跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

homacarol,
因為rita上星期話佢食犀利牌既米,我想問下係咪即係hinpa買既呢包.

原文章由 homacarol 於 08-4-7 12:43 發表
但其實 .... 我唔係好明佢想講乜喎 .... 我太蠢了 ....

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

ic~ ic~

原文章由 HinMa 於 08-4-7 13:00 發表
starry^.^,
因為份新工俾左張電話卡佢,佢唔想自己私人電話mix公司d電話,所以要搵多部手機,但又驚copy tel no時出錯,因為我生hinhin時佢試過唔見左我好多舊朋友既tel,所以呢幾日都攪攪震.

...

伯爵府

hinma, gloria, 恩祺媽,

唔知你地d小朋友有無同你地講, 上星期三 & 四 午膳只有a and b餐? 小朋友有無同你地講個原因呀?

學校又一新作..........原本上星期三四都係測驗, 理應唔洗食午餐, 但由於學校測驗改期, 而同飯盒供應商溝通又有問題, 所以......好在唔係無飯食

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

starry^.^,
佢地淨係話食a定b咁,我見佢地有得食,都無問咩事.

伯爵府

hinma,

你今朝無同2個寶貝探熱, hinhin一見到我笑得好燦爛地話我知要去探熱, 綽綽就照行埋嚟我度, 我同佢講....哥哥都無探熱, 你都無啦....佢好好笑地答我...."我都唔知有無探熱", 真係比佢笑c~~

大宅

原文章由 starry^.^ 於 08-4-7 13:06 發表

唔知你地d小朋友有無同你地講, 上星期三 & 四 午膳只有a and b餐? 小朋友有無同你地講個原因呀?

學校又一新作..........原本上星期三四都係測驗, 理應唔洗食午餐, 但由於學校測驗改期, 而 ...

starry,

又真係冇bor! 學校真係......

都係放返呢part 先!!!!hehehhee........
starry, hinma & 卡路,

hin 仔今早起身量體溫都成98度幾gar, 叫佢唔好返學休息一日佢就拿拿聲話我冇事,好精神可以返學,真激c!

食完早餐後再量體溫就回落到96.5度,咪放佢返學law!

真係非常時期,佢好辛苦先有些少進步,我唔想又跌返落去呀!

才德的婦人誰能得著呢,他的價值遠勝過珍珠

大宅

話時話hinma o個頭真係好多o野食gar!又大件夾抵食.....hehheheheeeee......

才德的婦人誰能得著呢,他的價值遠勝過珍珠

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Gloria,
咁得閒既?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

starry^.^,
你都知佢地兩個都係攪攪震一族黎,因為今朝hinhin有兩條數要改正,而且你都知我係大懵婆黎喇.

男爵府

咁可能係你老爺屋企勒 .... 星期五晚 .... 留下有間賣報紙既, 向丁丁路(我無行入後巷呀) .... 我行過見到個車牌好熟面口, 諗下先至諗起係你地架車lor ............

原文章由 HinMa 於 08-4-7 12:55 發表
homacarol,
唔.... 我屋企座bldg係白色,但我老爺個度我唔留意乜色,因為早排翻新過.
不過星期日唔洗返學,hinpa都只會泊係老爺間舖既後巷度,你又無理由會行到入巷架?

...

珍珠宮

畀面勳章

冇入黎成日, 原來又開左新PART, 我個傻下傻下諗: 點解得2頁既?

今日睇中醫, 又唔掂喇. 晨早量血壓, 又超標, 仲超得幾緊要. 去到中醫度, 佢同我量, 都係一樣... 中醫問我係咪唔夠瞓, 係咪心煩氣燥, 係咪成日好著急.... 我諗: 我都係成日趕呢樣趕O個樣, 因為我次次一出去, 都計住幾點返歸, 成日都驚賓/Gavinpa一個人攪唔掂雞包! 加上Gavin 呢個星期test, 我驚過佢

Hinma,

光記都係我同Gavinpa既至愛. 以前佢地有間舖O係"加記"個位, 亦係我地同朋友既飯堂. 佢初初結束左O個個位, 我幾咁失落呀! 好彩佢地仲有番間O係水街.

我地都試過O係光記食飯見到chingchingmom一家

伯爵府

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 08-4-7 13:06 發表

學校又一新作..........原本上星期三四都係測驗, 理應唔洗食午餐, 但由於學校測驗改期, 而 ...

starry:

恩恩無講喎! 我仲大懵, 無唸過食咩餐的問題...只唸一定有得食咋!mouth:

琴晚睇你地留言, 話要抄詞語, 我即睇清楚恩恩的手冊, 係功課欄見寫住默1,4,5,7, (二) 10 的詞語, 又無講幾時默....我都驚其實係要抄...但上網睇都是寫默...咁, 我咪即刻同恩恩再溫多次, 因為係已默過的課文....頭先問恩恩, 原來今日真係默書喎!mouth:

救恩今年d 活動的安排好得意, 親子競技日係30/4 的12:30-2:30, 我唸唔通book 唔到早上? 而畢業禮竟然係 29/6, 星期日的下午舉行, 同過往幾年唔同!

