親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人打算暑假去北海道呀? 會參加團定係自由行呢?

伯爵府

好媽媽勳章

有我呀
自由行,已book機票了,7月26日出發
你呢?

珍珠宮

BK Milk勳章

elysemama 發表於 13-4-15 16:52
有我呀
自由行,已book機票了,7月26日出發
你呢?

請問邊間AIRLINE? 我見機票好貴... 最平都要hkd3xxx + tax ...

行程係咪都係富良野+札幌果d

我而家幫朋友check緊資料

伯爵府

好媽媽勳章

我book國泰直航至札幌,離開時stay behind東京幾日才回港!國泰直航機位都好緊張,我confirm 到26日出發,wait緊27日出發,因為我想27日出發多d!

Yes, 都係富良野睇花為主,小樽、札幌、定山溪咁,在北海道8天,而家搵緊民宿(美瑛或上富良野),book左富良野Natulux hotel 2晚,方便睇肚臍祭,另外package包2晚酒店,我揀左Gracery hotel Sapporo, 1晚定山溪溫泉酒店,所以仲爭2晚民宿未book咋!

水晶宮

回覆:有無人打算暑假去北海道呀?

原本想join 團,但轉左自由行,我想sat 飛,sat 返,CX 直航機票8月中先有位,希望仲有薰衣草啦 ,等緊酒店覆~

依家都搵緊料,4日package Sapporo + Tokyo

伯爵府

好媽媽勳章

東京酒店我就未認真找,不過試過幾間都full!

大宅

引用:我book國泰直航至札幌,離開時stay+behind

原帖由 elysemama 於 13-04-15 發表
我book國泰直航至札幌,離開時stay behind東京幾日才回港!國泰直航機位都好緊張,我confirm 到26日出發,w ...
我25/7出發,4/8返。都book 咗富良野natulux hotel 睇肚臍祭。住宿基本上定哂,只是美瑛民宿未定。

大宅

引用:+ 原本想join+團,但轉左自由行,我想sat+

原帖由 thunder_bunny 於 13-04-15 發表
原本想join 團,但轉左自由行,我想sat 飛,sat 返,CX 直航機票8月中先有位,希望仲有薰衣 ...
你既然留東京,可以兩程都經東京,平啲,又可以你北海道不同機場進出。又可以早啲去,8月中可能較難睇到盛放的薰衣草

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+thunder_bunny+於+13-04-15+

原帖由 dt22 於 13-04-15 發表
你既然留東京,可以兩程都經東京,平啲,又可以你北海道不同機場進出。又可以早啲去,8月中可能較難睇到盛 ...
即使25/26出發可能己看不到盛放的薰衣草,最好七月中旬去!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我book國泰直航至札幌,離開時stay+behind

我book國泰直航至札幌,離開時stay behind東京幾日才回港!國泰直航機位都好緊張,我confirm 到26日出發,w ...
民宿要盡快book, 我上兩次都係大半年前已book定!

大宅

我昨日報咗五天團, 7月19日出發。

大宅

引用:Quote:原帖由+dt22+於+13-04-15+發表你既然

原帖由 SumSumBB 於 13-04-15 發表
即使25/26出發可能己看不到盛放的薰衣草,最好七月中旬去!
冇辦法、要就肚臍祭。
我個人對睇花冇乜要求。

SumsumBB, nice to see u again! 又黎暑假日本之旅!

大宅

引用:Quote:原帖由+elysemama+於+13-04-15+發表

原帖由 SumSumBB 於 13-04-15 發表
民宿要盡快book, 我上兩次都係大半年前已book定!
我呢間最多3個月前book。但美瑛住宿真的較小,我預咗隨時轉去住白金溫泉。

別墅

回覆:有無人打算暑假去北海道呀?

我都係自由行,18/7出發,25/7回程~

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+SumSumBB+於+13-04-15+發表即

原帖由 dt22 於 13-04-15 發表
冇辦法、要就肚臍祭。
我個人對睇花冇乜要求。
我上次就係就肚臍祭,結果薰衣草唔靚,但肚臍祭真係值得睇,可以早些去international 個攤位,可免費幫你個肚化粧,加入international team一齊巡遊!
我上星期才從東京回來,暑假唔去日了,只是入來八下啫!

伯爵府

好媽媽勳章

SumSumBB 發表於 [url=tel:13-4-15 18]13-4-15 18[/url]:45
我上次就係就肚臍祭,結果薰衣草唔靚,但肚臍祭真係值得睇,可以早些去international 個攤位,可免費幫你個 ...
早些去international 個攤位<== How early I should be there if I want to join? The 1st day or 2nd day usually? Thx!!

大宅

引用:我昨日報咗五天團,+7月19日出發。

原帖由 Denisech 於 13-04-15 發表
我昨日報咗五天團, 7月19日出發。
報邊間呀?how much?我問好多間都未出行程同價錢

大宅

回覆 claire_poon 的帖子

我報咗美麗華, $9399團費。

伯爵府

好媽媽勳章

SumSumBB,
請問你知唔知2日的肚臍祭有什麼分別,值不值看2天?謝謝!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:+本帖最後由+elysemama+於+13-4-15+18:52+

早些去international 個攤位
早一兩個小時吧!攤位在火車站旁。

首頁

尾頁

跳至