自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章 BK Milk勳章

有個女人帶住兩個幼稚園年紀既細路上車,兩個細路坐尾二車碌凸起個兩個位,阿媽自己一個
坐前面,我坐係最後個個單人位.個阿媽一放低兩個細路就坐低挨玻璃訓覺.因為全架車未
滿個兩個細路企係車碌位兩個逼埋睇車出面d野.

跟住有個女人上車,明明有單人位唔坐行埋去兩個細路個到坐,然後將一個鞋盒咁大既紙袋放係隔離
變左個細路企係到無得坐.我同司機一齊望一望,兩個細路企係到話"好逼呀好逼呀無得坐呀媽咪"
但係個阿媽己經訓著左無理佢地

跟住我同個女人講"小姐你唔係咁呀,你想兩個細路咁樣企到落車呀"個女人望一望我無反應,兩個
細路係咁話好逼呀.佢都唔拎開個袋,我話"你比一個人錢,見人地細路你就逼埋去霸埋人地個位"
個人話"佢地夠係比一個錢啦"個司機先出聲話個阿媽比左3個人錢,個女人跟住鬧個司機"你唔講
我點知呀"先死死氣坐番去單人位
到開車個時我叫兩個細路坐好扣安全帶,到我落車個阿媽全程都訓到隻豬咁完全唔知發生咩事mouth:

子爵府

ken2x 發表於 13-7-23 11:11
有個女人帶住兩個幼稚園年紀既細路上車,兩個細路坐尾二車碌凸起個兩個位,阿媽自己一個
坐前面,我坐係最後個 ...
可能個媽咪係咪唔舒服.... 不過, gor個女人好可惡!!!
Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

大宅

回覆:頭先搭小巴...

樓主同個司機做得好
個女人太賤、厚面皮,至於個阿媽係咪太攰……疏忽照顧兒童

irenecc    發表於 13-7-23 16:46
柏架山莊    發表於 13-7-23 11:33
stepchk    發表於 13-7-23 11:22
NATCHENG    發表於 13-7-23 11:16

複式洋房

個女人有單人位都好應該住單人位啦!!!

伯爵府

做得好!可能媽媽等左好耐呢個moment要差下電!諗住兩個禁大個可以自己坐有咩事會嗌

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

媽媽眞係好攰
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

俾樓主ge

當時好在有褸主幫口, 唔係就辛苦兩個小朋友

991129    發表於 13-7-23 11:28

別墅

個媽媽有疏忽 (會唔會係鐘點姐姐), 我覺得如果係媽媽大多數都會同小朋友一齊坐(個人認為), 不過而家D人真係好過份, 個個自己心入面都有把呎, 總之有自己著數無蝕底係最好~

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

奌會咁去蝦細路架

呢d女人
「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章 BK Milk勳章

花千雪 發表於 13-7-23 11:23
個媽媽有疏忽 (會唔會係鐘點姐姐), 我覺得如果係媽媽大多數都會同小朋友一齊坐(個人認為), 不過而家D人真係 ...

唔係姐姐啦,兩個細路有叫佢媽咪
我開頭都諗點解佢地3個唔坐埋一齊,好彩司機出聲話個媽咪比左3個人錢囉

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

ken2x 發表於 13-7-23 11:28
唔係姐姐啦,兩個細路有叫佢媽咪
我開頭都諗點解佢地3個唔坐埋一齊,好彩司機出聲話個媽咪比左3個人錢囉
...

係啦, 除在好彩樓主你幫口, 個司機都好正義, 如果唔係對細路就係咁坐到落車...

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

問題係成車咁多位,個女人點解係要坐o個度

水晶宮

hashtag影視迷勳章

引用:有個女人帶住兩個幼稚園年紀既細路上車,兩

原帖由 ken2x 於 13-07-23 發表
你真好人出聲,當時應該幾嘈,兩個小朋友吖媽咁好訓,都唔知咩事。攞住袋嘢個女人真衰,一個霸兩個位仲咁大聲……

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

咁都有

子爵府

Mrs.yau 發表於 13-7-23 11:31
問題係成車咁多位,個女人點解係要坐o個度

因為佢要擺佢個好大個紙袋

伯爵府

畀面勳章

湊兩個真係有時倦到瞓左都唔知,個女人太惡啦,好在有樓主同司機幫口
唔怕貨比貨,只怕你唔識貨

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

嘩...咁既人都有既

珊瑚宮

ken2x 發表於 13-7-23 11:11
乜大人都有。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

個女人都好衰啫, 好彩樓主

伯爵府

呢D咁既情況, 我點都會自己坐, 我唔會迫埋去, 揾自己笨實啦, 前世未比細路嘈過咩
(我好似好衰咁)

首頁

尾頁

跳至