伯爵府

Teresa,

哎呀~ 你真係要relax~ relax~ relax........不過我都好明白你既心情, 因為我都係咁ga

原文章由 Teresa 於 08-4-7 16:22 發表
冇入黎成日, 原來又開左新PART, 我個傻下傻下諗: 點解得2頁既?

今日睇中醫, 又唔掂喇. 晨早量血壓, 又超標, 仲超得幾緊要. 去到中醫度, 佢同我量, 都係一樣... 中醫問我係咪唔夠瞓, 係咪心煩氣燥, 係咪 ...

伯爵府

咁驚險 mouth:

親子競技日係12:30-2:30, 得兩個鐘有乜好玩呀! mouth: 畢業禮係星期日下午, 可能係因為book唔到場地!

原文章由 恩祺媽(carol) 於 08-4-7 16:32 發表
starry:

恩恩無講喎! 我仲大懵, 無唸過食咩餐的問題...只唸一定有得食咋!mouth:

琴晚睇你地留言, 話要抄詞語, 我即睇清楚恩恩的手冊, 係功課欄見寫住默1,4,5,7, (二) 10 的詞語, 又無講幾時默....我都驚其實係要抄...但上網睇都是寫默...咁, 我咪即刻同恩恩再溫多次, 因為係已默過的課文....頭先問恩恩, 原來今日真係默書喎!mouth:

救恩今年d 活動的安排好得意, 親子競技日係30/4 的12:30-2:30, 我唸唔通book 唔到早上? 而畢業禮竟然係 29/6, 星期日的下午舉行, 同過往幾年唔同!

伯爵府

卡路,

老師已經開始教測驗範圍以外既新野啦! 數學上星期已教加減混算, 數學2下A冊除咗方向及圖像, 其他已經教晒啦! 中文今日教咗二下一冊第一課! 英文第4課已經教完! 我估....常識都會開始教新野 (今日無常識課)

睇嚟老師都唔會等佢地測驗完畢先, 好似要追番之前停課既日子咁! mouth:

家譽幾時去睇醫生確定可以返學未呀? 星期三放2:00PM wor~ 記得提提工人去接放學!

複式洋房

homacarol
'潮苑'係屈地街創業商場間美心快餐斜對面、遊戲機中心側邊間舖,門口望入去有部plasma電視,行到去屈地街就好易揾。

上次去"御家"佢地話預先訂位有9折,你試下啦! Tel: 2817 9422

Teresa
會唔會坐月食多左"補品"所以血壓高左呀?
使唔使食降血壓丸?不過好似一開始食就要Keep住食!

[ 本文章最後由 Fannysamuel 於 08-4-7 17:32 編輯 ]

男爵府

Teresa,

小心身體要緊呀 ~
原文章由 Teresa 於 08-4-7 16:22 發表

今日睇中醫, 又唔掂喇. 晨早量血壓, 又超標, 仲超得幾緊要. 去到中醫度, 佢同我量, 都係一樣... 中醫問我係咪唔夠瞓, 係咪心煩氣燥, 係咪 ...

男爵府

thanks starry ~

今晚要返去比呀仔自己睇你既留言, 我講無用, 要佢自已睇 hehe
等佢自己決定點做 ^^

thanks very much

原文章由 starry^.^ 於 08-4-7 17:08 發表
卡路,

老師已經開始教測驗範圍以外既新野啦! 數學上星期已教加減混算, 數學2下A冊除咗方向及圖像, 其他已經教晒啦! 中文今日教咗二下一冊第一課! 英文第4課已經教完! 我估....常識都會開始教新野 (今日無常識課)

...

男爵府

fannysamuel,

咁我知邊度勒 hehe, 我成日都經過 ..... 有波睇既 .... hehe (不過無為意佢叫乜名lor) thanks ~

等我話比我老公知御家訂位有 9折先
原文章由 Fannysamuel 於 08-4-7 17:21 發表
homacarol
'潮苑'係屈地街創業商場間美心快餐斜對面、遊戲機中心側邊間舖,門口望入去有部plasma電視,行到去屈地街就好易揾。

上次去"御家"佢地話預先訂位有9折,你試下啦! Tel: 2817 9422

Teresa
會唔會坐月 ...

男爵府

其實我諗住星期三先至帶佢去見e 生 .... 因為佢都無乜野 .... 西環又唔知睇邊個好 ..... 有無suggestion ???

原文章由 starry^.^ 於 08-4-7 17:08 發表

卡路,

睇嚟老師都唔會等佢地測驗完畢先, 好似要追番之前停課既日子咁! mouth:

家譽幾時去睇醫生確定可以返學未呀? 星期三放2:00PM wor~ 記得提提工人去接放學!

...

首頁

尾頁

跳至