自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

你地有無 用 香水 ???
你地用咩味 ???

我好喜歡西柚味香水 !!

瑪瑙宮

大廚勳章

原帖由 ganbare 於 10-8-12 10:51 發表
你地用咩味 ???

yes a....

我多數用...

DKNY 青蘋果
prada -- 愛麗絲花 (青青地色瓶)

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

hehe~ 我好專一咁多年都只用
anna sui 經典棺材版 --- 玫瑰花味

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

我有兩支, 一支係GUESS玫瑰花味, 一支係MISS SIXTY藍玫瑰味, 都係老公送既
但係我最愛都係ISSEY MIYAKI西瓜味

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

yes,出街慣左要噴一噴

複式洋房

我有三支, 一支係Chanel No.5, 一支係 Kanzo Flower, 仲有一支係 Stella McCartney Stella, 全部都用咗好耐, 近幾年都冇乜香水特別鐘意

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

一定噴架
我用westwood同juicy

珍珠宮

畀面勳章

有呀,易c米a奇,我用左成十年有多,無諗過再轉其他味既香水lu。
原帖由 ganbare 於 2010-8-12 10:51 發表
你地用咩味 ???

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

冇..一噴到手臂位就痕
但我好鐘意熱帶果味既香水

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

樓主, 請問邊隻牌子有西柚味?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

珍珠宮

飛甩雞毛幾好,有兩支都好香好用唔會俗
節錄自: 戲班小子歌詞
禍福得失睇開啲 人生好比一齣戲
幸福不一定由天賜 成功半人事
儘管今天不開心 誰保他朝不得意
暫短的好運誰可恃 贏得幾多次
滄桑多變 世事傳奇 只要努力肯衝刺
一翻跟斗幾個際遇 時來運到即沖天飛

子爵府

好媽媽勳章

有 CHANEL
老公個客送咩味就用咩味.大多數NO.5.其余送人,我有好多日用品都系人送,NEUTROGENA系列產品.考拉用的濕巾.M巾.衝涼液洗頭水.........
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

水晶宮

回覆 1# ganbare 的文章

有, 唔噴會好唔舒服, 化妝袋有板仔.
我鍾意甜味同成日試新味,不過Dior同Chanel 多種香水都係我至愛.

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我用呢隻,爽身粉味好好嗅,不過唔知點解我嗅人好香架,但噴係自己身自己嗅唔到,但隔離那個人又嗅喎~~

大宅

我以前有收集香水,大支既會覺得香至買,香水辦就見樣靚就買,大大細細加埋有幾十支香水,俾左十幾支老公聞,佢只有2-3支話好聞。
最弊就係我地2個最鐘意果支,幾年前話停左廠,我去到原產地法國都搵唔到,所以淨返半支就慳住用,有朋友去佢既經銷國家旅都叫朋友幫我搵,但都係無,最後俾我係外或國香水網站搵到,但郵費貴到癲,係1:1。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原帖由 hoho0728 於 10-8-12 15:49 發表

我用呢隻,爽身粉味好好嗅,不過唔知點解我嗅人好香架,但噴係自己身自己嗅唔到,但隔離那個人又嗅喎~~ ...

每個人嘅體味同體溫都唔同,用同一隻香水唔同人都有不同效果。而且d貴價香水都有一層層不同味道(layers),即係初初搽係一種味,15分鐘後有另一種味散發出嚟,到幾個鐘後又有另一個味,唔知係淡咗咁簡單,所以一般產品測試都會問你最初搽15分鐘後同end of day嘅感覺;不過多數都會係同一個類型嘅味道,好似初初係鳶尾花加玫瑰,之後有d水仙花,最後有小黃菊加橙花等等。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我最鍾意玫瑰花味薰衣草味同百合花味香水,基本上所有花香同金橘味我都喜歡,Issey Miyaki係我至愛,由佢一出用到而家,Lancome Tresor我都成日用,仲有Estee Lauder Pleasures and Beautiful, Clinque Happy, CK One, philosophy Amazing Grace, Gap Heaven and Dream 係我比較多用嘅,不過我都鍾意試新嘢,我大大話話有幾十支香水版,full size都有六,七支。結咗婚之後我老公有敏感,而家兩個B有濕疹,我有幾年冇咩點搽香水啦,以前我日日搽,手袋仲一定有幾支版,仲配埋d有香味嘅lotion同hand cream。

公爵府

我鍾意玫瑰味, Bvlgari Rose essentielle 同 Stella McCartney 都好聞, 另外都鍾意用 Dior Eau de Dolce Vita

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

以前有...但最近呢幾年懶, 無用

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

為左bb,唔可以用...

首頁

尾頁

跳至