自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

我對門牙都唔齊,8字牙(emoji)
所以攪到咀唇厚(emoji)

但係,我係1個靚女(emoji)

我想講:當你嘅優點完全可以蓋過你嘅缺點時。根本冇人介意你嘅所謂缺點。

世上無人完美,自然就是美。

自問鐘意運動,所以有啲身型,
平時亦唔化妝,唔保養。
但周圍啲人都話我靚女

另外就係相由心生,要心存善念,孝順父母。

有晒里里外外嘅鍛鍊&修養,你自然會散發一種自信自然美+魅力。

唔好叫我send相

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

一個人有自信其實小小瑕疵唔會覺。

我有暴牙(明顯) 仲要倒及(唔明顯), 我以前都考慮過整靚佢,同幾個朋友傾過都話唔需要整,唔礙眼,無謂嘥錢又辛苦,最後都只係好少少。
所以我都無理啲牙,牙醫話我啲牙幾好,所以費事無事搵事嚟搞

子爵府

回覆樓主:

睇情況啦~~
識個女仔廿幾歲,帶口罩幾靚,身材中等
但一除口罩真係嚇死人,一副西瓜刨嘅牙
真心有d比佢嚇親
呢d就真係應該去箍牙

複式洋房

公爵府

棚牙唔靚點都要搞搞佢吧

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

怪父母無咩用,但自己都可以去cool ....

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

JoeyJoey 發表於 24-3-12 01:19
睇情況啦~~
識個女仔廿幾歲,帶口罩幾靚,身材中等
但一除口罩真係嚇死人,一副西瓜刨嘅牙

都係㗎, 我都遇過,一除口罩嚇死你。
不過呢啲情況自己畀錢去cool囉,唔好怪人咪得囉。

侯爵府

2024年龍年勳章

如果位jm講得怪父母,應該佢覺得父母係有經驗能力但當年無帶佢去搞,可能掛住搵食無留意到佢啲牙,如果父母無能力,都唔會怪佢地吧!
我反而覺得果位jm都係呻下,我反而反思到作為父母要了解自己仔女有咩需要,有咩需要及早糾正,能力範圍內可以做既就為仔女做,牙、腳、眼、脊椎....等等。
我都怪父母細個無教我揸筷子,俾人笑咗廿幾年、佢地知架,但從來無耐心教過點揸,直到我大個上網睇片學翻好,所以我亦會好注意仔女揸筷子、揸筆姿勢,耐心去教。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Agree

Don't blame your parents, when you can pay for yourself after age 20 when you earn a salary

子爵府

小華子 發表於 24-3-12 05:13
棚牙唔靚點都要搞搞佢吧

同意
D牙唔靚可以好大影響,以前年代d人可能唔理,而家唔同晒啦!連牙科保健見小朋友d牙生得唔靚都會建議去cool牙,而且呢d後天有得搞,同埋非常值得搞,雖然有自信係好事,但樓主又唔駛數到自己咁令人羨慕既

男爵府

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

回覆樓主:

系呀,我都系自己大個去cool牙,,上一代無得怪,當年屋企經濟吾好無得怪,可能我老豆都想做李+x,,,但吾得,又可以点??

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我女12歲哨牙嚴重,而家有能力就同佢處理,上一代環境冇可能啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

忌廉寶寶 發表於 24-3-12 08:19
同意
D牙唔靚可以好大影響,以前年代d人可能唔理,而家唔同晒啦!連牙科保健見小朋友d牙生得唔靚都會建議 ...

我女個哨牙嚴重到牙保叫我出去搵專科,趁細去處理,唔好再等

大宅

我愛Corina 發表於 24-3-12 05:30
怪父母無咩用,但自己都可以去cool ....

我都係22嵗出左嚟搵錢,自己去cool, 父母比唔到嘅,自己努力争取吧。

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

其實我都係想表達:一個人美與醜係講整體。
如果你啲牙好靚,但你超肥呢?
如果你外面好靚,但心地好差呢?
好多方面的。
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

大宅

回覆樓主:

我係出來做野幾年後,自己賺錢才cool牙。所以,如無記錯當年我應該係25歲才cool牙。

另外,我從冇將cool牙這件事與父母扯上任何關係。我意思係我從冇覺得父母一定要幫我做這件事。可能細時家窮,父母已好辛苦。

咁當然,在這裏呻的果位jm,可能都只是呻下,無其他意思的。但我建議如果有能力,就自己去cool牙啦。成年後才cool牙的人應該不小。吾好限制自己,覺得cool牙要細路才cool得。加油!

公爵府

回覆樓主:

牙真係好影響外貌架
但不需要怪父母嘅
大個左自己整好佢就好了

大宅

2024年龍年勳章

無圖無真相...

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

sylvester123 發表於 24-3-12 08:25
系呀,我都系自己大個去cool牙,,上一代無得怪,當年屋企經濟吾好無得怪,可能我老豆都想做李+x,,,但吾得 ...

忽然諗起,李+x個仔都是哨牙喎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