論盡家傭

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

我係2011年請左個菲姐,經一間完全無FOLLOW UP幫我既AGENT:"GLORY AGENCY一個姓"鐘"既小姐,灣仔"請左個叫"LILYBETH MOLIXX"既姐姐,請佢時佢INTERVIEW好乖好聽話,所以佢比人炒我都依然選佢~

我有個BB得幾個月大,初初跟我SLEEP,後尾搬左屋,同埋想要第二個BB,於是比BB同工人一間房訓~
其實一早請佢佢已知道要湊BB,仲表現得好LIKE BB

問題出現啦.佢湊左BB一個月,因為BB成日醒,佢覺得無覺好訓,成日訓到好晏,或晚上9:00就SLEEP,日間工作我已經唔敢要求佢咁多,由於我有時要出去做PART-TIME更加係買佢怕,成日驚佢對BB不好.......我傻到我唔駛返果日有時會帶BB落街行,叫佢訓下下午覺,等佢休息多D.....

但係佢非但無感激或合作......仲成日話我個女BAD GAL,VOUCHY(扭計)GAL,NAUGHTY GAL,不停埋怨我個BB令佢精神唔好,我嘗試過好有耐心同佢傾自己湊番夜晚,佢又話我HANDLE到(佢覺得自己好有自信好SMART)

過左大約一個月,我同老公都覺得佢對我BB唔好,(有次我返PART-TIME,10度以下只比BB一張好薄出街既車仔被,令我女女病,病到我心痛......)於是我比一個月通知佢,告別佢~由於我一直對佢好好,(後尾先發現原來我阿媽每個月都比幾百蚊佢,想佢對BB好)關係唔差,所以我唔即時炒佢,比時間佢搵工,,,,,當日比信佢佢仲多謝我TIM

惡夢開始啦,佢收到信後幾日都無咩野,但我老公出左TRIP後,佢變左另一個DEVIL!佢咩都唔做,話要工作時間去出見工...OK,我照比佢,我都想佢快D搵到工,唔好攪攪震,點知佢搵到工後........佢返黎拿哂自己D行李出黎,
話要我補番錢比佢走.......我唔肯,佢不停"NEW"我嗌交......數我所有屋企既野(有一次同老公嗌交)佢仲話我係BAD MOTHER,BAD WIFE,NOT A GOOD DAUGHTER.........總之一切衰,賤野講哂出黎!!!
仲話大個JESUS 撐佢,柴灣大個CHURCH幫佢嚇我~

就係第3日,佢係我面前,在酒樓,用滾粥餵我個女,我個女即時大喊,我叫佢STOP,佢再餵,我個女塊面仔由紅變紫色,我報左999,差人黎到見到BB暈左,即時CALL埋白車去左東區,我地一齊去東區醫院.....果日攪左好耐,終於BB可以走,我諗住即時炒左佢算數.....唔比佢返屋企點知佢拉住我架的士要我比錢佢,我唔肯.....佢叫差人打比我......我話OK,你聽日黎LOBBY拿番D野~

第二日,佢帶左幾個好唔友善既姐姐一齊黎,要我陪錢比佢,我只肯比即晚機票同果1-11號人工佢,佢唔肯.....
咩都唔拎....我又要報警佢先返黎拿........玩左成晚......唉

社會福利處黎做完家訪後同醫院,警察開過會,佢話姐姐係有虐兒,而家警方要告佢,我要做證人,結果係無能的外判檢察官輸哂~

我收到一封勞工處信,係個LILYBETH姐姐CLAIMS我佢所有香港既費用LOSS OF EARN同EXTENTION OF VISA,加埋兩萬幾蚊,仲有可以坐頭等走既機票錢$23XX
,我嬲到震........佢好古惑好唔成實...我仲要比咁多錢佢????如果係無天理~!!!!

PS:
同呢個CASE好似:
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3590821&extra=page%3D1&page=1

無錯,佢地係胡亂CLAIMS我地:
http://news.hkheadline.com/dailynews/headline_news_detail_columnist.asp?id=76679&

大宅

大宅

唔識POST張相上黎,希望各位香港人不要受害!!!

別墅

引用:唔識POST張相上黎,希望各位香港人不要受害!

原帖由 joeychan1982 於 12-08-31 發表
唔識POST張相上黎,希望各位香港人不要受害!!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

黐線, 咁衰, 仲要坐頭等? 使唔使包架機比佢人晒
企梗, 上庭同個黐線婆死過. 唔使驚.
虐兒咁都無罪 係咪要攪出人命呀

大宅

畀面勳章

禁止訪問

回覆:我真係好慘.....個姐姐玩完一次又一次,而家CLAIMS我兩萬幾蚊

複式洋房

複式洋房

唔可以比這些人在香港再害人
甘都可以屈, 香港仲成世界既!!!!!!

複式洋房

好慘呀

男爵府

Oh No !!! 你好慘, BB 好無辜!
呢個工人太......過份了!!!!!
你 BB 好番哂未? 點解告唔入, 有哂人證物證虐兒????

公爵府

引用:我係2011年請左個菲姐,經一間完全無FOLLOW+

原帖由 joeychan1982 於 12-08-31 發表
我係2011年請左個菲姐,經一間完全無FOLLOW UP幫我既AGENT:"GLORY AGENCY一個姓"鐘"既小姐,灣仔"請左個叫"LI ...
頭等佢死左就比頭等佢

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:我真係好慘.....個姐姐玩完一次又一次,而家CLAIMS我兩萬幾蚊

當自己係公主!直頭係想不勞而獲!

水晶宮

即係虐兒告唔入,反而要比2萬幾佢???

大宅

係呀,佢搵成TEAM人幫佢打,我只係證人無得請LAWYER
件CASE佢已打甩,佢話仲串到話係用你地香港人既錢(​法援)黎幫佢,仲笑我地香港人做成世都係為層SMALL​ HOUSE,佢做4-6年就返去起大屋,做生意,因為佢​菲律賓有地.......

chatterbox_mom    發表於 12-11-4 17:33
明師奶  有無攪錯, 我聽到都嬲爆  發表於 12-9-5 13:20
sandy11223344  食屎啦佢!!!  發表於 12-9-3 12:19
zebraaa  佢做埋咁多陰質野, 有錢冇命享  發表於 12-9-1 00:41

侯爵府

樓主,唔好難過,佢一定有報應!

大宅

見到太多負面野,從不請斷約!做僱主唔好太友善,要惡d!佢地唔會同我地講感情!樓主睇完你既野,覺得好火!希望你可以盡快解決

子爵府

引用:係呀,佢搵成TEAM人幫佢打,我只係證人無得請

係呀,佢搵成TEAM人幫佢打,我只係證人無得請LAWYER
件CASE佢已打甩,佢話仲串到話係用你地香港人既錢(​法援) ...
我都覺得香港政府太無能

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

大宅

禁你需唔需要比呀香港人好慘呀!好憎賓賓呀

禁止訪問

首頁
12345...10

尾頁

跳至