自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

究竟係人既唔小心,定係設計問題呢? 轉自 TAI PO 大埔 fb

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章

我覺得大部份嘅交通意外係駕駛態度問題

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

沙田鄉事會路 大涌橋路交界發生交通意外 更新版

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

【最新】沙田大涌橋路沙田圍路私家車小巴相撞,小巴翻側,多人受傷

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=22660&refer=Share

珍珠宮

珍珠宮

條路咁多年啦,又闊又直,好好揸的,唔關設計事啦。

珊瑚宮

【0613即時】沙田大涌橋路私家車撞小巴

好恐怖,暫一死六傷

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

睇左車cam,綠van撞到白色奧迪,綠van 再反轉左,有一個男人訓地,口鼻流哂血 ,RIP

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

白毛毛 發表於 21-6-13 15:27
條路咁多年啦,又闊又直,好好揸的,唔關設計事啦。

就係太闊太直,D人以為睇得好清楚可以衝埋過去,咪出事囉! 呢個位都係黑點嚟

公爵府

stagea 發表於 21-6-13 15:41
睇左車cam,綠van撞到白色奧迪,綠van 再反轉左,有一個男人訓地,口鼻流哂血 ,RIP
...

係白色車撞綠van喎
十成十睇錯燈,白車前重有架黑色私家車
孭仔燈位嚟

水晶宮

回覆樓主:

del

happylife28    發表於 21-6-13 23:49

珊瑚宮

ddkaka 發表於 21-6-13 15:49
朋友話應該係小巴衝燈

網上話似係白色私家車睇錯燈。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆樓主:

喺白車沖燈,定van仔衝燈?

男爵府

my005 發表於 21-6-13 15:35
【0613即時】沙田大涌橋路私家車撞小巴

真係要報上東張西望, 甘攪法

水晶宮

my005 發表於 21-6-13 15:50
網上話似係白色私家車睇錯燈。

c6話:當時所有車都需要轉左,不可直行,白色車直行,所以出事

伯爵府

好媽媽勳章

坐小巴緊記帶安全帶!

伯爵府

好媽媽勳章

ddkaka 發表於 21-6-13 15:56
c6話:當時所有車都需要轉左,不可直行,白色車直行,所以出事

咁可能係Sunday driver, 唔熟路!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

loloma 發表於 21-6-13 15:46
係白色車撞綠van喎
孭仔燈位嚟

綠van撞到白色奧迪,綠van 再反轉左。。。我意思是撞到反車,無講睇錯燈。

黑色車行先,再到白色奧迪跟住行,應該係呢2架車衝燈導致交通意外,當時係可以左轉去大圍方向。

呢個位,我成日右轉去入去小瀝源

公爵府

2023年兔年勳章

loloma 發表於 21-6-13 15:46
係白色車撞綠van喎
孭仔燈位嚟

香港啲路唔夠用,就設計咗呢啲垃圾嘅孭仔燈。

咁嘅設計都唔知累死幾多人。

琥珀宮

elysemama 發表於 21-6-13 15:59
咁可能係Sunday driver, 唔熟路!

假期先多呢啲司機,見到司機係女人。

首頁
12345...10

尾頁

跳至