懷孕前後

跳至

首頁
12345...29

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

Re: 18-28years既準媽媽or已經係媽媽既入黎吹水啦 § (part 21)

mlkk 寫道:
CRYSTAL:
HAPPY BIRTHDAY!好掛住你同焯瀅吖

coki:
幫我同黎生講聲happy birthday吖,我記得佢同crystal同一日

圖 & 黎生,

happy birthday~!

子爵府

Re: 18-28years既準媽媽or已經係媽媽既入黎吹水啦 § (part 21)

morning

公爵府

畀面勳章

大宅

唔好意思,插下咀~~
我都覺得生女好呀,買衫勁多選擇,幫佢扮靚紮辮仔,好cute

熙媛BB,熙倫BB

大宅

ling,
我星期一都拎咗鎖匙睇埋樓lu~~所以空間尺寸同我老公計既一樣,但有個問題就係差少少,唔夠四方囉 原先知道個單位比想像中既面積細咗已經好煩,好唔開心(由其是我老公),依家睇埋個樣就更傷腦筋...我老公同佢老細依家為咗諗間屋點整而煩惱緊(因為我老公本身做裝修,佢老細係室內設計師)
我依家只需要諗買d咩嘢(柴,米,油,鹽...),我諗都要開始慢慢格價lu~~樣樣都要符合經濟同埋我師奶原則(慳...)
尋晚行過愉景,見到雅芳婷做緊清貨盤點,單人床單+枕頭套+啪鈕連被芯$399/套,你覺得抵嘛~~我真係好想買架,但我老公又話依家買咗都未有位擺 我擔心到有位擺時已經冇咁平喇
熙媛BB,熙倫BB

珍珠宮

男爵府

畀面勳章

coki:
5 :-( 就假law,我老公仲猛呻:"5怪得有間仲大屋都冇人要,真係邊有甘大隻"甲拿"隨街跳"

Ida*Chan:
恭喜你將新居入伙喎 我冇耍ar,耍等第2次 :-( 你老公做裝修,佢老細係室內設計師,佢地实有办法架la,你5使驚la
雅芳婷做緊清貨盤點,單人床單+枕頭套+啪鈕連被芯$399/套,你大囡用?:雅芳婷黎講價$算ok啩 ?-( 因為我5係用雅芳婷
Ida*Chan 寫道:
ling,
我星期一都拎咗鎖匙睇埋樓lu~~所以空間尺寸同我老公計既一樣,但有個問題就係差少少,唔夠四方囉 原先知道個單位比想像中既面積細咗已經好煩,好唔開心(由其是我老公),依家睇埋個樣就更傷腦筋...我老公同佢老細依家為咗諗間屋點整而煩惱緊(因為我老公本身做裝修,佢老細係室內設計師)
我依家只需要諗買d咩嘢(柴,米,油,鹽...),我諗都要開始慢慢格價lu~~樣樣都要符合經濟同埋我師奶原則(慳...)
尋晚行過愉景,見到雅芳婷做緊清貨盤點,單人床單+枕頭套+啪鈕連被芯$399/套,你覺得抵嘛~~我真係好想買架,但我老公又話依家買咗都未有位擺 我擔心到有位擺時已經冇咁平喇

侯爵府

岐,maggie,琳:
黎生:多謝哂咁多位!!

ling;
又岩既,希望妳地快d有得揀另一間啦,仲要係大間既!!

ryna:
果陣我都係2種都用哂架 聞氣會令人好high架,好似上左太空咁,不過係我自己之應為啫,因我喪聞!!

ida:
$399單人套裝? 我唔知貴定抵呢,因我如買牌子就買開"天xx嬌",$399已經係可雙人既價錢!!
平時多數都係去葵芳買床單套裝!!因覺得好抵又多花揀!!

