自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

年頭辭左職,搵左另一份工,係見有工返住先,好快發現唔岩,對上一份工,因為同職位同事係部門主管老婆,日日睇實我又針對我,玩左一星期無得玩

今份工返左三星期,教我做野差唔多級別同事,佢時惡時好,成日未睇清楚啲野邊個錯,大大聲話左我先,全世界都聽到,係我錯定唔係我錯,我都比佢話,態度又勁差,不過佢對好多人都咁差,但同佢最多接觸係我,遲啲會請多個女仔under我地,仲有公司個廁所好嚴格,個清潔阿姐有經理撐腰,成日企係廁所睇實邊個整污糟廁所,整污糟左又會影相同眾人前罵,但講緊係一舊廁紙掉左入廁所入面垃圾桶個蓋開左小小,咁樣我都比人罵

大宅

in_hk_people 發表於 21-9-10 15:05
年頭辭左職,搵左另一份工,係見有工返住先,好快發現唔岩,對上一份工,因為同職位同事係部門主管老婆,日 ...

太多字…再續

仲有廁所個蓋沖左水,唔可以蓋蓋,要打返開,因為要確保下一位睇到乾淨先用喎疫情關係都無得蓋廁所蓋好令人不安,同埋個阿姐長期望住,一邊個整污糟就影相同埋捉人,去廁所都唔敢去,好大壓力

好唔開心,我都有份長兼頂一頂住先可以,都有幾個interview, 依家諗緊捱落去定走人算,襯唔洗一星期通知…..

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

in_hk_people 發表於 21-9-10 15:05
年頭辭左職,搵左另一份工,係見有工返住先,好快發現唔岩,對上一份工,因為同職位同事係部門主管老婆,日 ...

全部工作都有不好之處, 只差你接受不....

唔好期望下一份會好, 可能係更差....每間公司都有自己的文化, 向前看....

但求出糧準, 人工唔差, 有医保, 有大假, 返五日, 已經很不錯了.....

返工唔係伴侶, 唔係屋企人, 唔好希望可以夾得到....清醒一下.
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

禁止訪問

珍珠宮

現在咁環境, 除左補移民空缺嘅位, quit嘅通常係豬頭骨, 邊做邊搵

瑪瑙宮

繼續搵工

公爵府

虎到金來勳章

唉, 咁辛苦就走啦, 人生苦短, 唔值得嘅工就走啦.

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

有長兼又有幾個interview,真係頂唔順就閃
如果唔係,你去interview攞幾次假都煩

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

走,去個厠所都有壓力 。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

再搵

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

in_hk_people 發表於 21-9-10 15:09
太多字…再續

仲有廁所個蓋沖左水,唔可以蓋蓋,要打返開,因為要確保下一位睇到乾淨先用喎疫情關 ...

我都想有個咁嚴嘅清潔姐姐!我經常開左蓋先發覺噴射式灑尿係廁板上!

大宅

lojo11 發表於 21-9-10 15:22
我都想有個咁嚴嘅清潔姐姐!我經常開左蓋先發覺噴射式灑尿係廁板上!

個清潔阿姐咁嚴,係因為佢唔想做咁多野,佢唔想洗廁所,我聽人講架

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

in_hk_people 發表於 21-9-10 15:27
個清潔阿姐咁嚴,係因為佢唔想做咁多野,佢唔想洗廁所,我聽人講架

咁我覺得用得清潔係應該的,仲要係同事用,唔係公廁嘛

瑪瑙宮

in_hk_people 發表於 21-9-10 15:09
太多字…再續

仲有廁所個蓋沖左水,唔可以蓋蓋,要打返開,因為要確保下一位睇到乾淨先用喎疫情關 ...

未見過清潔姐都咁乞人憎, 又有長兼同其他 interview, 比我會唔做.

大宅

lojo11 發表於 21-9-10 15:28
咁我覺得用得清潔係應該的,仲要係同事用,唔係公廁嘛

我明白要乾淨,但係有人睇實,同埋出事會睇cctv追查,連小小野都放大黎睇,我覺得有啲誇張

大宅

Nancy20090615 發表於 21-9-10 15:28
未見過清潔姐都咁乞人憎, 又有長兼同其他 interview, 比我會唔做.

係呀我尋日嬲到想衝落廁所罵個清潔阿姐,做清潔做到咁惡,成日叫人唔好掉垃圾,又唔好點點點,驚自己好多野做

侯爵府

唔使唔開心, 返工/同事/上司都係講夾唔夾倒, 夾唔倒咪算囉, 我N年前份工做了1X年執咗, 之後果半年內我返咗4份, 發覺唔對路就走無謂嘥時間, 終於第4份可以再定落來, 你都加油

男爵府

回覆樓主:

人工好多?唔係就走。。去個厠所都咁大壓力

水晶宮

繼續騎牛搵馬

伯爵府

虎到金來勳章

連去TOILET都被人MON住, 好有壓力, 我會搵過份
樓主加油!
你只係未係對既時間搵到份好既工姐.

首頁

尾頁

跳至