嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BB 的衣服用手定機洗?

我個仔依家11個月, 各位媽咪你地BB 的衣服用手定機洗?
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

大宅

Re: BB 的衣服用手定機洗?

11個月梗用機洗喇, 我囡囡3個月就用機洗lu!

洋房

一路都用機洗,紗巾除外

複式洋房

全部都係手洗呀!

別墅

我一路都係用機洗!

複式洋房

我一路用手洗,其實用機洗麵無問題,但一定要同大人衫分開洗。

男爵府

一直都用洗衣機洗,但會bb衫一機,唔會加大人衫~會用返bb洗衣粉、bb柔順劑、bb消毒劑

大宅

全部都係手洗呀!

別墅

我個人認為: 如果有工人梗係全部bb衫都用手洗啦!

子爵府

出世到現在都係同大人d衫一齊洗
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

公爵府

畀面勳章

少既就用手洗, 多既就用機洗!

珍珠宮

洗衣機洗..

民房

vic-wing 寫道:
一直都用洗衣機洗,但會bb衫一機,唔會加大人衫~會用返bb洗衣粉、bb柔順劑、bb消毒劑
Michaelia 似上帝的人

別墅

Washes by hand since birth. Occasionally machine wash towels and sleep wear.

男爵府

如果用洗衣機洗,bb衫會唔會同大人衫一齊洗 咁用乜洗衣粉、柔順劑
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

大宅

Combi洗衣液

男爵府

fungyee 寫道:
少既就用手洗, 多既就用機洗!

我都係

大宅

囝囝d衫多或少都係用手洗(工人洗).
http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

大宅

At first都係工人用手洗, but feel not so clean, and then I bought a small washing machine to wash all baby clothes.

大宅

vic-wing 寫道:

我都係,試過用手洗但唔係好乾淨.

首頁

尾頁

跳至