親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想用am換2014年2月北海道雪祭, 國泰直航已full, 請問如係大阪/東京轉JAL到札幌, 幾時可以訂?

問asia miles, 一時又話JAL只訂到兩個月內出發的位, 一時又話唔知…個個答都唔同

大宅

我覺得一年比一年難訂了,我會打多次去AM到問,不過2014年2月北海道雪祭應該較難攞位

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:想用am換2014年2月北海道雪祭,+國泰直航已f

原帖由 新手蝦米 於 13-03-15 發表
想用am換2014年2月北海道雪祭, 國泰直航已full, 請問如係大阪/東京轉JAL到札幌, 幾時可以訂?

問asia miles ...
到東京,大阪果程宜家已經可以訂,日航就330日前,你話要飛北海道,可以等到日航出埋一併出票

水晶宮

引用:Quote:原帖由+新手蝦米+於+13-03-15+發表想

原帖由 ahmama 於 13-03-15 發表
到東京,大阪果程宜家已經可以訂,日航就330日前,你話要飛北海道,可以等到日航出埋一併出票

...
我意思係宜家hold左大阪/東京來回機位先再等日航

男爵府

ahmama 發表於 13-3-15 08:39
我意思係宜家hold左大阪/東京來回機位先再等日航

可以hold 咁耐的?? 謝謝

水晶宮

新手蝦米 發表於 13-3-15 09:34
可以hold 咁耐的?? 謝謝

可以, 打去hotline做, 否則到日航放位, 東京/大阪都無位lu~~

男爵府

回覆 ahmama 的帖子

thx

男爵府

2014年2月好早就full左喇, 我都想換換唔到, 宜家唯有拎d 就過期既am去多次東京先...

我地用am換既係最早365天之前換, 但marco polo club同唔知咩club既member係可以再早d 換機票ka, 所以好大機會係無, 同埋真係要好似"補"蛋咁"補"住個日子, 一到果日就好即刻打去book...

我只知CX係咁, JAL我未試過用AM book

男爵府

咁用30000asiamiles 換Tokyo or Osaka, jal轉機嗰程另外比錢?
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

水晶宮

Cassidy 發表於 13-3-15 09:53
2014年2月好早就full左喇, 我都想換換唔到, 宜家唯有拎d 就過期既am去多次東京先...

我地用am換既係最早36 ...

你指直航札幌? 大時大節我估唔放位, 次次第一時間打去都係waitlist.

水晶宮

LuckyGirl 發表於 13-3-15 09:58
咁用30000asiamiles 換Tokyo or Osaka, jal轉機嗰程另外比錢?

30000 包埋JAL 果程

大宅

ahmama 發表於 13-3-15 10:02
30000 包埋JAL 果程

唔好意思, 我都未試咁樣換既, 可唔可以詳細啲講呀 ?? 即係打去 AM 叫佢地 HOLD 住東京個程, 話比佢地知要轉機去北海道, 跟住等 JAL 放位時, 就打去 JAL BOOK 東京去北海道個程 ??

但 CX 冇得轉機去北海道嗎 ??

水晶宮

JonMum 發表於 13-3-15 10:25
唔好意思, 我都未試咁樣換既, 可唔可以詳細啲講呀 ?? 即係打去 AM 叫佢地 HOLD 住東京個程, 話比佢地知要 ...

所有程序都啱, 除左訂日航果程, 日航都係打去AM, 跟手就可以出晒整個旅程4程機票.

男爵府

請問可否同一時間叫 AM 做埋, 叫佢等 JAL 放位出來, 還是計好日子等 JAL 放位出來時 , 打去AM 做埋 JAL 個程??

HK - 大阪 (CX)
大阪 - 札幌 (JAL)
札幌 - 大阪 (JAL)
大阪 - HK (CX)

你估依家BOOK 今年 7-8月轉機去札幌有無位呢?

謝謝!!

禁止訪問

男爵府

回覆 tamahy 的帖子

我上CX WEBSITE CHECK 過 4/12/2013 - 11/12/2013有位呀, 不過我見呢個時候無咩睇, 所以無 CHOOSE

大宅

ahmama 發表於 13-3-15 10:38
所有程序都啱, 除左訂日航果程, 日航都係打去AM, 跟手就可以出晒整個旅程4程機票. ...

哦 .... 唔該, 但真係冇 cx 機由東京飛去北海道咩 ???

水晶宮

JonMum 發表於 13-3-15 11:12
哦 .... 唔該, 但真係冇 cx 機由東京飛去北海道咩 ???

CX 香港>>日本only, domestic 坐日航.

禁止訪問

水晶宮

新手蝦米 發表於 13-3-15 10:46

請問可否同一時間叫 AM 做埋, 叫佢等 JAL 放位出來, 還是計好日子等 JAL 放位出來時 , ...

要再打多次去拎JAL位, AM 唔會自動波. 今年7-8月你可以上網check 左來回香港, 預好日子叫am check 日航機位, 日航一日好多機, 除左札幌, 仲有涵館, etc., 比較易有位. JAL domestic flight航線可以上日航網頁check.

首頁

尾頁

跳至