跳至

首頁

尾頁

大宅

小朋友病睇邊個醫生?

小朋友病(touch wood ), 你地會同佢睇番屋企附近o既醫生?還是出城睇 ?
如果方便可唔可以講下係邊位大夫呢?(參考下)
我以前睇許家驊兒專, 但佢差不多次次都用抗生素, 太重藥喇!所以而加轉睇利群商場陳潔玲醫生。

別墅

Re: 小朋友病睇邊個醫生?

許家驊我個女都有睇過唔係好掂,d葯食都身體渣晒 , 連我身邊d朋友都叫他做獸醫,我個女現在多數去鴨脷洲大街睇既林德華ok ! o架.

大宅

許x驊and林x華,兩個都落足本錢,落好重藥架.
領教過了,吃到D細佬拾吓拾吓.
陳x玲and大街潘x基都ok.
小朋友太細的話,都係出城看好些!

複式洋房

我的小兒己10歲了,以往都是看西醫(瑪麗專科和私家),兩歲開始有哮喘,時好時壞,一年多前皮膚生瘡,看皮膚專科(中環),超過五次,每次都給抗生素十日,令身體愈來愈差,已停了兩年無發作的哮喘,再次發作,煩擾了一段時間,留意到在華富村開了一間由博愛醫院開設的中醫門診(梁國慶醫師),就賞試去看,由今年年頭開看,至今發覺小兒身體愈見強壯,開胃了,體重也上升了,我和丈夫也安心了!

(中醫最難克服的是要喝苦藥,要有耐性)
(也不時介紹給朋友!)

請作參考

漁安苑
Jackmother

洋房

你試下過黎西環士美菲路余偉康, 一次就OK拉,
nancytse 寫道:
小朋友病(touch wood ), 你地會同佢睇番屋企附近o既醫生?還是出城睇 ?
如果方便可唔可以講下係邊位大夫呢?(參考下)
我以前睇許家驊兒專, 但佢差不多次次都用抗生素, 太重藥喇!所以而加轉睇利群商場陳潔玲醫生。

複式洋房

博愛醫院是大陆的民间组织开的,深圳有分院,说得上是间综合性的医院.但大陆人喜欢去政府的医院看病,这与香港的情况有点不同.不知你说的是不是大陆的博愛醫院?

侯爵府

我女細個時,我會同佢去養和醫院門診,其實都係200多元,放心好多.

禁止訪問

公爵府

聖保祿柯華強

大宅

raccoon_dog 寫道:
許x驊and林x華,兩個都落足本錢,落好重藥架.
領教過了,吃到D細佬拾吓拾吓.
陳x玲and大街潘x基都ok.
小朋友太細的話,都係出城看好些!

同 意 .....許x驊, 超級唔掂.
亞仔有一次cough, 同有啖, 我同佢睇o左許xx 三次, 一d都無好都, 仲嚴重o左. 佢仲話病o個個係我, 我太緊張喎. 咁我個仔o個時都未夠一歲, 仲"cut"o左2-3 weeks. 實係好緊張啦.... :evil: :evil: :evil:

子爵府

我小朋友咳, 都係帶佢去睇 置富花園 陳X燕醫生囉!

大宅

privacy,
個嗰許x驊,囡囡2歲時看過兩次,都係一D冇好,還食藥食到大量出淡汗,行步路都搖搖吓,儍儍哋,後來問人,原來藥份過勁會出現呢D情況,從那次後有病都出去銅鑼灣看,但有時看開嗰位醫生休息,咁冇辨法下,會去大街潘x基,囡囡看過冇問題,算ok,可能要夾返個小孩.

大宅

raccoon_dog 寫道:
privacy,
個嗰許x驊,囡囡2歲時看過兩次,都係一D冇好,還食藥食到大量出淡汗,行步路都搖搖吓,儍儍哋,後來問人,原來藥份過勁會出現呢D情況,從那次後有病都出去銅鑼灣看,但有時看開嗰位醫生休息,咁冇辨法下,會去大街潘x基,囡囡看過冇問題,算ok,可能要夾返個小孩.

Hi, raccoon_dog,

係呀!係呀! 我個仔又係食o左d藥出汗, 個醫生仲話, 佢係發燒 (但當時我個仔頭都唔慶), 佢話佢係內燒, 好彩佢出汗, 如果唔係仲worse. 但是我覺得係食o左佢d藥先出汗....
:evil:
都唔知係咪路. 睇o左佢3次都唔得, 而且仲衰過之前. 我個妹同細佬話醫生好流, 攪到我個仔愈來愈病, 仲話要唱衰佢, 唔好再害.......

別墅

我覺得....鴨利洲大街的"周永堅"都唔錯喎~

男爵府

我個女小病就睇海怡既易秉賢,發燒就要去銅鑼灣睇陳祖謙

複式洋房

DR. BOBY CHAN IN CAUSWAY BAY.

複式洋房

易秉賢 good ka!

別墅

[img align=left]http://onfinite.com/libraries/671602/ef1.jpg[/img]

男爵府

BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

hi all,

我BB睇開香港仔林俊X, 都OK 架!

公爵府

好媽媽勳章

AP Lei Chau main street -- 周永堅

首頁

尾頁

跳至