論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

係唔係可以叫佢執哂嘢, 帶佢去AGENT度計數比錢就得?

子爵府

回覆:比個工人激到飛起, 炒遲一秒都驚佢玩嘢, 請問要點做

咁夜?agent都收工啦

水晶宮

咩事咁激??

男爵府

請佢返嚟就係每日煮兩餐飯比個識行識走嘅老人家食, 屋企咩都唔做, 仲烏糟過未有工人嗰陣. 一個星期先抺一次地, 爸爸叫佢抺, 佢當聽唔到, 爸爸同我投訴, 我就好似氹細路咁同佢傾咗一晚. 唔夠兩日, 食完飯唔洗碗就喺度打機, 爸爸叫佢洗咗碗先, 點知佢話: 打電話同你個女講啦! 打電話投訴我啦!
我覺得佢係博炒囉, 我驚佢玩嘢, 所以想即刻叮走佢.

大宅

引用:請佢返嚟就係每日煮兩餐飯比個識行識走嘅老

原帖由 kam2007kam 於 12-08-28 發表
請佢返嚟就係每日煮兩餐飯比個識行識走嘅老人家食, 屋企咩都唔做, 仲烏糟過未有工人嗰陣. 一個星期先抺一 ...
我個人覺得傾係無用的,就算傾都係先炳後傾!

禁止訪問

回覆:比個工人激到飛起, 炒遲一秒都驚佢玩嘢, 請問要點做

水晶宮

下,蝦老人家,有無攪錯!!!
WARNING佢啦

複式洋房

HI

記得找agent做證,簽收後通知入境署fire工人。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

似特登博炒

男爵府

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:比個工人激到飛起, 炒遲一秒都驚佢玩嘢, 請問要點做? 急問

咁荀嘅工都搏炒

大宅

100% 特登博炒

大宅

複式洋房

你要佢走次前簽份聲明, 佢走的時候是沒有欠拖欠佢人工, 佢沒有任何工傷要賠償, 一切解僱的賠補償已經補足. 已經不拖不欠. 自簽紙之後, 雙方都不能作出任何追究...

一定要簽. 而家D姐姐會同D中介公司夾埋玩野厄工傷, 賠錢.... 我是苦主之一, 到而家個工人仲不停去醫院睇醫生, 仲玩足4 日假個只....

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:咁荀嘅工都搏炒 +

原帖由 柏架山莊 於 12-08-28 發表
咁荀嘅工都搏炒
係啦!呢啲唔係佢哋dream work?可能dream work係坐喺度打機,但照有人工收

男爵府

唔尊從顧主的合理要求,炒是不需要補錢,叫你老豆錄佢音做証,或者你偷偷錄佢音,唔好益呢d PK!

男爵府

最終決定都係無炒到. 因為我老豆都好鍾意對我同我大佬玩嘢, 以一個身體健全嘅老人家, 每日行過隔離村已經可以去我大佬屋企食飯, 但佢扁扁要請工人, 自己搵得唔多都想慳D, 唔請比佢, 佢就一個星期扭幾次計, 日日咋病, 但一請咗工人就即刻變咗身體健康, 我驚炒咗工人, 又係另一個惡夢嘅開始....
所以我今日心平氣和咁問個工人係咪唔想做, 如果唔做我會補足錢比佢走, 如果想繼續做就要聽公公話, 佢話想做, 咁我就比多一次機會佢, 希望佢生生性性啦.
其實我咁做啱唔啱呢?

sk10tang  咁現在就要慢慢搜集証據,到炒佢時起碼唔使補一個月!  發表於 12-8-29 11:00

男爵府

其實一開始請工人就是惡夢既開始, 問題只係時間長或短, 但我認為你工人不會改變, 1/2個月後又會回復以往一樣差, 因為工人係"死性不改"的.

男爵府

回覆 mymelody2003 的帖子

所以我同佢講: 除非你唔再做工人, 如果唔係, 你永遠搵唔到一份工會好過而家.
希望佢識諗啦!

首頁

尾頁

跳至