嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

我bb遇到個無醫德o既醫生!

可唔可以o係呢樹講佢個名出黎?
佢好有經驗, 斷症好準; 但dum症, 明知d抗生素有副作用都唔同我地講; 仲叫我地拎bb d臭臭去驗, 根本就係想拖住我地唔比bb出院 想賺多2日巡房費

民房

Re: 我bb遇到個無醫德o既醫生!

複式洋房

講出o黍, 等其他人留意o下,
[size=xx-small]2006-09-14 (3 months 16 days) 5.1 kg2006-08-14 (2 months 15 days) 4.4 kg2006-07-20 (1 months 20 days) 4.094 kg2006-06-30 (1 months ) 3.05 kg2006-06-19 (19 days) 2.65 kg2006-06-13 (13 days) 2.45 kg2006-05-30 (出世) 2.64kg

大宅

what's the doc's name?

大宅

我好想講出黎! 但會唔會搞到BK好麻煩? 好似上次瑪麗醫院件事咁?

子爵府

邊區架?姓咩架?

瑪麗醫院件事又係咩東東? ?-(
kkmc 寫道:
我好想講出黎! 但會唔會搞到BK好麻煩? 好似上次瑪麗醫院件事咁?
Waiting for YU

複式洋房

有 d 症一定要食抗生素先可以好架啵...
如果佢有比抗生素你食...佢都唔算dum症呀~
如果佢想dum症都唔會開抗生素.
食左抗生素都唔好返...要你拎大小便驗好正常~
呢排 d 菌勁惡同埋難殺死呀....
其實你 bb 咩事呀???做咩事要入院~
依家仲有咩問題呀????

禁止訪問

大宅

各位媽媽, 我唔係誤會個醫生!
係隻抗生素o既副作用係肚痾! 所以bb肚瀉係好正常(後來我再問多2個醫生, 一個係兒科專科, 一個係普通家庭醫生,都話食左隻抗生素一定會痾!)! 但呢個有經驗O既醫生就話BB可能有細菌感染, 所以要拎D大便去化驗, 住多2日醫院.
其實佢住第3日院已經冇再吊水, 只係食口服藥, 跟本就可以出院, 但佢又唔比BB出院話BB好嚴重. 但當BB O既副作用即係肚痾出現時, 我急CALL佢, 佢唔到, 我諗住佢可能睇緊症, 黎唔到,OK啦; 點知原來佢O係COFFEE SHOP 度睇報紙

佢又同我講BB好嚴重要住足7日院, 但BB有事CALL 佢時, 佢又懶懶閒? 佢係跟本覺得BB唔嚴重, 定係知到BB實痾, 所以先睇多半個鐘報紙再黎睇BB?

子爵府

咁其實你bb 因咩事入院 同埋有時有啲人食左抗生素真係會輕瀉架
唔知亞女幾時先會叮一聲

大宅

heihei媽 寫道:
咁其實你bb 因咩事入院 同埋有時有啲人食左抗生素真係會輕瀉架

個醫生由頭到尾都冇同我地講隻抗生素會瀉!
當見到bb由之前一日好精神, 到突然係咁痾, 我地好擔心, 咪急call佢. 點知等幾個鐘都唔到, 但就比我o係coffee shop撞到佢睇緊報紙!

大宅

heihei媽 寫道:

我bb係氣管炎

子爵府

IC, 咁你bb 而家點呀?? 氣管炎好番未呀?? 仲有無疴? 可唔可以pm 個醫生名俾我呀

kkmc 寫道:
[quote]
heihei媽 寫道:

我bb係氣管炎[/quote]
唔知亞女幾時先會叮一聲

大宅

heihei媽 寫道:
IC, 咁你bb 而家點呀?? 氣管炎好番未呀?? 仲有無疴? 可唔可以pm 個醫生名俾我呀

[quote]
kkmc 寫道:
[quote]
heihei媽 寫道:

我bb係氣管炎[/quote][/quote]

可以呀! 你一陣check pm啦!
我見到佢睇報紙都唔黎睇我bb已經好 , 但當日bb勁痾唯有再住多一日. 佢第二日重想要我等多日bb大便報告出再走, 但我唔再信佢堅持出院. 佢都話bb若bb出院痾10次就要第二日再去睇佢,同埋要bb再食抗生素.
bb出院後仲痾左好多次, 我帶佢睇第二個醫生. 個醫生話叫我停比bb食抗生素, bb就慢慢唔會痾. 咁我問佢可以停食抗生素咩? 佢話bb個肺同氣管都好返同埋食左咁多日都唔使再食. 所以我先更覺得個醫生缺德 佢冇理由唔知個副作用係痾, 仲叫我bb痾10次就要去睇佢. 佢跟本預左我bb continue食抗生素一定痾足10次要去再睇佢.

大宅

我bb仲有痾! :-( :-(
今日到而家痾左4次! :-( :-(

珍珠宮

我知道左個醫生係邊個後都好愕然~
我仔女都係睇佢!~
都好好wo!~
我仔上年暑假肺炎,都係佢醫好ga!~佢仲要應驗先會驗~我仲對比下其他病人既驗野費,佢都平過其他人wo!
我女今年復活節又係肺炎,佢都冇叫我入醫院,剩係叫我返去覆診~咁就証明佢唔係貪d巡房費la!
仲有,可能呢排諾沃克咁勁,可能佢擔心咪驗埋~
我唔係想偏幫個醫生,係我睇咁多個,覺得佢係最好,好細心,好有醫德~bk都有媽咪既小朋友都係睇佢~
仲有個醫生係會開成個療程既抗生素ga!因為如果小朋友有菌唔清既話,會不停發返出黎~

男爵府

可唔可以pm俾我, 睇下我個b有無睇呢醫生

子爵府

你bb 食左幾多日抗生素呀?????

kkmc 寫道:
[quote]
heihei媽 寫道:

[quote]
kkmc 寫道:
[quote]
heihei媽 寫道:

我bb係氣管炎[/quote][/quote]

可以呀! 你一陣check pm啦!
我見到佢睇報紙都唔黎睇我bb已經好 , 但當日bb勁痾唯有再住多一日. 佢第二日重想要我等多日bb大便報告出再走, 但我唔再信佢堅持出院. 佢都話bb若bb出院痾10次就要第二日再去睇佢,同埋要bb再食抗生素.
bb出院後仲痾左好多次, 我帶佢睇第二個醫生. 個醫生話叫我停比bb食抗生素, bb就慢慢唔會痾. 咁我問佢可以停食抗生素咩? 佢話bb個肺同氣管都好返同埋食左咁多日都唔使再食. 所以我先更覺得個醫生缺德 佢冇理由唔知個副作用係痾, 仲叫我bb痾10次就要去睇佢. 佢跟本預左我bb continue食抗生素一定痾足10次要去再睇佢.[/quote]
唔知亞女幾時先會叮一聲

大宅

8日.
到第2個醫生話bb ok就停.
我自己睇開o既醫生話7日都夠.

子爵府

KKMC

我收左你個pm 啦.

嘩, 我曾經打算帶個女睇佢喎.......... 呢度都有mama 帶小朋友睇佢喎, 話佢睇得幾好架bor......... 真係得人驚呀..
唔知亞女幾時先會叮一聲

首頁
12345...9

尾頁

跳至