親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:原帖由+potpot+於+13-12-31+發表搭台

原帖由 apsm 於 13-12-31 發表
你有冇住?
冇住,下次去可以諗吓。

子爵府

引用:最主要係我睇到第一張圖,+後面的+banner,+

原帖由 youhello507 於 13-12-31 發表
最主要係我睇到第一張圖, 後面的 banner, 就搵到樂園的名.

當然要等樓主開估啦. ...
全對。是這個:

是的,她在新竹新豐鄉,離六福村45分鐘車程,台北搭最快隻區間車(火車)約1小時16分鐘到新豐站,再轉7分鐘的士就到。回程可能要見售票職員幫忙叫車。

子爵府

回覆:potpot 的帖子

再介紹樂園其它景區。
樂園分幾個園區,入口是講各國抽河水的方法。我覺得最有效的是日本以腳踏的抽水法,綠色個旋轉抽水唔記得邊國發明,奶力都出埋都係抽到小小水。比利時發明用鎗抽水最勵害,最少抽唔到水都可以用來射鴨仔。

子爵府

再行過些是给小朋友認議重量這個概念
出力啊!只拉到幾kg,都話你要食多些飯才有力嘛。各位玩下面第三幅的玩意要小心,信我肥人不要玩,如不是你一定後悔。

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:有時間再來,其實樂園名字在前面相中可看到

原帖由 potpot 於 13-12-31 發表
有時間再來,其實樂園名字在前面相中可看到的(小朋友黄衣)。 樂園處身在六福村同一縣市(新竹),我在當 ...

禁止訪問

引用:再介紹樂園其它景區。樂園分幾個園區,入口

大宅

引用:剛又走了台灣一趟,忍不住出個怗介紹吓呢個

原帖由 potpot 於 13-12-31 發表

剛又走了台灣一趟,忍不住出個怗介紹吓呢個沒多人去的地方, ...

子爵府

跟着的是大自然的音樂,坐在籃色椅上,風吹響了風鈴、風車,聽到的是大自然歌唱。往上跑會見到日軌儀,每日正午十二點就告訴你今天是幾月幾曰。

讓你小朋友試試聲音的傳播,一邊細聲說,另一山頭遠處用同一如衞星鑊的石板就聽得很清楚了。作為科學盲的我,也被這些簡單的試驗教懂了点兒科學知識,那惰圓形的屋頂,做成聲音的反射,竟可以放大到有立體聲效.騎騎!今天才學懂小學雞的東西。

子爵府

另一頭主題是錯覺~空中水龍頭,但阿仔聰明得很(還是我蠢?),一眼就看得出來了.傾斜屋、半身人很嚇人,阿仔唔上鏡,借人家網照用用。

大宅

引用:另一頭主題是錯覺~空中水龍頭,但阿仔聰明

原帖由 potpot 於 14-01-01 發表
另一頭主題是錯覺~空中水龍頭,但阿仔聰明得很(還是我蠢?),一眼就看得出來了.傾斜屋、半身人很嚇人,阿仔唔 ...
以前見一些臺灣書介紹過,但無講滑雪個part,多謝你的好介紹,下次我可能去新竹+苗栗,就可以去下!

男爵府

回覆:台灣包場親子滑雪,不用HK200元,低玩!!!

又多一個好去處

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

謝分享!可惜剛回來了,唔知幾時再去

子爵府

這裏風景不錯的,如果唔想勞頓,樂園旁有附屬賓館,叫生活大師會館,當然唔好強求五星設備,當是如香港時入住長洲渡假心態就可以了,那黃昏時還可欣賞新竹十景之一是~日落。

子爵府

這裏原來還有個小動物園,借幅小學生相用用。唔去飛牛可以係度張就些比你小朋友喂羊仔,夏天小朋友來還可以玩玩水。

大宅

伯爵府

pot pot

你又有好介紹嗱

4月份去台北+宜蘭玩8天,5知道加埋你个滑雪埸夠5夠時間玩?

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章 Poo得好勳章

大宅

開心吸收勳章

多謝介紹!!!
我都係4月復活節去, 上星期日才book 好台北機票及book好黃慶果園,
反正都要去台中, 現在知多了這個好玩的地方, 又可加埋行程內, 太好了,小朋友實好開心啫!

thanks 各位報料
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

子爵府

好耐無去台灣, 真係可以唸下.

子爵府

原來是這間, 以前都有唸過, 但係唔順路, 無去.

首頁

尾頁

跳至