影視娛樂

跳至

首頁
12345...24

尾頁

男爵府

有沒有JM開始睇? 好睇喎,節奏明快,講拍電視劇背後既故事,好吸引我。睇左更加知道點解D韓劇拍得咁緊迫。第一,二集都無冷場, 不過好大韓國主義:lol:

不過韓國果邊話收視麻麻, 我就必追, 今次始源又做番明星 正!

報導:
集齊了三位人氣大明星金明敏、崔始源、鄭麗媛的新劇《電視劇之王》5日晚進行了首播,但和早前鋪天蓋地宣傳引起的關注度完全相反,出來的收視僅得全國6.5%,成墊底之作,讓人難以置信。

SBS新劇《電視劇之王》圍繞觀眾都很感興趣的娛樂圈和打造一部韓劇從頭到尾的幕後故事展開,首播前各種宣傳引起觀眾很是期待,但6日晚首播出來的結果卻是背道而馳,僅得全國6.5%的收視。對此媒體都感到不解,因單從劇情上看,第一集除了介紹主角們大概的性格特點外,還加入了大量有趣的韓劇製作過程,內容足夠豐富。

也有媒體指出是其他兩大電視臺劇集影響導致首播收視不景氣,MBC同時段播出的是大型歷史劇《馬醫》,該劇6日晚收視達到14.7%,而稍微遜色的KBS2劇集《烏拉拉伕婦》也有11.5%。觀看完《電視劇之王》的6.5%觀眾都對該劇和主角們的演技給予了好評,寄望以後能有逆轉機會。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都打算睇, 但等多幾集先

大宅

回覆:電視劇之王 ﹣金明敏,崔始源

我都諗住等多幾集先煲

伯爵府

睇咗2集,暫時 ok,第3集始源出場

子爵府

虎到金來勳章

回覆:JohnKeats 的帖子

早知頭兩集冇始源就唔徏時間睇啦!

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

我好想睇始源新劇呀!

請問係邊度有得睇?之前search 唔到!

第三集先出埸?即係下星期先睇都未遲啦!

題外話:轉身說愛你幾時會做呢! 都拍完咁耐!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 JohnKeats 的帖子

第3集先出? 佢唔係男1黎架? 定係果個中佬先係男1?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

昨晚睇咗第一集,節奏明快,金明敏演技好好。鄭麗媛做得都唔錯,但對眼有啲唔自然,唔知係咪執過嚟。呢套會繼續追。

子爵府

醒目開學勳章

引用:昨晚睇咗第一集,節奏明快,金明敏演技好好

原帖由 wyl 於 12-11-08 發表
昨晚睇咗第一集,節奏明快,金明敏演技好好。鄭麗媛做得都唔錯,但對眼有啲唔自然,唔知係咪執過嚟。呢套會 ...
我都覺得,她拍來自哪顆星時對眼睛都ok架,而家
至於男主角應該係金明敏,上次貝多芬病毒佢都係男主角。

伯爵府

回覆 goo_littlebb 的帖子

係男 2 啦!

水晶宮

好似幾吸引噃!!又有劇追

我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

男爵府

雖然始源做男二,但呢套劇情幾好睇,男一幾好戲。我無睇過貝多芬 唔識男主角不過佢又做到好mean既性格,唔錯。

翡翠宮

我睇開果D都要等下星期出新集, 所以尋晚開左呢套第1集啦, 都幾好喎, 節奏好快.
女主角係咪金三順做玄彬女友跟住同個鬼仔mix拍拖果個? 對眼既眼皮真係唔多自然

男爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

昨晚追左兩集,好睇, 我鐘意男1, 佢在貝多分病毒好COOL, 在呢套戲佢有D攪笑.

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

有始源, 睇下先

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

tengtengma 發表於 12-11-9 12:22
昨晚追左兩集,好睇, 我鐘意男1, 佢在貝多分病毒好COOL, 在呢套戲佢有D攪笑. ...
我都係因為《貝多芬病毒》中意金明敏的,呢套佢cool住個樣嚟搞笑,我覺得好得

伯爵府

第一集好好笑,個編劇盡情發洩怨屈

男爵府

我都係唸住睇始源先開嚟睇, 睇完第一集都OK, 節奏明怏 女主角一望對眼就好唔自然, 同三順時唔同咗

大宅

請問各位邊度有得睇 ? thx!

大宅

準備追來睇,慢慢追

首頁
12345...24

尾頁

跳至