跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

之前我都有報過呢間學校, 好似校風幾好, 校舍超大. 但較殘舊. 同埋開放日我去參觀的時間, 覺得d老師就麻麻, 年紀不小, 愛心麻麻, 無mug笑容, 所以最後我無選到

複式洋房

我囡囡 & 囝囝在張煊昌畢業。他們都喜愛此幼稚園 雖然校舍舊,但老師我覺得ok。張煊昌幼稚園有一條龍可升上張煊昌小學和陳震夏中學。學校設有不同獎項鼓勵學生各方面發展

禁止訪問

複式洋房

原帖由 rainbow1623 於 09-7-13 15:14 發表
Hi h9822532 & NgVivian, 唔該哂兩位mami既意見.
我會帶阿仔去試吓interview, 順便睇吓d環境 & 老師既質素再決定.

NgVivian, 想問你兩個小朋友依家讀邊間小學?
除左佢地自己間小學之外, 仲有邊間小學收既機會大d呢 ...

大嗰果讀幼稚園時和你小朋友一樣上堂不專心,現在她讀王錦輝,細嗰果讀一呂 。張煊昌有外籍老師ah

大宅

其實我都幾鐘意呢間學校, 早兩年同仔仔報k1 時, 仔仔去到唔捨得走, 因為校舍好大, 又有好多車仔玩, 亞仔不知幾開心, 不過因為佢無N班, 我最後喺康傑比佢讀N班, 唔想佢重新適應, 所以無轉校

大宅

2009年k1現在仲有位?? 仲有一個月就開學lar bor...甘奇怪???

複式洋房

原帖由 msquare 於 09-7-14 00:15 發表
2009年k1現在仲有位?? 仲有一個月就開學lar bor...甘奇怪???

咁公道啲講句, 除非間學校好細, 否則的話, 有位o既學校都為數不少o既

禁止訪問

民房

原帖由 rainbow1623 於 09-7-14 10:06 發表
Hi NgVivian, 你個小朋友係唔係返左學之後, 係學校老師教到佢專注力改善左呀?
你小朋友依家讀緊既小學, 係派位 / 自己叩門?
呢間幼稚園所教既嘢, 對你小朋友升上呢間小學, 係學習上有無困難?
辛苦嗎?

...

HI,最新消息有家長同我講佢地轉校長,有d老師都走你地有無聽過

民房

回覆 10# rainbow1623 的文章

奇怪,我都打去問過,學校話起碼9月先派表,叫我留電話,有消息再通知我.

禁止訪問

複式洋房

Hi Rainbow1623, 我大果嗰小朋友到現在佢都係專注力不足呀! 但他有創意念頭。
小朋友依家讀緊既小學, 大果嗰 是自己考 / 細果嗰是自己叩門等call面試
呢間幼稚園所教既嘢, 對我小朋友升上呢兩間小學, 係學習上有無困難?
首先,王錦輝是直資用英文授課,開頭會比較辛苦,除非你讀國際幼稚園全英文授課就會好d。
最後,一呂我覺得我小朋友可以應付得到,因為我每晚會和他温習課本和功課,而學校所教的每一個單元完結都會和小朋友評估。
我覺得這間幼稚園比大x聖x有愛心。聽聞今年會轉校長,之後的情況我就不知道。

禁止訪問

大宅

今年會轉校長呀?
之前已經轉過一次...
希望轉校長後, 會更好啦!

不過唔知係咪, 其他學校都未咁遲呢?
因為我仲未收到通, 幾多號開學呀!!

原帖由 NgVivian 於 09-7-14 22:19 發表
Hi Rainbow1623, 我大果嗰小朋友到現在佢都係專注力不足呀! 但他有創意念頭。
聽聞今年會轉校長,之後的情況我就不知道。
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

民房

我小朋友07/12出世,你本來想小朋友做大仔?

原帖由 rainbow1623 於 09-7-14 16:03 發表
我個仔係06/12, 符合入讀今年K1既歲數, 所以, 佢地就同我咁講law.

你個小朋友邊年出生?

複式洋房

原帖由 rainbow1623 於 09-7-15 09:50 發表
Hi NgVivian, 唔該你咁有耐性回答我既問題.
咁你兩個小朋友都好叻, 入讀呢兩間咁好既小學.
你知唔知多數張煊昌會派去邊間小學?

我都有聽聞張煊昌今年會轉校長, 同埋有好多老師走, 所以我都心大心細, 唔知讀唔讀好 ...

我都收到風話今年會轉校長和有好多老師走,不過你可以面試咗再諗,我諗你不會只面試一間咁少,到時d學校話收再和小朋友一起 邊間好

大宅

rainbow1632,
it's really late for your interview now (July already) for the school year of 2009 which will start in coming Sept....

IF you dont choose this school, do you have back up choice??

My girl is also 0612 baby so I am interested to know your plan.
My baby will start K1 in coming Sept, a school next to my house.....

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至