自由講場

跳至

首頁
12345...65

尾頁

別墅

用[生命數字]去看你的小孩 (有問有答)

想知道你的小朋友是屬於那一類小孩嗎?

『生命數字』的計法:-

例如:

小B是: 1998年12月18日出生

將年份(1+9+9+8) + 月份(1+2) + 日(1+8)
公式是: 1+9+9+8+1+2+1+8=39 將總數(39)
3+9=12 再將總數(12) 1+2=3

咁…小B的『生命數字』是 [3]號的小孩

每個數字都有不同的特質,所以也可以看到他/她們有什麼需要去學習及留意

各數字的小孩特徵:-

[1]號

子爵府

Re: 用[生命數字]去看你的小孩 (有問有答)

好準wor!

分析大人得吾得ka?

子爵府

OK WOO
大仔 : [1]號

別墅

hkma,

(4)號 (怕生) 即係怕陌生人

Woo.....你兩個囝囝係屬於(1)and(5)號,兩個都好有運動細胞喎,好好咁栽培佢地喇

CD,

如果有時間的話,都可以做個簡短分析既

:-P

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

hi我個大女係7
又真係幾準wo
細女就係4
唔知準唔準啦 佢1歲咋

男爵府

畀面勳章

維京人,

hello~ 我囡囡係"5"號呀~
我囡囡係03年8月10的
可以幫我分析她的特質嗎?
謝謝

男爵府

我B仔係2005年8月18日係"6"
他的特質是什麼,應該注意在那方面培養

禁止訪問

別墅

靜精媽咪,

你囡囡係個幾任性、開朗、坐唔定又好識講野既人,有時都幾高傲及愛控制人嫁,仲係個(古或)女添 :-P

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

咁都幫分析下呀
大女2002-6月6日
細女2005-4月20日
2個夾唔夾呀
thank you
該用戶已被刪除

大宅

[size=medium][7]號

禁止訪問

大宅

[8]號

別墅

Joanne831,

阿女: 2000年9月18日
內向、好依賴、愛哭、分析型,睇野細微細眼,但說話好直,容易令人誤會,所以人緣較差,留意佢比較冇乜組織能力,呢點需要學習

阿仔: 1999年1月24日
係叻仔,比阿女腦根靈活,愛想像,主觀,對自己要求高,將來會係個工作狂,我睇佢讀書應該唔駛你費心

Lyf,

2004年7月5日
唔係太有主見,比較唔識表達,而且被動,冇野心,佢只會喜愛自己一個人玩或有興趣的事物,放心啦,佢唔係大花筒,將來會儲到錢既

Moonhome,

大女: 2002年6月6日
佢係一個好熱情的人,好貪靚,好主動,仲係一個八妹仔嚟噃,將來會係個好好的聆聽者,好多時因為常被人拒絕而唔開心,要教識佢被拒絕並不是一件大事

細女: 2005年4月20日
好(古或),讀書一定冇問題,唔係死讀型,但係千萬不要比壓力佢,小心將來逢測驗或考試,佢容易會感到肚痛 (就係壓力引至)

大宅

維京人,

我呀仔係2004年7月13日出世嫁,咁我呀b有咩特質呀?

thx

珊瑚宮

咁如果係孖女又要點計呀
因為佢地性格都相差幾遠呀~~~~~

別墅

amon28,

2005年8月18日

愛面子,愛控制,對其他小朋友慷慨大方,對自己要求好高所以做的每一件事會盡力做到滿意為止,但欠缺創意及冇想像力,做事有組織力,最拿手係識得”TUM”到人好鬼開心 :lol:

男爵府

請問2005年4月2日女仔,又係咩性格呢???
thanks~~

伯爵府

牛年勳章

維京人
我仔仔2003年10月28日
thx
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

首頁
12345...65

尾頁

跳至