自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

17歲拔萃男書院學生曾憲哲失蹤7日後,於星期三在老鼠田坑被尋回。警務處港島總區總督察林欣宜表示,警方判定今次是失蹤人士案件,沒有刑事成份。

林欣宜說,坊間有很多傳言猜測事件經過及曾憲哲獨自上山的原因,但警方經深入調查後認為事件不涉及刑事成份。

她強調目前最重要是曾憲哲的身體健康,以及他和家人可以渡過難關,回復正常生活,她呼籲外界不要再作出不必要的猜測。

林欣宜又提到,在搜救行動中警方出動可以播放聲音的無人機,過程中播放曾憲哲喜歡的音樂以及拯救他的資訊,希望對方聽到,不要放棄。她形容今次搜救行動極為困難,有如大海撈針,搜救隊伍一度要擴大行動範圍至沙田、大圍、馬鞍山一帶,颱風小犬襲港以及黑色暴雨,亦加大搜索難度。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1723023-20231013.htm

男爵府

好媽媽勳章

又有新post

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

hct300 發表於 23-10-13 17:07
17歲拔萃男書院學生曾憲哲失蹤7日後,於星期三在老鼠田坑被尋回。警務處港島總區總督察林欣宜表示,警方判 ...

警方有線人在bk?
放下自在

水晶宮

又會引來一班陰謀論, "警方高調介入及澄清一定有陰謀...."

公爵府

好彩有得論,唔論就無答案。第二論就到以后失蹤人士,係唔係按現有標準

水晶宮

畀面勳章

cattz288 發表於 23-10-13 17:14
警方有線人在bk?

應該有b k jm係警方臥底,仲唔止一個
推理能力極高,同時為搜救人員抱不平

琥珀宮

超級同意,其餘內情根本不需要向公眾交代,希望d 8公8婆收聲

「警方經深入調查後認為事件不涉及刑事成份..
..呼籲外界不要再作出不必要的猜測 」

loveclementine    發表於 23-10-13 19:36
lovemisha    發表於 23-10-13 18:05
TEMPO123    發表於 23-10-13 17:57
上校車    發表於 23-10-13 17:53

珍珠宮

cattz288 發表於 23-10-13 17:14
警方有線人在bk?

似啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

木土土 發表於 23-10-13 17:22
超級同意,其餘內情根本不需要向公眾交代,希望d 8公8婆收聲

「警方經深入調查後認為事件不涉及刑事成份.. ...

仲作到有人會被捕,真係神
放下自在

伯爵府

17歲拔萃男書院學生曾憲哲失蹤7日後,於星期三在老鼠田坑被尋回。警務處港島總區總督察林欣宜表示,警方判 ...

咪係囉,警方同搜救隊最消楚事情細節,有無懷疑最清楚,啲人唔好再自己作故事當真

珍珠宮

好多群組都仲討論緊,我覺得好無聊,搵得返就得啦!人哋嘅家事關我哋咩事呢!

水晶宮

畀面勳章

木土土 發表於 23-10-13 17:22

「警方經深入調查後認為事件不涉及刑事成份.. ...

同意!

子爵府

佢係咪果日新聞講警隊男拔高層

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

我信政府(警方&消防)以後會用唔低於呢個標準搵人。
當時人有咩能力動用幾多非政府資源,人人唔同。
而家咁多咁熱心嘅市民喺網上努力搵真相,希望佢地將來可以參加義工隊,幫手分析 d 相都好呀!

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

從來都講無刑事成份

引用子華一句
要用常理分析
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

伯爵府

過多的關心就是騷擾
男學生同屋企人只係需要好好去過渡事情
其他市民大眾何必食花生唔放過件事?

珍珠宮

回覆樓主:

係咪我高估但喺bk嘅jm嘅理解能力? 從來講緊嘅係,無論你係好感恩,但唔好再問,或有疑點,問討論一下都好,都應互相尊重。

而家在bk嘅問題係,一班"不要問"嘅回應係用好多惡毒語, 詛咒人/稱呼人哋做8公8婆/話有疑問嘅人有報應等等。。。。。

有無一個"支持不要問"嘅網友解釋一下,唔同意見啫,為何要用惡毒語言去回應?如果提出疑問係網暴,詛咒唔同意見嘅人算唔算網暴?

好多jm已回應左幾百次,無質疑去救同學,孩子安全是最重要,但有疑問想討論一下係好正常。而家有警察出來澄清一下是好事。

停止網暴係停止再詛咒嘅人就真!

登陸火星    發表於 23-10-23 09:49

男爵府

adrianada 發表於 23-10-13 17:33
佢係咪果日新聞講警隊男拔高層

佢叫林欣宜總督察,文中用「她」,點讀男拔?

aidan08    發表於 23-10-14 01:39

珍珠宮

SOHOT 發表於 23-10-13 18:02
佢叫林欣宜總督察,文中用「她」,點讀男拔?

咁佢又去到一哥咁頂
呢case 咁大,一哥自己都講兩句
DB喎咁呼風喚雨,對鞋係要擦下

attach1/tmp/php5GEzU6

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 薯圈 的帖子

我係支持不要深究,不過真係答你唔到bk咁多人,人人素質都唔一樣,勿為哩d報應論影響心情
有d jm有時候可能激動左d 不過無論站係咩立場,大家出發點都係好既

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