自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

回覆 lmc2005 的帖子

請報警。

男爵府

熱血勳章 王國教室勳章 最關心BB問題熱投勳章

個業主一定知先叫你簽兩年死約.....同佢傾佢未必啋你...

我覺得不如叫隔離去搵社工, 有必要時報警....

公爵府

hashtag影視迷勳章

引用:有一次試過夜晚11點幾向屋外用支木棍追打個

原帖由 lmc2005 於 14-11-15 發表
有一次試過夜晚11點幾向屋外用支木棍追打個仔勁嘈 我忍唔住打開門問咩事 佢就發癲咁就話佢老公點點點又唔返 ...
咁係家暴、虐待兒童,幫下個細路,報警啦

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

回覆 lmc2005 的帖子

報左警會有社工跟進及輔導她情緒,以後就唔會咁燥成日鬧人,她將對老公不滿發洩在小孩身上好唔啱,若不阻止以後可能見什麼人都打鬧,我看到你說小孩滿腳血印好心痛,幫人又可幫自己。冇人叫你話佢佢知是你報警,叫警察保密你身份也可。

伯爵府

引用:隔離屋個女人每日6點後 就又打又鬧個仔 一

隔離屋個女人每日6點後 就又打又鬧個仔 一鬧就幾個鍾 佢老公返到屋企仲鬧得勁 直頭打開門鬧 有時嘈到夜晚11 ...
報警啦!如果日日都係咁,幫個小朋友呀!

大宅

回覆:簽咗兩年死約好後悔好想搬

個女人一聽就知有精神病,求求樓主要救救個小朋友呀

大宅

唔知冇得好講, 但明知係咪要報警呢......小朋友好慘

大宅

報咗警我驚佢癲起上嚟殺人放火咩都做得出

myaisha0435    發表於 14-11-15 12:10

子爵府

報警啦,點知會唔會有日認左你仔係佢仔,用支有針的木棍追打你仔。

樓主,你見到個小朋友咁慘都唔幫,仲打算扮見唔到。搬走。萬一個小朋友出左事,你於心何安?同啲大陸人有咩分別?

請你報警啦!去備案先,再聽打仔聲,立即call警察上黎。

bebe12hk    發表於 14-11-15 13:13
myaisha0435    發表於 14-11-15 12:11

子爵府

當做好事, 搵日佢未鬧仔, 同那位太太傾下, 甘樣打小朋友唔係辦法, 用不用搵其他人幫手, 暗中記著小朋友讀那間學校, 隨時通知學校

大宅

報警
對佢小朋友對佢對你一家人都好

公爵府

你報警話懷疑虐兒啦
一黎佢可能會收斂d
二黎救到個小朋友

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:問下管理員八卦下,+如有需要,報警吧…+幫

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

個女人有病,打999...

禁止訪問

熱血勳章

珍珠宮

引用:原本一年生一年死 當時個業主話不如簽兩年

原本一年生一年死 當時個業主話不如簽兩年死約平小小租比我 我都唔想年年加租又要搬 點知就遇到個咁嘅鄰居 ...
個業主一定知有這樣鄰居

珍珠宮

引用:會唔會問到小朋友叫咩名幾年級讀咩學?跟住

原帖由 Dearkk 於 14-11-15 發表
會唔會問到小朋友叫咩名幾年級讀咩學?

跟住打電話去學校問下老師/社工,同佢地講睇下小朋友身上既傷勢、 ...
好計!work

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

打到咁仲唔報警?個女人可能好需要社工跟進,樓主大膽d 尋求幫助啦

珍珠宮

引用:個女人有情緒病呀邊有咁多野鬧同業主商量下

原帖由 BOMDBORN 於 14-11-15 發表
個女人有情緒病呀邊有咁多野鬧同業主商量下...
我都係咁諗,邊有咁多野鬧

珍珠宮

回覆:lmc2005 的帖子

點忍呀?!?2年喎!自己屋企整隔音紙得唔得?
好像人地琴室咁!

首頁
12345...11

尾頁

跳至