跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無小朋友係讀緊英藝

有無小朋友讀緊英藝nursey,好唔好呢?

男爵府

Re: 有無小朋友係讀緊英藝

有無人知道呀?

大宅

actually我唔知好唔好,but 之前係bk度見媽咪都有提過呢間,好壞參半啦,我諗都好個人感覺.
]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

公爵府

My friend's daughter is studying N1 in 英藝. She said 英藝 is good & her daughter is very happy.

My son will be studying at 英藝 in coming Aug too

公爵府

企鵝仔 寫道:
actually我唔知好唔好,but 之前係bk度見媽咪都有提過呢間,好壞參半啦,我諗都好個人感覺.

我諗都好個人感覺 ==> Agree

洋房

我女女都想讀英藝,JonasMaMa,同你仔仔做同學仔好嗎?
你地係邊到上車呀?校車係點架?
我怕個女考唔到 :-(會否好難呢?考咩呢?可否分享下?因為我真係好驚!不過我女報k1 2007。or n1 Mar 2007?
因為我想佢2歲半先讀n1!可否比d意見?另外你有否考慮到安基司?

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

HI, chloeau2002,
我仔e+係英藝讀緊n1, 佢係3月插班, 8月會repeat讀返n1. 英藝好易收既, 你隨時上去報名, interview都係好求其咋, so far我都未聽過有小朋友比英藝reject.
上次我仔(個時我仔1歲8個月)去interview, 佢剩係比d積木佢疊高, 又叫佢比玩具我, 就咁簡單咋.

洋房

wouldbe 寫道:
HI, chloeau2002,
我仔e+係英藝讀緊n1, 佢係3月插班, 8月會repeat讀返n1. 英藝好易收既, 你隨時上去報名, interview都係好求其咋, so far我都未聽過有小朋友比英藝reject.
上次我仔(個時我仔1歲8個月)去interview, 佢剩係比d積木佢疊高, 又叫佢比玩具我, 就咁簡單咋.

英藝no 雜誌講!

民房

我個仔Issac都係今年8月入英藝讀n1,之前面試也是疊積木,俾俾玩具等之類。有沒有更多讀緊的可以comment?

複式洋房

請問如8月返k1, 有什麼要注意 ? 有什麼要預備 ?

侯爵府

chloeau2002:
hihi我諗法同你一樣, 想囡囡兩2歲半先讀n1, 到07年8月開學就k1, 我只在比囡囡習慣下校園&群體生活, 好好地準備07年8月k1, 不過我都仲未報英藝架, 我想囡囡係屋企附近讀n1, 到k1先轉去英藝呀

chloeau2002 寫道:
我女女都想讀英藝,JonasMaMa,同你仔仔做同學仔好嗎?
我怕個女考唔到 :-(會否好難呢?考咩呢?可否分享下?因為我真係好驚!不過我女報k1 2007。or n1 Mar 2007?
因為我想佢2歲半先讀n1!可否比d意見?另外你有否考慮到安基司?

公爵府

chloeau2002 寫道:

同你仔仔做同學仔好嗎?==> Of course 好 la

I/hubby will bring my son to school and my 99 or mother together with my maid to pick up Jonas from school to home.

會否好難呢? ==> 1 d 都唔難, don't worry

If I were you, I will let your daugher study N1 when she is 2 years old ga.

安基司?==> 我好唔鐘意呢間學校, 因為佢地既處事手法 & 對人態度都好差. 比 $ 去佢度 study 都冇得 visit 佢地間學校 in advance, 實在太高姿態. Due to their 高姿態, d mummies 咪羊羣心態一窩風咁去報名 lor, finally 好多 mummies 都冇交留位費 ga

大宅

其實兩間的報名人數差不多,不過安基司校舍冇英藝咁大,收生比較少,你o地自然會覺得安基司比英藝多人報名,亦會覺得較難入。兩間都係好學校,安基司國際班口bay好,不過D外籍老師成日換,而英藝由開校至今都冇乜換過外籍老師,感覺親切得多。安基司校舍看落好似好大,其實裹面間格唔實用,英藝設施較多,例如禮堂,波波池都是安基司冇的,課室亦較多而且大,仲有鋼琴在內,活動空間足夠。不過安基司校服靚D,我以前都係因為呢個原因所以報安基司

公爵府

同意 winkdex 既講法

想補充一句, 我只係唔鐘意安基司既處事手法 & 對人態度, 我冇話過佢地既教學唔好 ga

男爵府

你地好呀. 綜合各位既意見,各間學校都有佢地既可取之處,我諗我會考慮緊報安基司,明雅定英藝.
另外,請問英藝係咪無國際班,佢地d課程係咪幾深呢?
Thx~~~~

公爵府

bb108 寫道:
你地好呀. 綜合各位既意見,各間學校都有佢地既可取之處,我諗我會考慮緊報安基司,明雅定英藝.
另外,請問英藝係咪無國際班,佢地d課程係咪幾深呢?
Thx~~~~

請問英藝係咪無國際班 ==> 有國際班

佢地d課程係咪幾深呢 ==> Yes, K3 = P1 ga

男爵府

JonasMaMa :
釘橋喎 .乜原來有國際班架,我上次去

公爵府

bb108,

Welcome Welcome

佢地 arm arm 先 announce 會有國際班咋, 所以係新野黎 ga

Yes, they have 外藉 miss 教英文 & also 國語 everyday ga

我個仔下個月會o係英藝讀 N1 勒, 考緊張 ar
July 29 係家長會

大宅

我都唔知喎,我上次打去問佢地都無提過,原來係新野
]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係啊, 不過國際班只係開下午班或者係全日班下午個段時間law.
另外國際班同主流班學費一樣 n1 $2,380.

首頁

尾頁

跳至