自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

]

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

報警唔關事喎..... 你等食環署去處理啦.

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

係呀,只可能等食環署做野。
盡我一己之力,發放正能量!

男爵府

原帖由 bosch 於 09-4-20 19:36 發表
報警唔關事喎..... 你等食環署去處理啦.

管理處話勸佢唔聽, 而想佢即時停止滴就唯有交俾警方處理嗃.

男爵府

好煩, 不停滴滴聲, 仲要彈入屋 :(

大宅

應逐同你屋苑管理complain.
我樓上家人就手洗BB 衣物, 唔'鯨'水就晒出去!! 攪到我D衣物濕晒!

男爵府

終於停咗, 唔知係咪管理處再上去時講比佢聽我會報警, 肯定聽日又要投訴過 :(

大宅

好媽媽勳章

報警無用~警方唔受理的...
應該打食環熱線28680000/政府熱線1823

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係呀都唔關警察事你打去食環處la.

男爵府

警察唔係維持治安ge 咩......乜連冷機滴水都要管埋架 ?

伯爵府

應該打 1823 政府熱線
報警的話簡直係濫用喎 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 danielmama 於 09-4-20 19:33 發表
投訴極都唔整, 今日已報食環署, 管理處幾個鐘頭前勸佢關冷氣先, 仲滴緊, 咁我而家係咪應該報警? thx

如果滴水情況依然, 你就要不停打去食環署.
我以前都試過, 食環署接左你單case之後, 佢會跟進, 仲會打電話講你知佢做左d咩野...有無上去睇過...等等.
你可以叫跟進你單case個幫辦比佢個電話你, 等你可以再佢聯絡.
總之一日唔解決, 你就日日打去同佢講你好慘, 好困擾.....

男爵府

, thx

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 danielmama 於 09-4-20 23:21 發表
係管理處叫我報警, 佢話勸極都唔聽, 佢不停滴滴滴, 咁算係滋擾, 即時解決方法係報警, 我唔知係咪可以咁做, 所以上嚟問吓啫, 點知有啲人講嘢冇建設性兼好似想撩交嗌咁, 我唔會中計的, 請慳番, 唔該晒所有真係想幫人嘅 ...

我唔知道可唔可以報警, 我只係知道食環署係有責任去跟進.
我以前試過, 個女幫辦好好人, 佢留左個電話比我.
仲會話我知佢幾時上過去, 幾時無人係度......到有人係度, 又話比我知樓上嘅人做左d咩補救方法.
但係都攪左成二個月至解決到呀!
樓上冷氣機滴水, 真係好慘架, 記得以前一聽到有滴水聲, 我就好怕, 直情係攪到精神緊張.
而家搬左至唔怕夏天咋!
希望你可以盡快解決喇!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

d人又係衰架 , 自己自c 都死 , 佢又吾知滴水真係好煩 , 滴足成晚人地吾洗訓咩 !
我樓上重衰 , 三間半夜淋花 , 又係滴滴聲 , 好黑人憎:;pppp:

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 ganbare 於 09-4-20 23:38 發表
d人又係衰架 , 自己自c 都死 , 佢又吾知滴水真係好煩 , 滴足成晚人地吾洗訓咩 !
我樓上重衰 , 三間半夜淋花 , 又係滴滴聲 , 好黑人憎:;pppp:

咪係! d人唔諗吓你就嘆緊世界, 可憐樓下嘅比你攪到無覺好瞓, 真係人都癲架!
即使今日解決左無滴水, 但係我試過晚晚差唔多時間就擔心, 因為唔知佢幾時又滴過.....唉~

男爵府

原帖由 newbiee 於 09-4-20 23:32 發表

我唔知道可唔可以報警, 我只係知道食環署係有責任去跟進.
我以前試過, 個女幫辦好好人, 佢留左個電話比我.
仲會話我知佢幾時上過去, 幾時無人係度......到有人係度, 又話比我知樓上嘅人做左d咩補救方法.
但係都攪 ...

多謝你, 我都希望可以盡快解決, 唔知點解上面部冷氣咁勁, 可以滴到我幾扇窗都好濕, 我都有少少精神緊張, 成日等佢下一滴幾時滴落嚟

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 danielmama 於 09-4-20 23:45 發表

多謝你, 我都希望可以盡快解決, 唔知點解上面部冷氣咁勁, 可以滴到我幾扇窗都好濕, 我都有少少精神緊張, 成日等佢下一滴幾時滴落嚟

我都曾經係受害者, 絕對明白你感受架!
直情係一樣呀! 我直情唔敢打開窗, 因為會比佢d水彈入黎, 又會不自覺咁計住佢下一滴大約係幾耐....真係好慘!!
攪到個人無晒心機, 返工又無精神, 脾氣都差d呀!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 danielmama 於 09-4-20 19:33 發表
投訴極都唔整, 今日已報食環署, 管理處幾個鐘頭前勸佢關冷氣先, 仲滴緊, 咁我而家係咪應該報警? thx

報警?? 一陣比人話你浪費警力呀 ! 報食環署係最好方法, 如在bk有人叫你去報警, 我估, 靠害多。

水晶宮

好媽媽勳章

me three
原帖由 newbiee 於 09-4-20 23:55 發表

我都曾經係受害者, 絕對明白你感受架!
直情係一樣呀! 我直情唔敢打開窗, 因為會比佢d水彈入黎, 又會不自覺咁計住佢下一滴大約係幾耐....真係好慘!!
攪到個人無晒心機, 返工又無精神, 脾氣都差d呀! ...

首頁

尾頁

跳至