論盡家傭

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

delete~

我想知印印平過賓賓幾多....同埋有咩分別?謝回應

男爵府

好媽媽勳章

Re: 請問請左印印0既媽媽~

同工同酬

侯爵府

Same as 賓賓....

大宅

咁點解要請印印啊????

洋房

吾識英文咪要請印羅

大宅

咁點解要請賓呢

洋房

I think bun bun should be better for family having their first maid as most of them have been asia country or HK before.

男爵府

印印比較願意學中文.

大宅

BK Milk勳章

I hire an indonesian maid who can speak english and cantonese. it's then easier for her to communicate w/ my 99 in cantonese while she can read manual in English and also speaks english w/ my daughter

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

我自己就覺得印印比較聽話同聽教,仲好樂意教小朋友做功課!

禁止訪問

大宅

Hi bcwong,

i also want to hire an indo who can speak english & cantonese, can you tell me which agent you use? is it good?

many many thanks.

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 請問請左0既媽媽~

if you have grandmummy or grandpa (not Eng speak) 印印is good.
[img align=right][/img]

侯爵府

吾係請印印的僱主都吾識講/寫英文的, 甘樣講法, 未免太狗眼看人低

同樣地, 我都覺得, 每次有呢d topic 出黎, 一定會有人講到bun bun天上有地下無一樣

侯爵府

呀.........吾記得quote返出黎tim, 吾係一陣比人delete 左去, 話我屈佢...............

joanthony 寫道:
[quote]
bbkevin 寫道:
I think bun bun should be better for family having their first maid as most of them have been asia country or HK before.

算把啦, 乜你無發覺係噤既咩, 每講一次印有幾唔好, 實會有"人"同你唱反調, 不過呢度好多二mami 都好醒, 同工同酬就梗係請d來自先進d既國家而唔係落後第三世界啦 , 除非自己唔識英文無計啦...[/quote]

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

其實請印 & 賓都係一樣,睇你好唔好彩啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

我都唔識英文, 但我係用bun, 我估 同識唔識英文唔係太大關係, 只係鐘意 印 服從性高d 0者!

我都識人 好叻英文 用印.

係 睇你好唔好彩!

侯爵府

joanthony 小姐

我諗我就算英文點si 極, 都吾可能同一個bun bun溝通吾到, 好耐之前已經同你講過, 每個家庭都有佢的喜好同埋原因要請吾同國藉的工人, 請你吾好人身攻撃

同埋, 我諗到依家都吾知點解, 我單單quote你果段野出黎, 而吾quote ballchi 果句出黎, 我甘做, 係因為語氣問題, 你自己吾會覺得你語氣有問題的話, 就問下呢樹d人, 你的語氣有無問題

呀, 吾記得同你講, 我請印的原因, 吾係因為我吾識英文, 或者英文si, 而係因為我吾想請一個會拍檯駁阿mun咀的bun, 所以先請個服從性高的印..............同埋我屋企係無老人家.................

大宅

我請果個係 "印印"
佢都OK, 廣東話一流
英文都算普普通通過得去

首頁
12345...13

尾頁

跳至