自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

有時間請看看周兆詳博士的"免疫針危害健康"一書.

有一樣野, 藥廠和醫生永遠唔會話你聽, 就係有部分對病毒疫苗敏感的人, 打完針好快就會中左果隻病毒, 因為佢地身體入面產生唔到抗體, 即係有好多人呢頭打完流感針, 無耐就即刻會中流感, 時時都有聽聞就係咁解, 并唔係巧合來架

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

打左都要等一至二星期先有效.我囡囡11月已經打左,佢打完重有小小燒,我重諗...今年D菌咁勁

以我所知今年無咩人打針(爆發之前),應該唔難搵針打,你地試

下搵大間D診所

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

多謝你的意見~ 有時間真係要睇睇

原文章由 echoo 於 08-3-9 01:17 發表
有時間請看看周兆詳博士的"免疫針危害健康"一書.

有一樣野, 藥廠和醫生永遠唔會話你聽, 就係有部分對病毒疫苗敏感的人, 打完針好快就會中左果隻病毒, 因為佢地身體入面產生唔到抗體, 即係有好多人呢頭打完流感針, ...

大宅

請問你地打幾錢支呀,我見樓下$200/支,同埋2歲打1針定2針架,唔好意思,咁多野問,thx

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

$200幾貴,不過而家多左人打無法....
你小朋友之前有無打過尼隻針? 如果無要分2次打,一次1/2 針,如果之前打過只要打一次1/2針.詳情最好問醫生.

原文章由 矇豬豬 於 08-3-9 01:34 發表
請問你地打幾錢支呀,我見樓下$200/支,同埋2歲打1針定2針架,唔好意思,咁多野問,thx

禁止訪問

男爵府

我較崇尚天然, 寧可煲多D湯, 做多D運動, 食多D水果, 我女未曾打過, Touchwood~~病痛好少, 自己有抵抗力先打贏D菌...

珊瑚宮

原文章由 keroroee 於 08-3-9 10:28 發表
我較崇尚天然, 寧可煲多D湯, 做多D運動, 食多D水果, 我女未曾打過, Touchwood~~病痛好少, 自己有抵抗力先打贏D菌...

me 2

因為打左針都會病呀
(係會無咁辛苦,但係我個人覺得不如自己小心d好)

子爵府

我問過e生, 當然係打好過唔打啦, 但而家已經無得打啦, 最新一批針要等到今年9月或10月先有, 重有打左之後唔係代表一定唔會染唔到流感同埋要等一段時間之後支針既葯力先有效架....

大宅

原文章由 keroroee 於 08-3-9 10:28 發表

我都同意你所講,呢排我會叫我個女每隔一日飲一次康XC,so far都ok,在2月病了一次,但只睇了一次E生,同休息2天日已清晒,講到尾最重要是增強小朋友抵抗力。

別墅

好媽媽勳章

我個小朋年年都有打流感針,起碼減低感染
併發症,依家d流感病毒咁恐佈,我都係擔心怕佢學校內感染到,上星期已經唔俾佢返學.
當你記得當年往事,你又會如何. 可會輕輕淒然嘆喟,懷念我在你心中照耀過. 當你見到光明星星,請你想起我. 當你見到星河燦爛,求你在心中記住我.

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 QQBB 於 08-3-9 14:07 發表
我個小朋年年都有打流感針,起碼減低感染
併發症,依家d流感病毒咁恐佈,我都係擔心怕佢學校內感染到,上星期已經唔俾佢返學.

同意, 打左真係好過無打, 起碼中左招都無咁嚴重啦~~~ 我地成家都係年年打針, 真係安心d!!

首頁

尾頁

跳至