婆媳關係

跳至

首頁
12345...16

尾頁

伯爵府

乜野籍口都要講架啦!
如果老公唔聽,就直接原因,免得世界大戰,大家無隱。

分開搞咪好囉。。。無謂大家搶大家風頭啦!
男家做主人家,你6299要做足20萬禮金,3兩重金器,送俾女家至好妥協呀!

大宅

回覆:反口的99

對住喱啲99咩都講錢,咁你咪同佢講錢先,如果佢要聯婚,咁麻煩佢都要做足過大禮、送金器。衰啲講句佢肯比先算啦!

侯爵府

樓主,千祈唔好一齊擺呀,費事開心日子攪到掃興就後悔一生。好似其他j講,你話酒樓加唔到就算,記住企硬呀,加油呀!

水晶宮

venusbbb 發表於 14-8-17 07:12
c6話 99成日話人地之前請佢飲,佢要請返人地,收番嗰一份人情。。。但人情又唔係佢袋,我地唔希罕又唔俾:si ...

包場無SET圍數,都唔等如可以無限擴充嘛.
一於話無位啦.
男家就算得四圍,只要無比較,阿水知咩.
男家長輩要比禮,要比金器,一樣可以比架,無話只擺四圍就唔比金器架.

公爵府

除左99仲有果位極品妯娌....小心令你終生難忘呀 ?

男爵府

記住,四圍都可以係婚宴。佢嫌人少就自己請多啲,唔好搵女家撐埸充大頭鬼。

翡翠宮

既然唔想同佢一齊擺就話加唔到酒席

男爵府

回覆:venusbbb 的帖子

話咗你啦,你99邊有咁順攤。

複式洋房

同佢講如果聯婚起碼要比一半費用加廿萬禮金,以及過大禮等等都係男家全部負責金錢,係剩係金錢,其餘婚禮安排詳情都係由兩位新人話事,你99應該唔會肯應承

大宅

直接同佢講分開擺, 冇得聯婚, 唔需要向佢解釋咁多,
你解釋d咩佢都聽唔入耳嫁la,
唔洗理佢

揾埋酒樓資料比佢, 話男家到時會係度擺, 到時都可照收禮金嫁
我地已落訂

珍珠宮

同佢講,book好左,無得改啦!

大宅

你99咁極品千祈唔好聯婚啊,

直接同佢講加唔到檯囉, 就算BOOK咗場都唔係可以加到檯架.

佢要擺咪分開擺囉, 擺酒時佢全程捉住你同男家影相兼敬茶都唔知點算,

佢隨時仲猛同人講你身上全部金器係佢送俾你添啊

大宅

我怕佢擺完酒會問你攞返晒男家啲金器話放佢度,人情都話同你分開攞番咋

大宅

chanyuen2012 發表於 14-8-18 12:16
我怕佢擺完酒會問你攞返晒男家啲金器話放佢度,人情都話同你分開攞番咋

...

佢99咁極品,人情果度可能唔係同你攞返4圍,係一人一半

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章

決絕地同99 講唔得, 男家要擺就分開擺,
到時你當食餐飯, 微笑應酬下男家親戚就算

大宅

熱血勳章

回覆:poyy 的帖子

好似話99去咗剝牙,等咗幾日c6都未跟進到個安排,唉~~~~~~~

大宅

你打死都唔好比佢黎呀!!!
我99黎左我婚禮.. 完全係污點!

99租晚裝黎都算.. + 6位親戚都租晚裝...(親戚1: 全身閃片 由頭閃到落腳...親戚2: 白色拖尾晚裝..其他都係拖尾晚裝)

影相又要四個合體影一影, 六個合體又再影....合到十幾人既大合照....唸住交完貨仔, 就知到單獨影....

UNCLE: 女家擺酒!? 點解男家會係度既? 咁點解唔聯婚?
DADDY: 係呀, 佢見我地攪婚禮咁高興, 又JOIN返囉!
UNCLE: 咁洗唔洗著到咁行呀.... 唔講以為黎左夜總會呀大佬....
姑媽: 係囉,早知我又租衫黎飲啦 嘿嘿
DADDY : 佢地比面姐...重視大會... 哈哈哈
我:HAHAHA

仲有笑料多多

真係丫... 講起火都黎 過左去就算... 勸你唔好比佢黎...

ahwiing  哇!似出show喎!   發表於 14-9-5 19:15
cvpigpig  拖尾  發表於 14-8-25 23:00
懿仔媽媽  陰公豬....  發表於 14-8-24 06:50

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

包場都唔係話開幾多圍就幾多圍, 而且口頭上問晒客人, 圍數地方都唔得改, 加唔到架啦

男爵府

引用:Quote:原帖由 venusbbb 於 14-08-17 發表之

原帖由 venusbbb 於 14-08-17 發表
c6話 99成日話人地之前請佢飲,佢要請返人地,收番嗰一份人情。。。但人情又唔係佢袋,我地唔希罕又唔俾:si ...
睇黎你bf 又開始心軟喎..

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

引用:好似話99去咗剝牙,等咗幾日c6都未跟進到個

原帖由 venusbbb 於 14-08-19 發表
好似話99去咗剝牙,等咗幾日c6都未跟進到個安排,唉~~~~~~~
祝好運,早日攪好個安排

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

首頁
12345...16

尾頁

跳至