心聲留言

跳至

首頁

尾頁

民房

各位您好,我們屋企想有家務助理(香港人)...........

各位您好,我們屋企想有家務助理(香港人),因為地方小,唔想有人係度住~ 如有好介紹,請PM我 or email , thx ~

年49以下、買送煲湯、煮二人家庭兩餐、清潔、料理白兔等家務。盡責誠實、喜愛煮送或持家務助理訓練証書優先,大埔區工作,有意請email : [email protected] 陳小姐

一星期六天工作、週日休息。

一、三、五 : 8:30am – 3:30 pm

二、四 、六 : 12:00 – 7:00 pm

月薪 : $2750 ( $2500底薪; $ 250勤工獎 )

子爵府

Re: 各位您好,我們屋企想有家務助理(香港人)...........

2仟幾可以揾到個嗎 ?
我都想呀, 只是下午3-8, 我諗難了

大宅

Re: 各位您好,我們屋企想有家務助理(香港人)...........

$2750 想請一個家務助理? 仲要一星期返足6日, 每日7小時, 平均計 $15/小時都無, 有無人肯做呀.....

?-( ?-(
Babysummer

男爵府

我阿媽之前幫工廠煮1餐飯 "40人"
都有5000蚊一個月呀...
不過返工時間大約係7:00-4:00 (要買送煲湯洗碗..ETC)
一星期5日
我唸你咁既人工好難請人囉...仲要香港人...大陸的都仲話有可能掛.."雙程個D"

民房

貓BB 寫道:
我阿媽之前幫工廠煮1餐飯 "40人"
都有5000蚊一個月呀...
不過返工時間大約係7:00-4:00 (要買送煲湯洗碗..ETC)
一星期5日
我唸你咁既人工好難請人囉...仲要香港人...大陸的都仲話有可能掛.."雙程個D"

正常都不會有人做, 二千幾元一個月, 去拿綜緩好過

男爵府

難lo,賓賓個d都有3k up ,你2750想請香港人,
仲要星期一至六? 難聽d講,好黑薄囉!!!
我請個家務助理都要50/per hr la~
[size=x-small]囡囡 出世~重

大宅

人工得2750,仲要星期一至日?好小會有人做。

複式洋房

HKD$2750?????你講笑咋話....係咪??外傭都無咁低啦!!
09091970 寫道:
各位您好,我們屋企想有家務助理(香港人),因為地方小,唔想有人係度住~ 如有好介紹,請PM我 or email , thx ~

年49以下、買送煲湯、煮二人家庭兩餐、清潔、料理白兔等家務。盡責誠實、喜愛煮送或持家務助理訓練証書優先,大埔區工作,有意請email : [email protected] 陳小姐

一星期六天工作、週日休息。

一、三、五 : 8:30am – 3:30 pm

二、四 、六 : 12:00 – 7:00 pm

月薪 : $2750 ( $2500底薪; $ 250勤工獎 )

大宅

嘩, 駛c人咩! 枉妳仲好意思話有 $ 250勤工獎

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

即係每個月做26日($2750), 仲要其中$250係勤工獎, 即係唔好彩冇返一日, 個果月就得返$2500。

以$2750黎計, / 26日 = 平均每日: $106(以1日工作7小時計, 時薪即係$15.20)

以$2500黎計 / 26日 = 平均每日: $96 (以1日工作7小時計, 時薪即係$13.70)

我寧願去做時薪家務助理, 雖然辛苦d, 起碼都有$50一個鐘丫。
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

侯爵府

好媽媽勳章

$2750.....仲要有家務助理證書....
仲要返咁多日  出手低左D喎,真係....
你出依個人工,真係好難請到人囉.搵亞媽幫人都唔得啦
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

大宅

熱血勳章 至尊種植勳章

出手咁低.Bun Bun 都請唔到 ,各位都有同感 La.Ha..唔知你係唔係早前Post話免費幫人補習個對couple呢?

大宅

我以前請陪產,一個月三千元,每天四小時,返一至五﹗....咁,算唔算刻薄呀?
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

大宅

你冇問題丫嗎 ? 送外賣都唔止呢個價窩 ! 

家務通都 $50 一個鍾啦 ! 
Msma

男爵府

M記都有15蚊1個鐘架...太小啦...我唸佢咁既時間要請hk人...冇5k唔洗唸

水晶宮

畀面勳章

Msma 寫道:
你冇問題丫嗎 ? 送外賣都唔止呢個價窩 ! 

家務通都 $50 一個鍾啦 ! 

男爵府

睡覺:你這個價ok,前年我上人屋企唔使我做家務,靜係照顧一個老人家,一星期做6日,每日4小時,星期日、勞工假、紅假唔使番,每月有$4300,我剛剛唔做份工都有$32蚊一小時。 上星期六我朋友到大埔中心做4個鐘每個鐘都收$50。
睡覺 寫道:
我以前請陪產,一個月三千元,每天四小時,返一至五﹗....咁,算唔算刻薄呀?

子爵府

各位, 有冇睇報紙同電視報導的長者重投就業市場呀 ? 我今日打咗去問機構, 同佢哋講有冇老人家係愿意接送小朋友, 煮飯的. 當然長者的價錢要平過家務助理, 可能只是接送, 不用做家務. 他們說尚未有呢個服務, 但係我的提議很好, 現在好多老人家打電話俾他們, 希望重新就業.

印印,賓賓- 請唔起:-(

香港-家務助理, 一日約四小時, $50.0元/小時, 我俾唔起$$ :-(

大陸工人-14日換一個, 唔想 :-( :-(

子爵府

各位, 有冇睇報紙同電視報導的長者重投就業市場呀 ? 我今日打咗去問機構, 同佢哋講有冇老人家係愿意接送小朋友, 煮飯的. 當然長者的價錢要平過家務助理, 可能只是接送, 不用做家務. 他們說尚未有呢個服務, 但係我的提議很好, 現在好多老人家打電話俾他們, 希望重新就業.

印印,賓賓- 請唔起:-(

香港-家務助理, 一日約四小時, $50.0元/小時, 我俾唔起$$ :-(

大陸工人-14日換一個, 唔想 :-( :-(

大宅

$2,750 ??

車錢都 sit 埋

我都想用 2 千幾蚊請個香港人家務助理, 你請到 ge 話, 記得話我知

首頁

尾頁

跳至