自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

男朋友細自己4年半係咪好有問題呢??

如題, :cry:
應當一無掛慮, 只要凡事藉著禱告祈求和感謝, 將你們所要的 告訴神. 神所賜出人意外的平安, 必在基督耶穌裏保守你們的 心懷意念. (腓立比書四章6-7節) :-D

珍珠宮

Re: 男朋友細自己4年半係咪好有問題呢??

no problem, but how old are u sin?

禁止訪問

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

好媽媽勳章

totally agreed
Age is definately not a problem if you really love each other.
talkative 寫道:
如果大家溝通到,相處到,年齡就唔係問題架喇

別墅

我依家29歲,佢先至差唔多25歲,但佢思想/外表都比我成熟好多,事業成就都比我優越,我o地溝通亦都無問題,佢仲成日取笑我外表似23歲多過似29歲.但前幾日係巴士聽到有兩個女人話佢個朋友細佢老公4年,女人一到40歲便老得好更要,所以佢老公就同佢離婚.聽完之後,我就一直鬱鬱不歡........ :cry:
應當一無掛慮, 只要凡事藉著禱告祈求和感謝, 將你們所要的 告訴神. 神所賜出人意外的平安, 必在基督耶穌裏保守你們的 心懷意念. (腓立比書四章6-7節) :-D

洋房

如果妳18歲, 妳男朋友13歲半, 咁就有題架喇

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

複式洋房

傻女嚟架, 好小事啫, 最緊要大家溝通無問題, 你地啱啱拍拖?

大宅

韓國妹 寫道:
我依家29歲,佢先至差唔多25歲,但佢思想/外表都比我成熟好多,事業成就都比我優越,我o地溝通亦都無問題,佢仲成日取笑我外表似23歲多過似29歲.但前幾日係巴士聽到有兩個女人話佢個朋友細佢老公4年,女人一到40歲便老得好更要,所以佢老公就同佢離婚.聽完之後,我就一直鬱鬱不歡........ :cry:

如你所講, 咁有乜問題??
(女人一到40歲便老得好更要,所以佢老公就同佢離婚) <--話你知, 如果老公係用咁既原因離婚, 呢個人比你都唔好要啦. 男人要變心唔需要等佢人老珠黃, 隨時都會變, 話知你係絕色美女定平凡師奶, 厭左咪變. 如果佢係愛你, 不論你老到冇哂牙定貧困患病, 佢都會喺你身邊. 女人不嬲都係快老過男人o架啦, 你咁介意, 咪搵個老啲, 50歲, 咁到時大家老左咪唔會相差咁遠囉, 好唔好?? 唔怪得知你男友話你似23歲女, 為啲咁既野而鬱鬱不歡?!

伯爵府

道聽途說邊可以作準架, 你入多d bk夫婦情感 欄, 睇下d夫妻上既實際問題, 你就明白年齡算得d咩問題吖! 唔好亂諗啦

大宅

女的總會比男的介意.

我相信我認識超過十多年的朋友當中, 共有3 pairs 已婚的是女比男大四至五歲. 他們都在35-40歲左右.

第一pair結婚兩年便離婚, 外型配合, 女的漂亮, 男的健康. 離婚原因是女方埋怨男方過於沉迷工作, 沒有時間陪她. 不體諒她快達生育最佳時限, 於是結果她在公司結識了一個年紀更小的男生. 主動分居及要求離婚. 男的結論是女的思想不成熟, 但多年來大家仍是朋友.

第二pair已結婚十年, 女的由拍拖首天已介意年齡差距, 但男方不斷努力給予安全感及信心. 現在, 女方年齡已過40, 頭上也因工作壓力大而出現很多白髮. 但由於身形嬌小, 所以外型上也跟男方合襯. 雖不斷努力但未有小孩. 但男方仍對她愛護有加. 短期至長期內, 相信感情仍不會有變.

第三pair是跌眼鏡奇蹟. 女的也過40, 十多年前已出現老態, 割了眼皮, 性格也不好. 但男的一直很有style, 可比美日本男星. 在大家不看好下, 他俩拍拖, 結婚, 生了兩個小孩, 早前在街上見到他們仍拖手漫步, 已結婚十年, 恩愛如惜, 排除萬難, 真係估佢唔到. (千祈唔好比佢哋知道我講佢, 佢老婆好似有上bk的.)

所以, 年齡不是問題, 是思想, 溝通重要d.

民房

傻女

大宅

你自己ok又覺同佢傾倒計咪得囉,使咩理人

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

侯爵府

2024年龍年勳章

我覺得冇問題wor 只係你自己介意啫

大宅

agreed
~ Kayee & KK ~

珍珠宮

我覺得冇問題

子爵府

畀面勳章

絕對沒有問題,我亞媽都大過亞爹,幾十年來都冇問題,我有個朋友16歲拍拖,女朋友大佢3年,最初以為佢地玩吓啫,真係估唔到,成20年啦,現在連仔都生埋,不知幾恩愛。如果係覺得有問題,都係你自己心理作用,你應該俾時間,大家溝通、了解才最重要。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至