影視娛樂

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

【中文劇名】請回答1997 / 回答1997【韓文劇名】응답하라 1997
【電視台】tvN
【類型】tvN週二情境劇

【播出時間】2012.07.24每週二晚23:00分播出一集
【導演】申原昊신원호
【編劇】金智恩

【主演】鄭恩地 徐仁國 殷志源 Hoya 成東日 李一華 宋宗浩 李時彥 申素毓
【集數】16集
【劇情簡介】

那一年,我們十八歲!
留在1997那年的青春回憶,是一段永遠也不會磨滅五彩繽紛的記憶,曾經歡樂的甜蜜的苦澀的各種滋味…
《回到1997》劇中,已屆33歲的熟齡主角們,透過回憶回到他們1997那年的校園生活,是部帶點復古色彩的青春校園喜劇。獨特的設定與1997年釜山舞臺充滿情感的釜山方言、細緻復古再現等成爲電視劇的看點。

大宅

回覆:推介韓劇"請回答1997"

估唔到咁好睇!輕鬆小品唔使用腦 I like

大宅

係呀, 真係好好睇

大宅

引用:係呀,+真係好好睇

原帖由 白海豚 於 12-09-03 發表
係呀, 真係好好睇
徐仁國需唔算靚仔,眼眯眯!但佢真係好可爱我有聽開kpop,佢唱歌真係好勁!上次"爱情雨”做男三,咁快可以做男一!證明佢做戲一样得

大宅

熱血金章 玩具勳章 hashtag影視迷勳章

呢套真係估佢唔到咁好係睇...直情黑馬跑出(係我心中)
輕鬆攪笑....真係比殷志源笑死我呀!!
到底女主角係同咗阿哥定細佬呢?
我唔想係嫁咗比阿哥呀!!
細佬係ktv到表白咗比佢拒絕左真係好傷心呀....

大宅

引用:呢套真係估佢唔到咁好係睇...直情黑馬跑出(

原帖由 ellakei 於 12-09-03 發表
呢套真係估佢唔到咁好係睇...直情黑馬跑出(係我心中)
輕鬆攪笑....真係比殷志源笑死我呀!!
到底女 ...
一路都冇講,又比d幻想我地,撹到我心思思追!我一口氣睇咗十集導演真高招!我估係細佬。係一定要細佬呀。。。如果唔係我即刻罷睇

大宅

我係云在派, 詩源一定要同云在一齊.

仲有4集就完, 不過下星期只播1集, 要
等多一星期才知道給局.

大宅

<請回答1997>最後兩集將分兩周播出.

3日TvN電視臺表示,'電視劇<請回答1997>大結局15,16集將分兩周播出'.

據悉,電視劇大結局分段播出的原因可能是由於結局包含內容太多,但劇組不想壓縮情節,希望可以將內容完美呈現.

制作方表示,'最後兩集的內容較豐富,劇情將穿插長久以來觀眾們疑惑的問題,希望大家期待!'.

電視劇<請回答1997>講述了在H.O.T、水晶男孩當道的90年代,H.O.T的狂熱粉絲詩苑、’時源向日葵’的純情男允在(徐仁國飾)等6名個性十足的高中生的故事.

侯爵府

畀面勳章

dl 左,睇下先...

別墅

回覆 ellakei 的帖子

我都好鐘意呢套 . 你睇到第幾集 ? 我睇左第14集, 好想講, 但怕各 JM 未睇 , 爆左劇情出來 .

睇完紳士的品格( 都好鍾意 ) , 都在有呢套頂住.

大宅

我都睇完ep14, 呢兩集好好睇
我好想講

別墅

ethan02 發表於 12-9-3 18:53
徐仁國需唔算靚仔,眼眯眯!但佢真係好可爱我有聽開kpop,佢唱歌真係好勁!上次"爱情雨”做男三, ..
男 , 女主角合唱 , 兩把聲都好夾. 我 DOWNLOAD 了 - 我們就這樣相愛 和 ALL FOR YOU . 我好LIKE - ALL FOR YOU .

我唔識韓文 . 但覺得 melody 好好聽 , 歌詞又有意思. 所以睇劇中聽到好聽的就會再找. 而家返工放工都是聽韓歌喇

別墅

白海豚 發表於 12-9-6 16:15
我都睇完ep14, 呢兩集好好睇
我好想講
我都聽講呀. 好期待黎緊個兩集 .

有一段我睇到個心卜卜跳呀 .

好希望好希望雲宰和詩源是一對 , 編劇千祈不要不要玩野呀

男爵府

老師會同靚女醫生(after school 女仔)一齊嗎?

別墅

回覆 JulieMay 的帖子

我覺得阿哥同醫生一齊機會好大, 亦都好希望結果是這樣 . 如果雲宰和詩源不是一對的話, 真是十分十分可惜發不合情理呀

大宅

回覆:推介韓劇"請回答1997"

唔想追,本想忍住一次過睇!但比你地講完實在忍唔呀今晚睇完再講。。。等我呀!

大宅

引用:Quote:ethan02+發表於+12-9-3+18:53+徐仁國

原帖由 HING2HING 於 12-09-06 發表
男 , 女主角合唱 , 兩把聲都好夾. 我 DOWNLOAD 了 - 我們就這樣相愛 和 ALL FOR YOU . 我好LIKE - ALL F ...
我都係只聽韓歌!成曰好鬼勤力上網serch,仲勤力過以前讀書多多声

大宅

云在同詩源KISS個段,
云在件衫真係好緊,
我仲唸D衫鈕會唔會爆

別墅

回覆 ethan02 的帖子

睇左未呀 , 快 D 睇啦 , 大家一齊講啦 !

大宅

引用:回覆+ethan02+的帖子 睇左未呀+,+快+D+睇

原帖由 HING2HING 於 12-09-07 發表
回覆 ethan02 的帖子

睇左未呀 , 快 D 睇啦 , 大家一齊講啦 !
睇咗啦!

首頁
12345...7

尾頁

跳至