自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

做人好難, 為了兩餐被人罵得狗也不如, 請不要將氣都發到別人身上好嗎?膠袋要錢又不是我定的, 罵什麼罵.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係咁架喇,有好多人都特登無理取鬧....
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

有d人買野係咁架喇, 唔好唔開心! 要將佢講過果d野記住, 唔好從自己個口出, 日子有功, 你會發覺自己愈來愈有教養

水晶宮

畀面勳章

講開又講, 我真係見過有d人好無理取鬧, 唔知係chi sin既定咩.
有次喺惠x超級市場, 人哋問亞伯有冇自備袋, 亞伯點吓個頭, 好似好趕咁塞錢俾收銀. 人哋收錢後亞伯問收銀攞膠袋.mouth: 收銀話佢聽膠袋要俾5毫子, 亞伯就開始鬧人. 又唔肯俾錢又要袋, 擾攘咗幾分鐘, 最後亞伯喺度x人老x, 喺褲袋拎5毫子出嚟丟落個收銀個身度後走咗去. 個收銀嬲到面都紅晒, 最後個經理出咗嚟但都唔知做咩好.

原帖由 ChammyMAMA 於 10-6-24 12:28 發表
係咁架喇,有好多人都特登無理取鬧....

大宅

原帖由 bowling2004 於 10-6-24 12:38 發表
講開又講, 我真係見過有d人好無理取鬧, 唔知係chi sin既定咩.
有次喺惠x超級市場, 人哋問亞伯有冇自備袋, 亞伯點吓個頭, 好似好趕咁塞錢俾收銀. 人哋收錢後亞伯問收銀攞膠袋.mouth:mouth:" /> 收銀話佢聽膠袋要俾5毫子, 亞 ...

同我情況差唔多, 仲差D搶咁滯, 真係精神有問題.

水晶宮

畀面勳章

而家生活壓力大, 再加上好多大6人落嚟, 成個社會都變晒.
唯有安慰自己, 嗰d人係傻既同佢鬥唔過. 唔好理佢啦.

原帖由 freestar 於 10-6-24 12:43 發表

男爵府

原帖由 freestar 於 10-6-24 12:43 發表

呢d人, 同佢講道理又唔明, 唔比佢又鬧鬧鬧.......

題外話, 唔比$0.5, 但係都要拎走個膠袋, 係可以報警

大宅

原帖由 bowling2004 於 10-6-24 12:38 發表
有次喺惠x超級市場, 人哋問亞伯有冇自備袋, 亞伯點吓個頭, 好似好趕咁塞錢俾收銀. 人哋收錢後亞伯問收銀攞膠袋.mouth:mouth:" /> 收銀話佢聽膠袋要俾5毫子, 亞 ...

有次仲離奇, 有個阿伯搵埋經理XZY人地全家, 原來佢不滿間惠x超級市場係樓上, 要行樓梯(其實有旁邊有車立), 足足鬧咗20分鐘以上(我入超級市場已經見佢XZY, 買完俾錢仲XZY緊)

大宅

電視都賣咗廣告好耐啦~ 啲人仲唔知嘅咩~

男爵府

有好多人都無理取鬧,唔好唔開心,當佢唱歌

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我朋友做維修部, d人整壞野話換就要換, 唔可以即時換貨或者人為損壞唔換就發脾氣, 總之得唔到想要既野係會大吵大鬧, 拍抬掃亂晒d野, 仲成日call police添! 以前佢地係開放式counter, 最近都要大裝修, 好似銀行咁, 玻璃窗只有一條縫交收文件同貨!
講野唔好笑又唔識講爛gag
上forum只為吹水唔好同我認真

侯爵府

啲人乜都鬧一餐,排隊排得耐又鬧,做唔到佢的要求又鬧,我以前都比人鬧唔少啦﹗每次都當佢唱歌,叫自己千祈唔好嬲,你唔嬲,佢仲激氣,咪由得佢自己激飽佢囉

伯爵府

唔好嬲,俾條繩佢綁,唔駛用袋,大家開心。

大宅

唔止服務性行業人,我有次去超市,無喇喇比個老伯推我,我話阿伯,你出聲我行開讓你,唔好推我,點知個阿伯仲魚蝦蟹鬧返我,我真係激到震,有d老人家好可愛,有d真係好黑人憎

大宅

原帖由 pansyso 於 10-6-24 15:14 發表
唔止服務性行業人,我有次去超市,無喇喇比個老伯推我,我話阿伯,你出聲我行開讓你,唔好推我,點知個阿伯仲魚蝦蟹鬧返我,我真係激到震,有d老人家好可愛,有d真係好黑人憎 ...
沒辦法, 尼個世界咩人都有, 不足為奇.總之自己心情唔好就搵人來出氣, 我都見過有個阿伯無喇喇係咁罵惠康啲執貨阿姐,原因是因為話點解惠康啲生果唔靚, 仲要特價攞出來賣, 個阿姐好無辜,阿姐打工之嘛 .

侯爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

做飲食咪又係一樣,差唔多做咗10年,比人鬧到麻木咗,同比啲大6 c9追到麻木晒.比佢地訓練到啲EQ勁高.

水晶宮

畀面勳章

呢度咁多個回覆, 有一半以上都係講亞伯鬧人.
而家香港d亞伯係咪有病呀????

侯爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

冇錢出火,燥底

原帖由 bowling2004 於 10-6-24 15:28 發表

大宅

回覆 12# patwong 的文章

男爵府

原帖由 bowling2004 於 10-6-24 15:28 發表

首頁

尾頁

跳至