自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

真係好憎地產商.....一係就好似"日出堆填城"咁將堆填區吹到世外桃源.....

一係就D豪宅盤.....永遠用D鬼佬鬼婆.....金光閃閃咁.....堆砌出黎BLUE BLOOD生活.....好嘔好俗囉.....最嘔都係D樓盤名....."豪門".."富甲半山".....咁.....妖......小朋友第時返學講"我屋企住豪門/富甲半山".......好嘔好鬥身家囉......真係豪門都唔會睇電視廣告買樓住個叫豪門既地方囉......

個人意見.....見到就憎.....樓盤屋苑.....叫乜乜花園乜乜城咪幾好......搞到咁金光閃閃咁虛榮做乜??
http://hk.myblog.yahoo.com/mickjunior318

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

搞到咁金光閃閃咁虛榮做乜?? 咪大陸化囉!

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

改名果啲應該江郎才盡了

來來去去都係用 城...豪....君...etc

無什麼新意
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

珍珠宮

點解一定用d咁巴敝o既名?
點解廣告主角一定係外國白種男女?
點解background music一定係英文歌?
究竟係有蛋先定有雞先? 個人覺得兩者(顧客同地產商) 相輔相成,
反正你有你憎, 佢有佢贈錢、照樣大把人買

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

以前既樓盤, 以"間格實用""坐北向南""交通方便""用料四正"黎做賣點, 明顯係用家買黎一家大細住.

而家既樓盤, 只能用"浮誇""華而不實"黎形容. 唔著重間格同實用率, 只係要"豪"--$夠"豪", 會所夠"豪", 大堂夠"豪", 連D model都要elegant既....

幾咁假! 我唔係住酒店, 唔洗一入大堂就好似有reception counter D 好"elegant"既人serve 我. 亦唔使好似D廣告咁O係屋企淨係飲紅酒望住個窗!

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 sonic04 於 09-9-17 23:05 發表
改名果啲應該江郎才盡了

來來去去都係用 城...豪....君...etc

無什麼新意

O個間叫"天璽"既, 不如改做叫"天堂"啦.... 下次打的返去, 同司機講, "唔該去'天堂'!" 你話驚唔驚? 又話

珍珠宮

原帖由 Teresa 於 09-9-17 23:18 發表
以前既樓盤, 以"間格實用""坐北向南""交通方便""用料四正"黎做賣點, 明顯係用家買黎一家大細住.

而家既樓盤, 只能用"浮誇""華而不實"黎形容. 唔著重間格同實用率, 只係要"豪"--$夠"豪", 會所夠"豪", 大堂夠"豪", 連 ...

近排重睇黃子華棟篤笑,
佢提過樓盤廣告:
"無敵海景"? 即係你個海景好好打o既; 但你個海景係無敵, 咁我個海景唔駛出o黎行啦!

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

我想起之前既翔龍灣...搵個唔知咩世界小姐,拍到好似好high咁。果次去整車經過...邊有金髮碧眼鬼婆鬼佬呀,金毛就見到幾個。

大宅

豪門好似係九龍城附近既新樓盤.... 其實, 係九龍城最邊個度, 周圍好多好舊既樓. 亦不是41網.

原帖由 MC陳師奶 於 09-9-17 22:54 發表
最嘔都係D樓盤名....."豪門".."富甲半山".....咁.....妖......小朋友第時返學講"我屋企住豪門/富甲半山".......好嘔好鬥身家囉......真係豪門都唔會睇電視廣告買樓住個叫豪門既地方囉......
津小生及非牟利幼稚園園生的窮媽媽! ;)

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原帖由 Teresa 於 09-9-17 11:21 PM 發表

O個間叫"天璽"既, 不如改做叫"天堂"啦.... 下次打的返去, 同司機講, "唔該去'天堂'!" 你話驚唔驚? 又話

總之懶係high

第日可能叫桃園....仙境....etc...
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

大宅

我都好憎呢d廣告, 全部都係外國拍, 又宮殿又花園, 查實咪又係住宅樓一幢. 成個廣告都唔見個樓盤, 又唔講位置, 都唔知想點!

珍珠宮

好媽媽勳章

叫慣左就唔覺架喇, 都係一個名來架JER, 小朋友要鬥身家, 無個咁既名一樣有得鬥.

珍珠宮

原帖由 Teresa 於 09-9-17 23:18 發表

而家既樓盤, 只能用"浮誇""華而不實"黎形容. 唔著重間格同實用率, 只係要"豪"--$夠"豪", 會所夠"豪", 大堂夠"豪", 連 ...

仲要唔提果盤究竟係邊樹添,半山xx ,唔係半山....
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

原帖由 ecec 於 09-9-18 10:42 發表
我都好憎呢d廣告, 全部都係外國拍, 又宮殿又花園, 查實咪又係住宅樓一幢. 成個廣告都唔見個樓盤, 又唔講位置, 都唔知想點!

大宅

每次佢賣廣告
佢同我講:
你係買唔到我架喇
你成世都住唔起
你睇我幾靚!
幾豪華!
不過冇你份啵!

直頭想打爆個電視

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

係喎!比妳提醒,可能係引大陸人買都未定.

原帖由 alicemic 於 09-9-17 23:04 發表
搞到咁金光閃閃咁虛榮做乜?? 咪大陸化囉!

翡翠宮

是喔..俗不可耐..都是以前的名好一點, 學士台, 瑞士花園, 康怡花園...

原帖由 AhChuMaMa 於 09-9-18 12:02 PM 發表
係喎!比妳提醒,可能係引大陸人買都未定.

水晶宮

有無聽過"九龍半山一號",個名咁上下,但你地估下係邊度,落樓湊完女返黎話你地聽。

首頁

尾頁

跳至