自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

*這是什麼藉口? -- 孔敏儀父親:判刑太重*

孔敏儀父親:判刑太重 (12:21)
2006年12月13日
賢仔繼母孔敏儀的父親在離開法庭時表示,12年刑期太重,又指女兒不懂思考,才有此結果。

孔敏儀的父親戴上口罩及披上頭巾,在法庭外接受記者訪問。[size=medium]他表示,女兒刑期實在太重,但承認她由於丈夫不聽其意見,遂向小孩出氣,是她不懂得思考,「鑽了牛角尖」,才有此結局。

該用戶已被刪除

Re: *這是什麼藉口? -- 孔敏儀父親:判刑太重*

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

父母既愛﹐有時係盲目既。

珍珠宮

好媽媽勳章

應該要教識小朋友要為自己做過既事負責任.......呢點真係好重要....佢真係唔識教女,佢女咁,係佢一手造成添.....

男爵府

最慘係孔敏儀個仔, 自細就無左亞媽係身邊. :-( :-(

水晶宮

畀面勳章

係囉~
又好難講既~
自己個女犯左事,睇住佢要坐監做父母既又點會唔心up?!
Elefant老婆 寫道:
父母既愛﹐有時係盲目既。

伯爵府

:-|
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

子爵府

大宅

另一個角度, 每個父母都唔想見到自已仔女要坐監, 係老人家方面, 真係難免傷心, 希望遲d靜落黎會明白, 每個人做錯事都要有自已代價啦. 我自已覺得孔敏儀老公都要負上好大責任, 是關佢自已處理男女關係好問題, 引至連累兩個仔.

複式洋房

珍珠宮

佢老豆唔應該推卸責任, 應該教阿女點做人好, 不過最可憐都係兩個小朋友.

禁止訪問

大宅

唔通一句"不懂思考"就可以傷害他人嗎?
仲要係一個咁細既小朋友,
我諗佢爸爸係冇企響小朋友同佢既屋企人認真地諗
☆以上純屬本人立場☆

大宅

呢個都係佢咁樣教囡既結局.

複式洋房

好難怪佢嘅,因為為人父母多數(雖然唔一定)都會幫仔女...你睇吓徐步高雙親都死唔信自己個仔係變態殺人魔

男爵府

同意!!!呢個咁既男人擺到明係玩女人啦!一開始賢仔出事到佢老婆俾人拉,佢d態度真係好有問題,家下孔敏儀判左十二年,查實我都有少少覺得似乎重手左架...始終佢個親生仔家下咁細仲係亞b,咁細就開始無媽咪照顧,仲要係十二年後至見得番亞媽,咁長時間亞孔生應該識左第二第三第四個好耐,到孔敏儀放出黎時,老公又無,個仔同佢少左感情(始終最重要既十二年童年,佢吾响亞仔身邊嘛...),查實都幾慘...
summer_66 寫道:
另一個角度, 每個父母都唔想見到自已仔女要坐監, 係老人家方面, 真係難免傷心, 希望遲d靜落黎會明白, 每個人做錯事都要有自已代價啦. 我自已覺得孔敏儀老公都要負上好大責任, 是關佢自已處理男女關係好問題, 引至連累兩個仔.
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

elmo&cookie 寫道:
睇得出「恐怖儀」佢老豆都無教好個女, 如有理佢好好管教佢點做人,

個女點會行差踏錯?! 吾識教女攪到今日咁就走去賴人推卸責任,

而家出來不斷講咁既說話, 睇佢個人都十分有問題,

我話係「恐怖儀」個阿媽嫁錯比一個咁既衰男人,

生佐「恐怖儀」又吾理先會弄得如此田地

[size=xx-large]非常認同
順順利利 大吉大利       

男爵府

睛靈勳章

無論自己個女幾委屈,咁樣傷害一個小朋友,都係非常殘忍,佢爸爸應該想想有無教過個女點做人,平時多d關心個女開解佢。一味怪女婿唔好,自己個榜樣都有問題。 ?-(

子爵府

如果被斬那個是他的女兒,不知他又會怎樣說 ?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

o車.......咁理直氣壯就唔駛包到自己都唔認得自己啦!
「養不教,父之過」,中國諺語真係有道理嘅!
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

首頁

尾頁

跳至