peg Perego / Chic ...

複式洋房

回覆 #5 ah_tao 的文章

Hi All,
我都係11月8日預產期, 開刀....

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我3/11預產期...順產啊 ~

別墅

原文章由 cms_carol 於 08-9-23 13:51 發表
Hi All,
我都係11月8日預產期, 開刀....

Me too!! 11月8日開刀...
cannot sleep.................

複式洋房

11月7號,開刀

別墅

我預產期係11月2. 諗住住大房. 唔知應唔應該join package. Any suggestion?

男爵府

我預產期係6號呀

原文章由 ah_tao 於 08-9-6 00:36 發表
哈哈~ 咁未好囉, 大家上黎吹下水。
11 月係浸會生的媽媽資料 :
WingniBB 順產 預產期6號
nl99aa 順產 預產期7號
ah_tao 順產 預產期9號

holmanloveki 開刀 11月尾
Yuki_M 開刀 11月

我地3個諗住順產既媽媽個預產 ...

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

我 BB 出咗世啦. 試咗4個鐘順產唔成功. 為BB安全, 結果要開刀. 雖然好痛, 但見到BB, 開心哂.

原文章由 nl99aa 於 08-9-25 23:20 發表
我地有幾個預產期都好近...
但我身邊d人成日講第一胎同埋係仔既話多數會早d出世, 唔知係唔係..

別墅

what a good news!!!

Please go to "0811報喜室 " to tell others! What is your expected due date?

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

juliec87,

congratulations!!!!!!!!!

見到幾位mama都陸陸續續生咗,自己都等到好心急添
雖然我預產期係6號,今天只係放緊第四日產假,但係我覺得我好似等左好耐咁,好想快o的見到bb囡呀!

別墅

我30號會係浸會開刀.

民房

HiHi 你地好呀, 我預產期係5號同你地都好近, 我都係打算係順產, 但今日去檢查唔係咁開心LOR, 因為醫生話亞B未落到好低, 佢話睇多一個星期, 如果都冇咩動靜就要星期一入院催生呀, 現在真係幾擔心...... 始終覺得催生都唔係咁好, 是嗎?

係呢另外想問吓老公陪產係咪可以帶相機入去架?

民房

HiHi, 你地好呀, 我都係十一月5號預產期. 同你地都好近呀, 但琴日去檢查, 醫生話亞B還未落得夠低, 睇埋今個星期有冇咩動靜, 如果冇就要星期一安排催生, 唉, 好擔心好驚呀..... 希望BB呢幾日會出來啦..... 其實催生係咪唔係咁好架? 同埋會好痛, 又要塞藥又要打針, 對嗎? 大家有冇咩辦法呀??

係呢, 另外想問下老公陪產是否可以帶相機入去架? 咁佢會企係咩位置影? 係咪只係等BB出來個刻先可以影架? 但有D人又會帶攝錄機, 可以由頭拍到尾嗎?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 LoveBBLove 於 08-11-4 10:24 發表
HiHi, 你地好呀, 我都係十一月5號預產期. 同你地都好近呀, 但琴日去檢查, 醫生話亞B還未落得夠低, 睇埋今個星期有冇咩動靜, 如果冇就要星期一安排催生, 唉, 好擔心好驚呀..... 希望BB呢幾日會出來啦..... 其實催生 ...

我開刀生,我老公帶相機,攝影機入去..全程都拍佐落來..
不過姑娘話唔可以拍到佢地..

首頁

尾頁

跳至