自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

AI? or ??U 25/8/2009 致電話SELLer危疾....
我話你俾保單給我看先啦
SELLer話要電話確應先至寄保單,咁我話唔要..
SELLer不斷游說..好好架....
咁我問收到保單唔要點取消,SELLer話填填份取消FORM 就OK
咁咪OK la
保單 1/9/2009 生效
AI? or ??U 1/9/2009 寄出保單
我 3/9/2009 收到, 即日取消
取消FORM 好狗--話收到通知後下個月一號生效
10/9/2009 send message 話收錢

大宅

前2日呢間公司打比我話我份保單到期叫我續保,我只答我都無買你公司d保險,點續保呢!

大宅

但我話左信用卡佢係信用卡過數我有無地方投訴 咁就屈我一個月錢 阿B又小咗錢洗

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

去保監處投訴佢地得Ma?
前2日呢間公司打比我話我份保單到期叫我續保,我只答我都無買你公司d保險,點續保呢! [/quote]

公爵府

醒目開學勳章

You can call AIA C.S. 22328888 or go to CS centre to cancel the policy

冷静期有2星期, 可以退保, 佢地可以refund架!
快!快!快啦!!

原帖由 sheklaw 於 09-9-10 12:43 發表
AI? or ??U 25/8/2009 致電話SELLer危疾....
我話你俾保單給我看先啦
SELLer話要電話確應先至寄保單,咁我話唔要..
SELLer不斷游說..好好架....
咁我問收到保單唔要點取消,SELLer話填填份取消FORM 就OK
咁咪OK la
保 ...

大宅

今日打AI?公司投訴即日取消都收錢,佢話醫療保無冷静期,即日起收錢,點都收我一個月錢,所以咪電話陷阱 v_V

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

佢過左錢未,未既就即去銀行canncel autopay佢先
之後至慢慢同佢地理論

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好簡單0者, 直接打去"香港保監處"投訴, 同日直接報料比"平果/東方"報...通常都有跟進架.

依家都有2個媽媽話收到電話, 咁即係呢期興電話保險的編案啦...

總之大家萬事小心. 唔係親眼見到... 請莫相信.

大宅

thanks , but not AIA is AIU , is it part of AIG??, AIU send letter to me, right hand corner of envelope lcover also have AIG......
原帖由 fundfund 於 09-9-10 13:55 發表
You can call AIA C.S. 22328888 or go to CS centre to cancel the policy

冷静期有2星期, 可以退保, 佢地可以refund架!
快!快!快啦!!

禁止訪問

有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 pipi331 於 09-9-10 14:56 發表
成日都收到 渣dull 銀行介紹xx保障, 電話登記就得, 但問佢攞資料就比唔到. 我都費事睬佢.

哈哈, 我前日又係渣X打比我, 我煮緊飯, 佢話有個優惠比我 (重要話特選客戶先有~真係唔該晒~) 每月供$1000,比10年送埋保障.....之類, 我即刻話唔需要 (話明無多餘錢), 佢又話係咪太貴, 有 $500 喎, 我又話, 小姐我真係無多餘錢, 佢又話, 好多人都登記左, 你重咩唔參加~
好笑, 咁多人中六合彩又唔見我中 :;pppp:
:-D :-D :-D

男爵府

AIU HOTLINE: 2232 8282
因為有愛,所以遺憾。
因為遺憾,才會更珍惜。

大宅

oh, thanks all, i just receipt AIU phone, she said ask her manager, her manager review the whole case, said AIU just send mail to me at 1/9/2009, so although i send cut form at 3/9/2009, she will revised the cutting date at 1/9/2009 and not charge me......(remark:but haven't said about 冷静期....then if i cut late few day, then still charge me???....i forgot ask) i also forgot ask who she is....v_v, may be i phone tonight to confirm....., next time, reject all phone sell......

大宅

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 sheklaw 於 09-9-10 14:08 發表
今日打AI?公司投訴即日取消都收錢,佢話醫療保無冷静期,即日起收錢,點都收我一個月錢,所以咪電話陷阱 v_V

咁衰就SEND資料去報館 / 雜誌 / 消委會投訴佢啦
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

不能就此擺休,誓要取回公道!

大宅

我都買了類似 - 是hsbc , 未收到保單 , 如果唔岩, 我都好擔心cancel 唔到

大宅

我都買了類似 - 是hsbc , 未收到保單 , 如果唔岩, 我都好擔心cancel 唔到

男爵府

通常都吾聽,心情好就立即講吾要,態度吾好就擺低電話筒一邊等佢自己講,吾聽,一陣至收線。

珍珠宮

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

首頁

尾頁

跳至