跳至

首頁

尾頁

大宅

2002年3月媽咪會 --06年 part 1

all,

over2000 個post啦

打開新的一頁, 祝0203出世小朋友生日快樂
無病無痛, 開開心心, "馬"到功成..........

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

Re: 2002年3月媽咪會 --06年 part 1

Good morning

我第一個報到

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

第2個 第2個
報到!
My Two Princess

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

大家食左早餐未呀?
請大家食提子方包 :mrgreen: 唔使客氣!隋便!

<<提子方包>>

大宅

報到...HERE I'm.... !

pigpig,
我食左早餐架啦,不過見到您 d yummy 方包,又咕咕聲啦....麵包係我至愛黎嘛....我要 "提子麥包" 唔該 !

大宅

I'm here
好嘢 3月bb3月有新開始

大宅

Ivy.CL,
今時今日要併埋普通話睇吓順唔順,第日北上發展就唔會笑壞人啦.

家姐,張甄倩;普通話併音:Zhang zhen qian
細佬,張詠翔 ;普通話併音:Zhang yong xiang

參考,參考

大宅

Wow, new page..... I'm here also

男爵府

迎新板
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

大宅

cherryma & Jacqauline,

Could you please help me to find the information of Name Chop and Name Lable? Becuase I would like to make some for Lesley before she starts her school life at October. thanks...

子爵府

報到!

mamiya,
好鬼細心喎! 連普通話拼音都有埋!

pigpig,
第時思翰要食麵飽做早餐時, 有部麵飽機真唔錯! 咁19號我哋係咪又有蛋糕, 又有麵飽食呀?

另外今日收到個壞消息, 就係個團唔夠人, 開唔成啦! 同思翰商量過後, 決定星期六同佢上一次深圳個動物園, 到遲啲四月, DADDY得閒啲至補返數! 好彩佢冇詐型, 仲話啲個方案好添!

琥珀宮

Cyrusmum ,
你果張8兩金相真係好難頂呀 差D飯都嘔埋 :mrgreen:
我諗19號我自己唔會整蛋糕囉,因為有成差不多30個大人﹙如果黎齊的話﹚,我整個蛋糕得果6吋,邊夠食 所以都係出面訂蛋糕,你有無好提議呀?
好彩思翰肯接受你的方案,唔係你都幾頭癢
不如,你13號同cherryma一齊入黎啦!甘我咪可以整定麵包同蛋糕等你地黎食囉 有部麵包機都幾方便,不過,整個麵包都差不多要4個鐘呀!

cherryma,
唔記得問你,你10號係咪去講座ga?我老公仲未講我知佢果日點呀!唔知佢會放半日定點呀!不過,我多數都先會去深水涉,然後去食D野,再去聽講座,你覺得點呀?電聯啦!

琥珀宮

mamiya ,
你好勁呀! 連普通話拼音都識 我地呢D普通人就唔識啦
甘小雪個名拼音後順唔順呀?
游鎧雪

大宅

pigpig,
he...he...我都要查吓字典架,失禮失禮
我有機會同大陸人接觸,對張片俾人,人地都睇你中文名先啦.

游鎧雪:You kai xue 要讀出嚟至知架.

大宅

Cyrsumum,
嘩,你趁我呢排少上嚟,夜ma ma俾個surprise我 嚇到我以為bk又short左

大宅

Cyrsumum,

你"浮"上尼.......好得人驚呀

mamiya,

公司上唔到BK ???? why ??? 只係bk唔上得 or .... 甘其怪

侯爵府

pigpig,

我10號去架, 不過今日同聽日都有工interview, 若果人地好急要人用, 我唔知到時要唔要返工, 若可以的話, 都想星期二先返. he...he... 好似人地實請我咁 不過in三份, 二份都係urgent要請人架.

侯爵府

Ivy,

lunch time上去妳度比野妳, 因為放工趕住去interview 我會打比妳, 因為唔記得左地址啦.

大宅

Cyrusmum,
家下係淡季,我們上次唔係自己有20人都唔成團呀,好彩思翰今次咁乖冇咋型! 之但係您都咪拿 "八兩金先生"黎嚇我們得架 ,今晚發惡夢我就整個 "午夜追 call" 您嘆......

DuncanMama,
我咪 email 左我們之前整 Label 個間 "嘉峰印刷" 俾您 law,您收唔到呀?!

大宅

cherryma,

My office address, please check pm

首頁

尾頁

跳至