婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日我仔百日宴,我99醉到不省人事,要幾個人枱佢個隻,我仔一早已經好餓,諗住返到6299屋企即刻沖涼食奶,係的士到我話個仔餓左好耐,去到要即刻搞掂個仔先,我62就鬧我,話我成日緊張,話99係最緊要,我唔出聲,跟住我問佢地屋企有冇熱水,又話我成日都係咁,佢地幫我睇bb好大壓力。到落車,我62扶我99落,我一齊落話送佢地返屋企先,99一跌我攬佢。我抱住bb,撞到我仔喊晒,我62推開我,話 走啦,一陣你個仔有咩事我賠唔起啊咁矜貴,我著晒燈即刻上返車,我老公拉住車門,我話你湊你老母返屋企啦,我自己搞得掂。我老公照上車,最後62自己搞99。

複式洋房

Yinglolo 發表於 18-11-11 02:30
今日我仔百日宴,我99醉到不省人事,要幾個人枱佢個隻,我仔一早已經好餓,諗住返到6299屋企即刻沖涼食奶, ...

忍你2次話幫你送埋99返屋企先都仁至義盡啦我,bb餓唔通我唔餵奶比佢,要照顧99先咩,對我嚟講我個仔係最重要。同埋我冇要你哋幫我手睇BB,我自己都可以搞得掂,唔好講到我逼你地湊咁樣。岩岩仲要推我!今日乜野都係我搞!真係勁嬲!唔想再同佢地有任何來往!我冇要你擺我個仔係第一位,但你唔可以阻止我!

男爵府

一個大好機會以後唔駛見
最女係老公都睇到
廢事講多次

大宅

回覆樓主:

你奶奶好高興喎,飲到醉晒,最怕呢d人,女人更甚,一醉就失儀

男爵府

樓主老公啞架?唔會講少少嘢調解一下?
唔知你嗰句攪掂左個仔先係同邊個講,62被辣著合唔合理,但有老公又有62兩個男人都攪唔掂個自己唔識節制飲醉酒嘅99,而令個醉酒婆推到抱住bb嘅你?咁62同老公未免太失敗。

複式洋房

KILW 發表於 18-11-11 07:36
樓主老公啞架?唔會講少少嘢調解一下?
唔知你嗰句攪掂左個仔先係同邊個講,62被辣著合唔合理,但有老公又 ...

我奶奶醉左真係勁誇張,未見過有人可以誇得過佢至於我老公,每次有湊仔啲問題,6299又搖又un逼我仔食奶咀等等,我叫完6299唔好再咁樣做,62成日都會話我,我叫老公勸佢地唔好咁樣做,老公又會話我,我覺得我係bb媽咪如果你想湊應該跟返我湊法咁樣。今次返到屋企佢冇出聲話我,已經好小有,難得個隻。
不過我個句係在的士上面同佢2個講

複式洋房

Yinglolo 發表於 18-11-11 02:31
忍你2次話幫你送埋99返屋企先都仁至義盡啦我,bb餓唔通我唔餵奶比佢,要照顧99先咩,對我嚟講我個仔係最重 ...

我朋友話 佢緊係著緊佢老婆,同我一定著緊我個仔一樣,但就算返到去搞啊仔啲野,咪都係我搞,又冇叫佢幫我同啊仔沖涼個啲。真係唔明。。

禁止訪問

複式洋房

SASA滾 發表於 18-11-11 09:59
我明,自己另一半醉酒,要照顧佢已經好類,你可能無心講,但俾人感覺無人叫你幫手洗唔洗咁快關定後門,62 ...

唉仲係酒樓個時99一醉就已經癲晒個隻,我就睇到佢走個刻,仲吐到我手鞋都係。我喺酒樓一早叫佢哋攤凍啲熱水,又唔幫我攤凍,又要我唔好帶水出去,搞到BB勁喊等好耐啲水先凍先可以食奶,其實係包括好多嘢,佢哋做嘢令我完全唔可以放心,所以好多嘢都一定要一早講定先得。
我哋攞住好多袋野同BB車,老公係車尾箱攞緊。總之呢個百日宴就係勁煩同勁嬲

公爵府

回覆樓主:

奇怪,你bb百日宴,你們去酒樓不帶奶粉,奶樽? bb 要餓好耐? 你做媽媽的本身己經失職。

複式洋房

美之選468 發表於 18-11-11 12:42
奇怪,你bb百日宴,你們去酒樓不帶奶粉,奶樽? bb 要餓好耐? 你做媽媽的本身己經失職。
...

