婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

阿99~~
你記得長命百歲~~
原因:
我怕我係你在哀禮中會忍唔住開心笑出聱,咁就唔好la~~
你無為因為你死,令我失禮la~~~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

原文章由 tensaikit 於 08-1-20 07:37 發表
99.........你收皮啦,成日話我唔識湊女,又話以前點湊大我老公,你個套out啦,我老公大到係佢好彩咋,仲有我62...我忍你好耐,你去死啦 ...

原來你同我一樣都係成日俾99話我唔識湊仔同埋講N年湊仔經!

大宅

原文章由 katherine612 於 08-1-19 18:41 發表
呀99,

請你唔好係到大聲加無品咁罵人呀,我地屋企唔歡迎你呀,
要男孫就去搵個識生仔的新抱黎生俾你湊囉,唔好成日係咁
指揮人呀,我地係人唔係狗,要呼渴就養隻狗啦,豬事八卦,成
日同埋D家姊係到你一句我一句唱雙黃,不 ...

我同你差唔多呀@

大宅

99同62你地唔好咁煩啦!朝早就俾99煩,夜晚就俾62煩!無咩事真係唔好出聲同埋同我講野啦!因為你地講野好大聲關埋房門都聽到你地講嘜!咁恨男孫咪去買個囉成Q日係度話我唔識做E樣唔識做個樣!話左一歲前唔食海鮮就係咁煩煩煩

大宅

99,如果妳唔煩我,
我就會得閒同妳食下飯架啦
有時妳嘅"關心"俾左好大壓力我啊:-(

男爵府

醒目開學勳章

講mei都無用架啦, 佢會改mei..........................

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

99你太好人了,但係就吾識教女,教到個女又自私又霸度,我吾覺得佢對你好,你個女自己一家人出去食飯或者去玩去旅行有邊次會帶你去呀?係"無"呀。最多節日食飯要人比錢就會叫你兩老去,又成日當你屋企係垃圾站,自己要換家私,就比D舊野你。
99你皮氣好,可以忍到呢個"8婆",但我忍吾到,你地吾好迫我同佢見面,我見多佢一分鐘都想嘔!

大宅

亞99, 我個女都係妳個孫黎架....唔該妳記住佢個名啦.....唔好再叫錯啦....唔叫好過叫, 名都叫錯....我個女都唔知妳叫邊個. 佢又點會應妳啊...佢唔應妳又話佢.....已經做妳新抱夠煩架啦....做妳個孫女就仲煩.....係唔係一定要生仔架.....sorry囉....我鍾意女架....佢出世紙母親嗰欄係我個名啊...唔係妳啊.....
重有啊. 我個女所有嘢都係我去決定, 唔須要知會妳架....

[ 本文章最後由 cherrytso 於 08-1-21 18:36 編輯 ]

男爵府

咁多人死唔見你死

廢柴、賤人

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

大宅

奶奶,

唔該你唔好成日同你個寶貝仔同寶貝孫上來我屋企坐.

唔該唔好叫你個寶貝仔係我地附近租屋住.

唔該佢係你個仔唔係我個仔, 我地唔係應份幫佢嫁, 都唔係應份俾錢佢嫁, 係俾唔係借, 有還既先叫借, 冇還既係叫俾呀奶奶

唔該唔好帶你個寶貝孫上來搵我個仔陪佢玩, 我個仔唔係3陪. 而且屋企啲野係我個仔既, 唔係你個寶貝孫, 唔係每一樣都應份俾佢玩既.

唔好有好野就搵你個寶貝仔去做, 衰野就搵我地去頂. 我老公雖然係第2仔, 不過唔係成世都做人呀2嫁.

唔好冇錢就同我地講, 唔係剩係你個寶貝仔有老婆仔女要養嫁, 我老公都有老婆仔女嫁, 我地都等飯食嫁, 我地唔係食屎嫁.

男爵府

原文章由 晞玥 於 08-1-19 23:29 發表
好多喎....

1)99你幾時去賣咸鴨蛋?可唔可以快少少?
2)個女係我生出黎既,唔係你生,我鍾意點就點,唔輪到你去管,你唔好再囉囉嗦嗦嘈喧巴閉!
3)唔該你唔好再成日講唔夠兩句就發癲發爛渣,成隻癲雞咁!
4)我呢世都唔會同你 ...

why咁似我99
唯一不同有5個仔女 ,(不過4個都right,因為我老公都唔係佢生既,如果唔係點會咁偏心,要我老公做阿4)

我叔仔,做廢物做左21年啦,f.3就冇番學,only係home:play、eat、sleep、take $$$....

仲有62死了

老公,你有個咁既所謂阿媽,真係人生既大大大大大大懲罰呀:-(

[ 本文章最後由 clementying 於 08-1-21 17:11 編輯 ]

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 clementying 於 08-1-21 05:04 PM 發表

why咁似我99
唯一不同有5個仔女 ,(不過4個都right,因為我老公都唔係佢生既,如果唔係點會咁偏心,要我老公做阿4)

我叔仔,做廢物做左21年啦,f.3就冇番學,only係home:play、eat、sleep、take $$$....

