跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 你地有無打算係bb兩歲前帶佢去外地旅遊?

yes ar, 正價一成+稅、燃油附加費etc.
今次坐ANA去, 連稅around $1,000.

tokyogirl 寫道:
正價一成+稅、燃油附加費etc.﹐唔同公司可以差好遠。

e.g. 我去巴黎阿女張機票 Air France $600, CX 要$2,000+[quote]
ericter 寫道:
我嚟緊都想帶bb去馬來西亞,而家諗緊要帶好多食水,咪好麻煩?

bb機票是不是要一成?

[quote]
monchuchu 寫道:
Buy咗ticket 6月尾同Jamie去日本過生日啦
雖然預咗會好辛苦, but好期待

BTW, BB都要buy ticket 嫁, not free of charge.
[/quote][/quote]

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我就比較差,我6 月中同老公去日本7日, 但留下 2 個囡囡俾工人同婆婆. 老公話等1.5 半先出 trip. 因為當年大囡 1.5 識行先去玩, 吾洗成日抱.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

bb媽咪grace,

PLS CHECK PM!!!

臻媽

大宅

我都打算暑假同阿囡去旅行~
地點可能係新加坡...點解...純粹係因為呢個地方比較乾淨
至於日本..我驚我同我老公去到會唔見左個囡呀!! 哈哈

不過我有個問題想問下大家
去旅行....咁0的奶樽點洗?

複式洋房

But I think even bb is 1.5 years old, they still won't walk as much as we do, so you probably still need to hold her a lot.

For me, I think it's better to bring bb to travel when they are about 2 years old,... cos' they can eat the same food as adults.

別墅

sun020112,
多謝你呀, 我都祝你個囡囡越大越靚, 日日都健康快樂!
係呀, 自由行flexible d, 不過就要自己做好preparation, 你搞掂哂未呀?
我哋其實Easter去左Malaysia嘅resort玩左5日架喇, 所以今次咪諗住X'mas先再去囉, save下子彈先嘛! 不過上次去雖然係夏天, 可能嗰時阿囡仲细, 真係搬屋咁搬

sun020112 寫道:
fchristine, 咁我就預祝你個囡囡生日快樂, 越大越靚啦!
我係自由行, 我諗會易d安排! sure, 無問題, 返黎再share!
我會prefer 夏天同baby去旅行, 一來天氣無咁凍, 二黎唔駛帶咁多衫(留返d位比我買野), hehe! anyway, 都預祝你玩得開心d!

別墅

我同老公 plan 緊 11 月去北海道, 未知攞唔攞到假, 希望 OK la ~

大宅

我打算都想帶KAYLA CHRISTMAS 去BANGKOK
但有些朋友就叫我唔好.....因驚個邊水問題. 攪到我15/16 不知點好...

男爵府

想知如果去澳門,bb是否只需要回港證?出國就要做passport?

首頁

尾頁

跳至