自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

一年前無意中撞番一個小學同中學時期噶同學,原來大家住隔離,細個果時都一齊玩果種。後來佢中學後就出來做嘢,大家一路都无联系,而我就繼續升學。撞番後噶一年幾兩年時間,都我主動約佢出來,或約佢仔仔同阿仔玩,仲成日叫佢上來屋企玩。我都上過佢屋企,但都我經過果頭,問佢方唔方便先上去,無一次佢叫我上去。佢仔仔同阿仔玩,佢好似好唔中意阿仔咁,因為,阿仔比較百厭,佢仔仔較靜,幾次都搞到阿仔被佢好大聲咁話,我都過意唔去。其實,我系好珍惜呢份純真噶友誼,但多次主動電聯或約會之後,佢都未主動過,我就唔想再約啦,其實,每個人都忙,都有做唔晒噶野,做得fd就無計較咁多。但另一方面又諗:佢系咪唔當我fd,如果唔點解佢無次主動約我,或打俾我傾偈,佢咪唔想同我繼續交往?友誼,係要雙方去維繫,既然係咁,我都唔知仲可以點?究竟佢仲當唔當我係fd???

大宅

up up up up

男爵府

人既性格有好多種, 我都係一個唔會自動約朋友的人. 但係有朋友約我, 我就一定會去. 做朋友唔需要介意咁多既.
用時間黎減少傷痛.

伯爵府

畀面勳章

引用:一年前無意中撞番一個小學同中學時期噶同學

原帖由 larky 於 12-09-17 發表
一年前無意中撞番一個小學同中學時期噶同學,原來大家住隔離,細個果時都係一齊玩果種。後來佢中學後就出來 ...
咁人人性格都唔同。有人主動,有人被動。我都好似你呢個fd。所以我諗佢有當你fd, 如果唔係就見都唔見。但又唔會係好fd,唔會掛住你咁囖。

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆:究竟佢仲當唔當我係fd???

我都係好似你朋友嗰種人,我唔會做主動!但一有朋友打俾我同約我,我會好開心的!或者你朋友比較被動啦!

珍珠宮

no need to date her anymore la

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 玩具勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

階段唔同咗,正如小朋友玩,都無話個個啱玩,

如果你覺得兩個小朋友唔係好方便一齊玩,

咁你就約佢響小朋友返咗學嘅時間先飲吓茶,

傾吓偈咪算囉,做人係咁㗎喇,階段唔同咗,

係無咗以前嗰種感覺,

抽離一排睇吓仲覺唔覺得要KEEP呢個朋友啦!!!

**暫且唔評論邊個約邊個先**

侯爵府

朋友好講緣份,有緣咪做朋友LOR,唔洗太上心。
佢當唔當都好,繼續好好對自己同仔仔

禁止訪問

公爵府

我朋友約我﹐我都成日推,一來佢有三個我有兩個,我又唔可以放低俾99睇,免得有說話聽

子爵府

引用:人既性格有好多種,+我都係一個唔會自動約朋

原帖由 Decem 於 12-09-18 發表
人既性格有好多種, 我都係一個唔會自動約朋友的人. 但係有朋友約我, 我就一定會去. 做朋友唔需要介意咁多既 ...
咁似講我嘅

觀其言、察其行、知其底、方識其人。

男爵府

你生活環境係咪同佢差唔多?定係佢差過你?有D人會介意呢D. 所以佢唔主動搵你? 個人意見only. 不喜勿插

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都係唔會主動約人個種人,
但唔代表我唔珍惜朋友,
樓主諗多左啦

男爵府

其實次次做主動, 約得多都冇意思, 人地約你五次, 你約人一都得掛, 朋友是你找吓我, 我找吓你有長遠. 唔找你就好似消失在.

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

佢應該係唔想同你維繫友誼

我都有咁既情況, 我係唔想理佢果個.....因為同佢其實唔係咁夾....有壓迫感及覺佢煩..

老實講, 如果係夾既都唔會咁耐無聯絡, 要撞返先再FD (for my case only)

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

betty3455 發表於 12-9-18 11:39
其實次次做主動, 約得多都冇意思, 人地約你五次, 你約人一都得掛, 朋友是你找吓我, 我找吓你有長遠. 唔找你 ...

禾多數做主動果個, 但又多數比人推,好火羅 加 hurt

你當人friend, 人地當你係乜真係好難講架!

伯爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

或者你呢個朋友係比較被動
至小你約佢, 佢都冇距絕呀

別墅

有些東西就是不能勉強,何需庸人自擾呢!

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

gigi1020 發表於 12-9-18 11:40

我都有咁既情況, 我係唔想理佢果個.....因為同佢其實唔係咁夾....有壓迫感及覺 ...

可能我就係呢種人啦! 我都唔想架, 性格生成

寶石宮

gigi1020 發表於 12-9-18 11:40

我都有咁既情況, 我係唔想理佢果個.....因為同佢其實唔係咁夾....有壓迫感及覺 ...

可能我就係呢種人啦! 我都唔想架, 性格生成

首頁

尾頁

跳至