男爵府

畀面勳章

coki:

all:
我尋日帶左包包游龍舟水,佢勁興奮,玩左2粒幾鈡 尋日對包包黎講可能太大勞動,所以玩完後不停訓訓訓,到今朝都5願起身

cherry:
好彩有你借D swiss尿片比我咋,否則我臨急臨忙都5知邊度買,thank

大宅

cokikaki,
葵芳邊個位置?係咪都係"天xx嬌"呢個牌子?乜$399/套可以買雙人床單架喇?有冇連被芯架?因為我需要買兩三套單人床單,所以只為意單人係呢個價錢,唔知雙人果d係咪都呢個價?(因為我都冇點認真睇 )
咁枕頭邊樹買會抵d架? 因為我要開始做格價師奶喇~~
熙媛BB,熙倫BB

侯爵府

LING:
包包豬真係好呀,又有得去玩,反而晴晴就無咁好玩喇,星期一晚,帶左佢去FD屋企,雖然佢都好開心,有隻DOG同佢玩,但好快佢就覺得悶LU,之後佢就12點幾瞓左,我同埋老公&FD,就傾計傾到琴日朝6點先走,我自己瞓到成4點先捨得起身 老公同晴晴就12點幾醒左,仲起左身睇爬龍舟(TV),初時我以為佢坤我!!

係喎,我地幾時又TEE過呀?

男爵府

畀面勳章

coki:
o,sorry,追post時冇為意邊個birthday添,後補:[size=large]happy birthday to黎生
我地幾時又TEE過呀?===>阿歧話耍度下期麻?-(

ida:
我全屋都用"肥肥"賣廣告嗰隻枕,超好訓
cokikaki 寫道:
LING:
包包豬真係好呀,又有得去玩,反而晴晴就無咁好玩喇,星期一晚,帶左佢去FD屋企,雖然佢都好開心,有隻DOG同佢玩,但好快佢就覺得悶LU,之後佢就12點幾瞓左,我同埋老公&FD,就傾計傾到琴日朝6點先走,我自己瞓到成4點先捨得起身 老公同晴晴就12點幾醒左,仲起左身睇爬龍舟(TV),初時我以為佢坤我!!

男爵府

畀面勳章

coki:
o,sorry,追post時冇為意邊個birthday添,後補:[size=large]happy birthday to黎生
我地幾時又TEE過呀?===>阿歧話耍度下期麻?-(

ida:
我全屋都用"肥肥"賣廣告嗰隻枕,超好訓
cokikaki 寫道:
LING:

大宅

呀~~突然諗起想請教各位,你哋依家用咩方法處理bb d衫架?因為我只知道放bb衣物既地方(櫃桶...)唔可以放d臭丸之類既嘢,咁有咩方法可以防止bb d衫俾虫飳架?
熙媛BB,熙倫BB

複式洋房

男爵府

畀面勳章

男爵府

畀面勳章

Ida:
我都係就咁將包包d衫放落櫃桶,冇放任何野,但d衫冇俾虫飳喎 ?-(
呀~~突然諗起想請教各位,你哋依家用咩方法處理bb d衫架?因為我只知道放bb衣物既地方(櫃桶...)唔可以放d臭丸之類既嘢,咁有咩方法可以防止bb d衫俾虫飳架?

侯爵府

ling:
好似係喎 唔記得左tim,因實在想見下大家喇!!

ida:
葵芳既葵涌廣場(唔記得係1樓定2樓)呀,不過我係買開雙人,無買過單人,唔係好知價!!雙人既話,$399係唔包被架!!
葵芳唔係賣"天XX嬌",但質地差唔多囉,我用左咁耐,都無起過毛粒,D花又靚!!
枕頭我係研究啵!!
點解妳係買單人既?妳囡囡自己一個人瞓喇?
妳可以試下放未開既番皂係櫃到!!

大宅

ling,
我依家既做法都同你一樣,咁就冇俾虫飳 只不過想睇下你哋會用咩方法去處理bb d衫.同埋睇下會唔會有其他方法去預防又唔會刺激到bb d皮膚啫
你今次間屋睇唔啱,咁有冇話大概要再等幾耐先再有下次睇樓機會?
熙媛BB,熙倫BB

男爵府

畀面勳章

Ida:
5知ar,我估3`4個月左右啩 ?-( 不過房署D效率好難講

coki:
我都好心急
ling,
我依家既做法都同你一樣,咁就冇俾虫飳 只不過想睇下你哋會用咩方法去處理bb d衫.同埋睇下會唔會有其他方法去預防又唔會刺激到bb d皮膚啫
你今次間屋睇唔啱,咁有冇話大概要再等幾耐先再有下次睇樓機會?

首頁
12345...29

尾頁

跳至