網購天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:福田口岸有無快遞

好勁呀!呢版要bookmark!

大宅

回覆:福田口岸有無快遞

係呀,好多謝 forget011 呀,非常有用。
Thank you for your information。

◇◆◆◇

大宅

jje 發表於 14-8-17 00:32
但係我講幾間全部唔需要搭車,好近。
我自己就唔係好識睇地圖GOOGLE MAP 返到大陸又用唔到
實際地址如果真係想搵上網應該可以搵到。

我都係試下簡單咁講下。

大宅

garfield_pooh 發表於 14-8-17 01:39
咁啱過兩日會去玩,約咗包車師傅喺福田口岸接我哋,又咁啱有貨要退,所以咪諗住帶上去寄囉!
只要我今次揾 ...
應該唔難搵,加油 再驚的話,關口問人天澤花園點去,去到再問保安百世匯通係邊到,
都好近,10mins 一定到,而且一定問到人

大宅

BeBe媽媽 發表於 14-8-17 01:40
回覆 forget011 的帖子

請問....我想淘野送去代收,然後等齊貨後,自己過關上深圳攞....請問有無介紹呀?than ...
我自己無用代收,唔太留意但係見過匯通裡面有貼代收5蚊一份,
另外天澤入面都有其他集運鋪頭,

如果你夾到時間,可以試下而家有個叫做速遞易
好似一個大LOCKER 咁樣,快遞到左你會收到個訊息有個CODE

去到打返個CODE就拎到, 唔使另外俾錢
但係過24 小時就收1 蚊 ,當然一份一份咁計
其實呢個幾方便 如果就到時間應該平過果啲代收添

BeBe媽媽  請問有冇教學?哈哈  發表於 14-8-22 00:21

大宅

丫丫baby 發表於 14-8-17 01:55
淘寶你落訂單時係地址下面有個"服務站"打勾入去會有好多便利店地址比你揀淘好野運去同一間店再去自取(可 ...
我無用過,果陣時我見佢俾我揀最近福田區要去到新洲,又要專程撘車去,
而家可能多啲地方揀?
但係我都係覺得速遞易方便啲

大宅

333s 發表於 14-8-17 07:46
forget011 發表於 14-8-16 23:06
有好多間,但係好少呢邊dum 骨 ,
除左水立方 德興城 ,
金地名津就係水立方再轉入去,公寓式即係邊一類?我唔識分,
5000 蚊3房2廳 新樓 ,天澤舊少少, 50平方米 3500 左右
(我對尺寸無乜留意)

水都啲雪糕唔錯
以前可以係水都酒店買套票先過去仲抵啲
好耐無去唔知仲有無呢

大宅

橙花 發表於 14-8-17 08:32
係呀,好多謝 forget011 呀,非常有用。
Thank you for your information。

象牙宮

forget011 發表於 14-8-17 13:23
金地名津就係水立方再轉入去,公寓式即係邊一類?我唔識分,
5000 蚊3房2廳 新樓 ,天澤舊少少, ...

thanks + noted
5000 蚊3房2廳 新樓. 50平方米 3500 左右

公寓式 - service apartment
出租的多. 一房一廳占多.

水都酒店, 去過, 雪糕 好久冇食. 流口水中.

淘宝 好似很少 美体. 美容 聚

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:Quote:garfield_pooh 發表於 14-8-17 01:39

原帖由 forget011 於 14-08-17 發表
應該唔難搵,加油 再驚的話,關口問人天澤花園點去,去到再問保安百世匯通係邊到,
都好近,10mins ...
照你咁講,應該韵达最近,我諗住搵最近果間就算,thx

大宅

333s 發表於 14-8-17 13:34
thanks + noted
5000 蚊3房2廳 新樓. 50平方米 3500 左右
1 房1廳通常比較貴,而定仲越黎越貴40平方米 之前唔使3000 都有,而家都唔知得唔得

大宅

garfield_pooh 發表於 14-8-17 15:07
照你咁講,應該韵达最近,我諗住搵最近果間就算,thx
唔難搵 ,加油 招牌幾顯眼

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:Quote:garfield_pooh+發表於+14-8-17+15:07

原帖由 forget011 於 14-08-18 發表
唔難搵 ,加油 招牌幾顯眼
Hi.....今日上去寄咗喇!全靠你清楚嘅指示,我先可以豪無難道咁揾倒韵达

原來韵达只係門口嘅牌,入邊負責人話佢哋係代寄同代收嘅中間站,我其中一件貨要寄上海,佢話幫我發天天會快好多

負責人仲叫我add佢微信,佢話日後有嘢查詢可以直接微信佢

大宅

garfield_pooh 發表於 14-8-18 18:40
Hi.....今日上去寄咗喇!全靠你清楚嘅指示,我先可以豪無難道咁揾倒韵达

原來韵达只係門口嘅牌,入 ...
其實我都無幫襯過佢咁有無收多啲錢咖?

珍珠宮

引用:Quote:garfield_pooh+發表於+14-8-18+18:40

原帖由 forget011 於 14-08-20 發表
其實我都無幫襯過佢咁有無收多啲錢咖?
兩件貨都係1kg內,韵达收10,天天收12

大宅

引用:Quote:原帖由+forget011+於+14-08-18+發表

原帖由 garfield_pooh 於 14-08-18 發表

原來韵达只係門口嘅牌,入 ...
可以比間店地址我嗎?我有野想寄去代收

男爵府

回覆 garfield_pooh 的帖子

我都想知韵達地址用來收件啊!thx!

男爵府

想知詳細速遞易點搞,thx!

伯爵府

想知詳細速遞易點搞 X 2 .............. THANKS!

forget011  下面   發表於 14-8-24 12:34

大宅

ahbebe88 發表於 14-8-22 18:06

想知詳細速遞易點搞,thx!

佢係好似一個大LOCKER咁樣

我見過都係啲住宅裡面 ,
地址會係部野上面, 咁你淘寶地址填返呢個,
件快遞到左,就會收到一個電話訊息
不過我未試過香港電話得唔得 (下次試下)
有個提取號碼,去到禁返個號碼就有一格會開門

不另收費既,不過每過1日就收1 蚊 ,

我自己覺得呢個又安全又方便,
如果買既野都唔係重唔係太大件都好岩用
如果要再詳細啲既話, 我試下香港電話得唔得我再寫過

無望    發表於 14-9-26 09:44
BeBe媽媽  good sharing.謝謝。  發表於 14-8-25 13:03

首頁

尾頁

跳至