應該我講得唔清楚,我係有帶奶粉奶樽,不過冇帶水,散場我係門口同啲人傾緊,62睇住bb,99個陣就醉,bb已經餓喊,62就話等返屋企先食,結果又等勁耐先走

子爵府

你地一齊住?咁你又上的士既?

複式洋房

金三珣 發表於 18-11-11 13:16
你地一齊住?咁你又上的士既?

我地住得好近,係諗住送99返屋企先因62一個搞唔掂

子爵府

Yinglolo 發表於 18-11-11 12:38

唉仲係酒樓個時99一醉就已經癲晒個隻,我就睇到佢走個刻 ...

唔叫你帶水你就唔帶,要攤凍啲水又唔自己跟,但湊仔方法又要跟你?你都好矛盾啫。

Miulo    發表於 18-11-11 15:00

公爵府

Yinglolo 發表於 18-11-11 12:58
應該我講得唔清楚,我係有帶奶粉奶樽,不過冇帶水,散場我係門口同啲人傾緊,62睇住bb,99個陣就醉,bb已 ...

要馬上向酒樓要水呀? 我的孩子年幼時,我帶佢出門試過走到大家樂,大快活,美心都曾經要過水(你直接把奶樽交俾對方就可)

複式洋房

馬爾太 發表於 18-11-11 13:34
唔叫你帶水你就唔帶,要攤凍啲水又唔自己跟,但湊仔方法又要跟你?你都好矛盾啫。
...

我都後悔冇攞水出去,個陣攞住好多野又諗酒樓都有水。琴日真係好忙,99唔幫我手,係到打牌飲酒,叫佢幫下手攤啲水都唔整,其實係自己個仔啲野應該我自己搞,不過你咁樣講法,係咪我叫我99幫我手攤凍都有問題?
但我唔明既係湊仔方法跟我有咩問題?我係佢啊媽連點湊仔我都冇得揀?

複式洋房

美之選468 發表於 18-11-11 14:28
要馬上向酒樓要水呀? 我的孩子年幼時,我帶佢出門試過走到大家樂,大快活,美心都曾經要過水(你直接把奶樽 ...

不過酒樓係滾水,其實應該一早攤凍先,下次一定帶水出去,唔會再聽佢地講唔帶。

別墅

回覆樓主:

BB好細,暖水一定要隨身帶,否則要周圍揾,又要啱温度,仲煩!

子爵府

Yinglolo 發表於 18-11-11 14:50
我都後悔冇攞水出去,個陣攞住好多野又諗酒樓都有水。琴日真係好忙,99唔幫我手,係到打牌飲酒,叫佢幫下 ...

係,你叫你99攤凍啲水係好有問題。因為1. 佢仔係你嘅,關佢鬼事;2. 你99冇必要聽你
點。

我意思係你要靠99湊孫,係冇可能跟你嗰套去湊。老人家格言:仔要嚟教,孫要嚟縱。再者,6299唔係你邊個,冇義務去聽你支笛。

我99試過出街乜都冇,去朋友屋企打牌,個孫3個月就飲維他奶當正餐!所以我唔洗佢湊,自己嚟。

複式洋房

馬爾太 發表於 18-11-11 14:55

係,你叫你99攤凍啲水係好有問題。因為1. 佢仔係你嘅,關佢 ...

明白,即係你99乜野都唔做所有野都等你自己一個做,然後要佢幫下手都好有問題。不過唔緊要,因為我以後都一定帶水出街。
我平時都係自己湊,佢想睇孫就上嚟抱我個仔走,我一直冇要佢地幫我手湊,但如果係你想睇孫既應該跟我方法,我用2個星期個仔唔洗食奶咀唔扭抱,佢湊一日就即刻要一路抱一路食奶咀,咁樣到我湊返個仔就會好辛苦,話晒個仔都係對住我多。

首頁

尾頁

跳至