自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

bunnyjanjan 發表於 18-5-31 10:51
https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20180530/58257467

司機不時急煞及亂扭軚嚇車 ...
澳門超過7成係黑的,去旅遊都要做功課。吾同香港跟標,今次好彩吾代表下次

男爵府

畀面勳章

回覆樓主

未開車已經咁,佢地又會繼續坐

瑪瑙宮

大廚勳章

bunnyjanjan 發表於 18-5-31 10:51
https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20180530/58257467

司機不時急煞及亂扭軚嚇車 ...

根本篇野就個題目都唔啱。。點硬淨?點KO?

睇完內容根本唔關硬正事。。佢哋只係唔肯落車一直捱到去碼頭。。最後都有比50元。。人哋唔找錢。。

珍珠宮

吾明點解帶住小朋友鬧完交仲夠膽坐架車

男爵府

回覆 bunnyjanjan 的帖子

呢個媽媽好大膽,明知黑的都堅持要坐,不過最後都好叻冇事,但帶住兩個細去博始終都係危險! 我去澳門玩都係坐的士,方便又唔貴,好過等巴士搵車站,一日起碼坐6-7次都係短途,好好彩從來未試過咁嘅情況,希望大家都唔會遇到呢d賤人。

子爵府

chitosefung 發表於 18-5-31 11:06
未開車已經咁,佢地又會繼續坐
我膽小, 咁既情形我唔會坐。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

帶住個細路我唔會同人開拖

瑪瑙宮

大廚勳章

Charlotte_mom 發表於 18-5-31 11:15
帶住個細路我唔會同人開拖

有時帶住小朋友爭一時之氣。。一陣小朋友又驚。。或者最後整親個小朋友。。就算最後報警拉左人。。。都吾值得。。比我吾坐。。。未開車已call台拖馬。。又恐嚇。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

回覆樓主

會唔會由葡京酒店搭發財車,返去碼頭穩陣啲?

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

其實葡京酒店有 Shuttle bus 去碼頭架喎

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

VMKS 發表於 18-5-31 11:37
係囉,成個 "故事" 邏輯好古怪

珍珠宮

回覆樓主

澳門有乜好去

瑪瑙宮

大廚勳章

VMKS 發表於 18-5-31 11:37

我自己就經常搭發財車四圍去。。雖然係浪費時間但係亦唔係話貪小便宜。。只係因為找的士太麻煩同爭拗太多。。

但係會唔會酒店賭場啲發財車唔俾小朋友搭呢?所以呢篇新聞果兩個父母先至打的呢?
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

loved 發表於 18-5-31 11:10
吾明點解帶住小朋友鬧完交仲夠膽坐架車
當時好似落大雨,上左車被屈,司機焗你唔落車,如果落車就會淋雨,仲帶住BB孖女,死都唔落車,BB車放車尾箱,到個時驚司機開車走,所以阿媽叫老豆拎左BB車至肯落車,
佢都勁捱到碼頭

大宅

seaheart88 發表於 18-5-31 11:47
我自己就經常搭發財車四圍去。。雖然係浪費時間但係亦唔係話貪小便宜。。只係因為找的士太麻煩同爭拗太多 ...

小童都可以上,不過班次密唔密新唔敢講

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 seaheart88 的帖子

我覺得又唔會囉, 其實各大酒店嘅 shuttle bus 係方便接送客人往返碼頭/酒店嘛, 並不是只去賭場, 除非果間酒店係話明唔俾小朋友入住, 咁就有可能唔俾小朋友坐車囉, 但其實我見好多一家大小都係坐 shuttle bus.

瑪瑙宮

大廚勳章

VMKS 發表於 18-5-31 11:58
回覆 seaheart88 的帖子

我覺得又唔會囉, 其實各大酒店嘅 shuttle bus 係方便接送客人往返碼頭/酒店嘛, 並 ...

所以我唔明點解我一家四口搭發財車返碼頭囉。。。澳門黑的就已經出晒名㗎啦。。寧願等都唔會等好耐一班次。。我以為真係唔俾小朋友答我一家四口先至局住搭的士
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

馬霸 發表於 18-5-31 10:58
澳門超過7成係黑的,去旅遊都要做功課。吾同香港跟標,今次好彩吾代表下次 ...
早幾年去澳門都唔係咁嘅,最多只係截唔到的士。
嗰陣我仲推住架 BB 車,由唔知邊度行番去碼頭,行咗成九個字
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

首頁

尾頁

跳至