跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

有冇住荃景圍嘅媽咪?

有冇住荃景圍嘅媽咪?

大宅

Re: 有冇住荃景圍嘅媽咪?

hi,

me, 荃景花園, 咁妳呢 ??

複式洋房

summer_66

我住荃灣中心,而我99住荃景花園,我有兩頭住家!!

大宅

咁妳就好啦, 如果想玩可以去荃景 (有遊樂場, 游水, 小朋友又有地方踏單車 ..... ), 我個女日日都有班friend 係平台踏單車, 都幾好玩.

複式洋房

summer_66

我想問下你個小朋友幾大?
讀緊邊間學校?

KwanWingMum

複式洋房

HI!

我都住荃景花園 :mrgreen:

民房

我都住荃灣中心, 有冇小朋友讀基慧小學?
[quote]

複式洋房

Laumaggie、bettylee

hi,你好!
我阿b只得18個月大!仲諗緊幫佢報邊間幼兒園??
未讀小學!!不過我老公曾經讀過基慧!
唔知你哋有冇好幼兒園介紹??

子爵府

好媽媽勳章

我都係住荃景花園呀!
2006年12月28日 出世-----3.41kg 1個月---5kg 2個月---6.04kg---58cm(自己度) 4個月---7.72kg---65cm(自己度)

大宅

hi KwanWingMum

我個囡3歲2個月, 9月讀k1, 荃浸 (下午班), 妳呢 ? 有幾多個小朋友, 讀書末呀 ???

hi bettylee, laumaggie & smartest,

妳地好嗎 ? (其實, 我都諗左好耐, 掂解荃景圍咁大, 都無自已個 topic, 而家有妳地可以入黎傾下就好) ,
我住荃景2期, 係在職媽咪 (不過返工上網多過做野),
妳地呢 ?

thanks

民房

KwanWingMum,

救世軍幼兒園唔錯, 妳可以考慮一下o

Maggie ^0^

子爵府

好媽媽勳章

summer_66,
你好呀!我住荃景一期架!
我囡囡都係3歲,9月4日會去救世軍讀k1(全日班)
而家我又有左bb啦!預產期係聖誕節.
2006年12月28日 出世-----3.41kg 1個月---5kg 2個月---6.04kg---58cm(自己度) 4個月---7.72kg---65cm(自己度)

大宅

hi SMARTEST,

首先恭喜妳先, 咁今個聖誕節妳實有份大禮物啦. 我個女有時都會去一期公園玩, 不過d排暑期佢識左幾個朋友仔 (單車黨), 日日下午5:00, 係2期平台玩單車, 妳個女鐘唔鐘意踏單車呢 ? 佢鐘意一齊黎玩呀.

複式洋房

SMARTEST
恭喜你。
我都有諗過幾時再生多一個,不過會過咗夏天先“開工”!
我99都住一期!唔知有冇見過你呢?

Laumaggie
救世軍幼兒園排唔到隊,因為佢哋要排兩年幾。

summer_66
你個小朋友讀浸會,係唔係k1呀?
我暫時只得一個b,不過只得18個月大。

子爵府

好媽媽勳章

summer_66 ,
多謝晒!
好呀!下次約埋一齊落來玩,我囡囡都好喜歡踩單架!不過下午5:00佢多數訓緊覺覺豬,佢通常上午落去玩.

KwanWingMum
多謝你呀!
想生就去馬啦!唔好等咁耐啦!加油....加油
你奶奶都係住一期呀!嘩....咁你地真係住得好近哦!
咁你夜晚唔駛煮飯過去食都得啦!
救世軍幼兒園係要一出世就要報名架啦!不過如果你而家報名都有機會讀到k1架!

複式洋房

SMARTEST

係呀我差不多晚晚都去99屋企食飯,如果冇街街去!
我怕夏天坐月,因為我阿媽唔俾我坐月期間洗頭、洗白白‥‥‥等 :-( :-( ,所以我會等到冬天先進行生囝生囡計劃!!

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 有冇住荃景圍

hello, every mammy,

SMARTEST, congratulation,

I live in Tsuen King too, and my baby girl is near 9 months old. I am now considering which kindergarten I should apply for my girl. Is it too early?

子爵府

好媽媽勳章

我生亞女果時第4日已經沖涼洗頭啦!不過d老人家就唔會比囉!唔緊要啦!如果有計劃想生幾時都好有心唔怕遲.你個b係仔定囡呀?

bebe0212,
你好呀!
你個b女9月個啦!
如果你想佢報救世軍幼兒園就好而家報啦!如果其他學校就唔駛咁早啦!佢地通常係9月,10月接受報名.

民房

大窩口救世軍幼兒園都唔錯o架, 我個囡囡都係讀大窩口救世軍, 可以考慮o

Maggie

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 有冇住荃景圍

SMARTEST,

Thank you for your opinion, but my baby do not have any photo for applying kindergartens, I will take her to take photo then. Any photo shop suggestion for baby to take photos around Tsuen King Circuit?

首頁
12345...6

尾頁

跳至