仲有62死了

老公,你有個 ...

我係你既話我會想講"99,62都死左咯,點解你唔跟埋佢一齊啫?"

男爵府

原文章由 晞玥 於 08-1-21 18:29 發表

我係你既話我會想講"99,62都死左咯,點解你唔跟埋佢一齊啫?"

唔駛問都知62係俾99激死啦
有咩理由62死左,間房就唔咁訓,話驚喎
咁未益左我同老公可以有一間房囉

清明個d又唔會去拜下個老公
話行唔到喎
又唔係冇腳

總之,怪事一羅羅
又唔見死個個唔係佢

男爵府

原文章由 clementying 於 08-1-22 10:51 發表

話行唔到喎
又唔係冇腳

總之,怪事一羅羅
又唔見死個個唔係佢 ...

乜你99咁架, 話晒都係佢老公, 相處左幾廿年呀..........

d人話人在人情在, 估唔到自己屋企人都會咁

大宅

多謝你甘錫我, 幫我, 但十隻手指有長短, 你有3個仔甘多, 又有一個仔甘鍾意認屎認屁<最衰係無料, 無錢, 又無品> 你偏要幫住佢, 仲幫佢周圍同人講好話, 又作大話, 都係想其他人以為佢得!! 但無用架!! 只會令更多人覺得佢靠阿媽

男爵府

雖然你只係我老公個亞麻~但我老公只得你臭大佢!!我當正你係99架啦...不過我都有說話要同你講:

你咁貪錢,做乜唔去賣咸鴨蛋!?哎吔~~煩q死我啦你!!如果我同老公要離婚都係因為你咋!!唔該唔好再搞我d野啦~~8婆!!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 clementying 於 08-1-22 10:51 AM 發表

話行唔到喎
又唔係冇腳

總之,怪事一羅羅
又唔見死個個唔係佢 ...

做左幾廿年夫妻,清明都多多藉口唔去拜下個老公
仲唔係做左虧心事?九成你62都係俾佢激死
唉~點解永遠死得最早既都唔係d衰人99?

珍珠宮

好媽媽勳章

1)點解你老公衰成咁, 又成日對你呼呼喝喝, 你都忍得到??
2)你個大仔有對仔女架, 佢哋都有名架, 你記唔記得呀?? 唔好再"你個女、你個仔"咁叫, 佢哋都係你嘅孫嚟, 唔係外人呀!!!
3)點解你可以對大仔咁冷淡嘅??? 呢個世界對你嚟講除咗"錢"真係冇親情??
4)你識好多嘢咩??? 點解成日教人呢樣個樣?? 樣樣嘢講親你都識嘅??
5)你咁烏where又污糟又懶到出汁, 點解你咁都忍到自己??
6)承上題, 話時話你都做咗成30年家庭主婦啦, 點解可以唔做家務同咁懶架呢?? 你對自己同你屋企冇要求架??
7)點解你一日要訓15-18個鐘嘅??? 訓醒點解又可以長時間坐係度睇電視唔郁呢?? 屋企嘢你又唔做, 你腰骨唔痛嘅咩??
8)點解你做咗30幾年人哋老婆可以煮d咁難食嘅嘢出嚟比人食?? 點解你對自己真係咁冇要求, 唔會試吓下下苦功等屋企人開心吓???
9)仲有, 你都做咗咁多年人, 點解咩人情世故咩禮儀你可以完全唔識???? 攪到你個仔好似白痴咁好失禮(好在我呢幾年調教返啫!!) 咁失禮你唔醜嘅咩???

[ 本文章最後由 吱仔與lo仔 於 08-2-25 12:47 編輯 ]

男爵府

原文章由 晞玥 於 08-1-22 12:49 發表

做左幾廿年夫妻,清明都多多藉口唔去拜下個老公
仲唔係做左虧心事?九成你62都係俾佢激死
唉~點解永遠死得最早既都唔係d衰人99?

唉...佢仲成日話..佢條命緊要啦:tongue:

大宅

原文章由 lalacat 於 08-1-21 10:10 發表
99你太好人了,但係就吾識教女,教到個女又自私又霸度,我吾覺得佢對你好,你個女自己一家人出去食飯或者去玩去旅行有邊次會帶你去呀?係"無"呀。最多節日食飯要人比錢就會叫你兩老去,又成日當你屋企係垃圾站,自己要換家 ...

同我個一樣呀! 超變態....過去幫佢湊仔(格離兩座), 都要換過曬d3 先可以掂亞b......(20 個月).... 離開前又要換過d3先走......
99你記住要長命百歲,唔係你個女就唔知點算啦.....卅幾歲有工人仲湊唔掂個仔.....都唔知講乜好.....連我工人都問我爺爺嬤嬤有乜事, 佢話,佢哋走後,姑姐工人點解要抹沙發......

[ 本文章最後由 姑姑 於 08-1-22 20:02 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至